Thuis    Vorige     Volgende
   

26 november

 's-Graveland krijgt geen enkele ruimte van Weesp en verliest: 1-4

Als je van BVV en DCG kunt winnen, waarom zou je dan niet van Fc Weesp kunnen winnen? Goeie vraag. Klinkt logisch, maar in de wedstrijd van vandaag tegen Weesp heeft het er niet echt ingezeten. Beide teams speelden een degelijke pot en qua score ging het heel lang gelijk op. Het was echter Weesp, met de jongere en snellere spelers, die de meeste kansen afdwong. De Oude Beloften traden aan met Frank, Stok, Niels, Giliam, Jeroen, Fred, Pim, Jarno, Frits en nieuwste aanwinst Sander. In de eerste helft ging het spel aardig op en neer, zonder dat dat tot veel uitgespeelde kansen leidde, al helemaal niet voor 's-Graveland. Weesp vond een paar keer de ouderwets goed keepende Frank Scheltus, alias de Zwarte Panter, op zijn weg. Ruststand: 0-0. Aanvoerder Jeroen te Nuyl sprak zijn medespelers in de rust moed in. "Gewoon zo blijven voetballen, dan valt ie vanzelf een keer goed voor ons."

's-Gravelands - Weesp: 1-4
Ruststand: 0-0
Doelpunt 's-Graveland: Jarno van Diermen
   
Helaas kwam de voorspelling van de aanvoerder niet uit. Na de 0-1 van Weesp kon 's-Graveland nog wel terugkomen tot 1-1 via een mooie goal van Jarno van Diermen. Daarna nam Weesp het initiatief in handen. Via snelle uitvallen vielen in het laatste kwartier drie doelpunten. 1-4, een beetje geflatteerd, maar zeker geen onverdiende overwinning voor Fc Weesp.
Jeroen te Nuyl: "Kwestie van jammer, maar helaas, dacht ik. Wij hebben helemaal niet zo slecht gevoetbald, maar Weesp was gewwon net iets beter. We kregen geen centimeter ruimte van ze. Jammer, ik had Sander de Leeuw een overwinning gegund bij zijn debuut voor de Oude Beloften. Het zat er niet in. Volgende keer beter."


  Stok van den Burg: "Het was aan de frisse kant merkte ik vanochtend toen ik thuis naar de kliko liep. Vandaar dat ik mijn originele 's-Graveland kerstloop-muts heb opgezet. Dat beviel uitstekend. De hersencellen bleven lekker warm. Dat kan ik niet zeggen van mijn achillespezen. Ik heb er verdomme weer last van. Ik heb het wel even geprobeerd, maar ik wilde niets forceren. Dus de tweede helft heb ik vooral toegekeken."
"Ik kreeg van iedereen vragen over mijn daad van gisteren. Toen heb ik bij een jeugdspeler zijn knie weer in de kom gedrukt. Voor mij niet zo bijzonder, maar ik heb vandaag in de kleedkamer een paar keer moeten uitleggen hoe ik dat gedaan had."
 
 
 
 
 


 
 

De Rust

 

Supporters van de week

Raar maar weer waar: Geen 's-Gravelandse supporter langs de lijn te vinden. Wellicht kwam dat door de matige weersvoorspelling, hoewel dat voor de echte supporter geen excuus mag zijn.
Omdat het heel rustig was in de kantine kon de barploeg met volle teugen genieten van het spel op het hoofdveld. Alex en Jos spelen tegenwoordig niet meer op zondag maar op zaterdag in de 's-Gravelandse senioren. Dat bevalt ze prima. Af en toe een bardienst op zondag is ook niet erg, maar dan moet ie niet zo lang duren als vandaag. Van half een tot half zes is wel erg lang.De Toss

 Jeroen te Nuyl: "Volgens mij was het de eerste keer dat we op het 's-Gravelandse hoofdveld speelden, dit seizoen. Het is een lekker veld, maar het heeft ons geen geluk gebracht."
"We hebben een behoorlijke bui over ons heen gekregen in de wedstrijd. Maar liever dat, dan dat ik op de fiets zeiknat regen op de heen of de terugweg."
"Joost te Nuyl heeft vandaag uitstekend gefloten. Nou had ie ook niet de moeilijkste wedstrijd van het seizoen. Als er anderhalve overtreding is gemaakt, is het veel."
"De aanvoerder van Fc Weesp, Dennis, is een aardige jongen en een goede voetballer. Ik had eigenlijk Maarten aan de toss verwacht, maar die was er niet bij. Een aantal andere vaste krachten ook niet, volgens mij. Ik had het idee dat ze met veel invallers speelden. Ze hadden in ieder geval niet de slechtste spelers opgetrommeld."