Thuis    Vorige     Volgende
   

17 december

's-Graveland goed op dreef bij Nieuw Utrecht 2: 5-7

 Gaat het door, of gaat het niet door? Dat was de vraag vanochtend (of eigenlijk waren het twee vragen, red.). Niks gehoord van de club, en bij Nieuw Utrecht nemen ze de telefoon niet op. Dus toch maar de tas gepakt en in de auto gestapt. En gelukkig, het ging door.
Afgelopen vrijdag had aanvoerder Jeroen te Nuyl nog de noodklok geluid: Maar zes spelers hadden zich tot dat moment aangemeld. Jeroens oproep had succes, want vanochtend stonden er tien Oude Beloften te trappelen in Utrecht:  Jeroen, Luc, Pim, Frits, Ronald, Niels, Jarno, Alfred, Menno en Marc. Een mooi team dat SV Nieuw Utrecht 2 meer dan behoorlijk partij kon geven. Of eigenlijk was het Nieuw Utrecht Anderhalf, want er deden een aantal gezichten mee die we ook hadden gezien in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Nieuw Utrecht 1.


'SV Nieuw Utrecht 2 - s-Gravelands: 5-7
Ruststand: 3-4
Doelpunt 's-Graveland: Ronald van Oostrum, Niels Steenvoorden, e.d. Nieuw Utrecht, Jeroen te Nuyl, Jarno van Diermen, Marc Heemskerk (2x)
   
Jeroen te Nuyl: "Het was dus eigenlijk best een goed team waar we vandaag tegen speelden, maar wij hebben het ook heel goed gedaan. Gedisciplineerd vanuit de organisatie voetballen is iets wat ons steeds beter afgaat. Daarbij is het natuurlijk ook goed te merken dat sommige jongens hun neus op donderdagavond op de training laten zien. Prima! In het verleden verloren we dit soort wedstrijden vaak, nu trekken we zelf vaker aan het langste end."
"Ik had gisteren al naar Nieuw Utrecht gebeld om te vragen of het door zou gaan, maar toen namen ze de telefoon ok al niet op. Bij 's-Graveland wisten ze me vanochtend ook niets te vertellen. Nou ja, ik ben blij dat het door is gegaan. Het was heerlijk voetbalweer".


  Pim van Leeuwen (alias de Witte Panda, red.): "Frank Scheltus (alias de Zwarte Panter, red.) is zeven dagen in de week druk met de voorbereiding van de nieuwjaarsreceptie. Dus Jeroen had mij gevraagd om vandaag de keepershandschoenen aan te trekken. Nou prima, dat vind ik geen probleem. Ik heb best veel te doen gehad vandaag. Dat was ook het leuke van de wedstrijd. Het ging lekker op en neer. En bij hen stond er toevallig ook een hele goede keeper op de goal. De eerste tien minuten na rust waren onze beste. Toen liepen we uit van 3-4 naar 3-7. Er zaten mooie doelpunten bij. Niels scoorde in de eerste helft met een venijnig schot vanaf de eigen helft. We hadden echt nog wel meer doelpunten kunnen maken als we de bal laag op de goal schieten in plaats van hoog of half hoog. Daar zou Jeroen op de training eens wat meer aandacht moeten besteden in de spelvormen. Meer afwerken op de goal, zou ik zeggen."
 
 
 
 
 


 
 

De Rust (vlak erna)

 

Supporters van de week

Een blauw oog, twee blauwe tongen en een voetbal.
Wessel en Matthijs van Diermen en Joep Steenvoorden waren in Utrecht erbij om hun vaders Jarno en Niels en alle andere spelers van 's-Graveland aan te moedigen. En eerlijk is eerlijk, het liefst ook zelf een potje te voetballen. Hoeveel hebben jullie gespeeld? vroegen ze na afloop.  Gelukkig hadden we goed nieuws. De Toss

Frits van der Meer: "Jeroen wilde zelf als reserve beginnen, dus hij vroeg mij om de toss te doen. Geen probleem. Thuis heb ik ook veel verantwoordelijkheden en ben ik ook een soort van de baas. Dus dat aanvoerderschap ligt mij wel."
"Frank heet mij weer gevraagd om het transport te regelen naar de Nieuwjaarsreceptie omdat ik mijn connecties heb in de spoorwereld. Een probleem is dat we de ICE-treinen niet meer in komen. Door het glas-incident met Loekie (Luc te Nuyl, red.) staan we daar op de zwarte lijst."
"Lekker weer, lekker veld. Hoewel een stukje lag in de schaduw en dat bleef toch een soort van bevroren."
"De scheidsrechter van vandaag heeft uitstekend gefloten. En ja, we kregen terecht een penalty tegen. Dat had ie goed gezien."
"De aanvoerder van Nieuw Utrecht 2  is een aardige jongen en een goede voetballer. Het was een sportieve wedstrijd."