Thuis    Vorige     Volgende
   

 5 november

 's-Graveland doet zichzelf meer dan tekort bij Maarsen 1: 7-3

's-Graveland heeft vandaag de kans laten liggen om zich vaster in de bovenste regionen van de ranglijst te vestigen. Tegenstander Maarssen 2 stond ongeveer op gelijke hoogte en had dus dezelfde kans. Het team heeft de beste speler van de competitie, die samen met zijn vader het team op sleeptouw neemt. Ook vandaag lieten ze zich weer gelden. Zoon pakt de bal achter op, speelt hem naar zijn vader voorin, de jongen loopt door, vader legt af, zoon schiet in. Best mooi om te zien, behalve als je er tegen moet voetballen. 's-Graveland trad aan met Frank, Fred, Frits, Martijn, Jarno, Luc, Jeroen, Giliam en Niels. In de eerste helft had Maarssen via vader en zoon een aantal snelle uitvallen. Dit leverde, al dan niet met hulp van een 's-Gravelandse verdediger drie doelpunten op. 's-Graveland stelde daar een handvol goede en gemiste kansen tegenover. Martijn Mensen kopte een corner knap in en bepaalde daarmee de ruststand op 3-1.

Maarssen 1 - 's-Graveland: 7-3
Ruststand: 3-1
Doelpunten 's-Graveland: Martijn Mensen, Luc te Nuyl, Jarno van Diermen
   
Jeroen te Nuyl: "In de rust heb ik het team toegesproken. Nee, niet met een donderspeech deze keer. Ik heb gezegd dat ik best mogelijkheden zag, als we in onszelf zouden geloven en de kansen zouden benutten. Wij moesten snel de 3-2 maken en  zij niet de 4-1. Dus we gingen vol goede moed de tweede helft in."
"En ja hoor, de eerste vijf minuten kregen we een stuk of drie opgelegde kansen, maar de bal wilde er niet in. En ja hoor, dan scoren zij de 4-1 natuurlijk. Weer via een vader-zoon-combinatie. Als aanvoerder ben ik dan blij om te zien dat we de moed niet opgeven en veerkracht tonen. We pakten het goed op en bleven kansen creëren. Verdedigend waren zij niet heel sterk. We hadden vlotte combinaties voor de goal. Mijn broer Luc te Nuyl scoorde 4-2 en even later Jarno van Diermen de 4-3. Toen lag het weer helemaal open."


Frank Scheltus: "Ik heb me behoorlijk staan opvreten in de goal. We speelden na de 4-3 echt goed en kregen nog een aantal opgelegde kansen. Hij had er gewoon in gemoeten. Maar, ik zal geen namen noemen, die sukkels kregen hem er niet in. Om kort te gaan, wij maakten niet de 4-4. In de laatste vijf minuten maakte Maarssen 5, 6 en 7-3. Jammer, maar helaas. Goed gevoetbald, maar met lege handen. Ja, ook dat is voetbal. Uithuilen en opnieuw beginnen, zeg maar."
"De voorbereiding van de nieuwjaarsreceptie is trouwens in volle gang. Het gaat weer leuker worden dan vorig jaar. Nee, waar we naar toe gaan, dat blijft nog even een verrassing. Nou een tipje van de sluier dan. Het is bij onze oosterburen."
 
 
 
 


 
 

De Rust

 

Supporters van de week

Zeven tegen zeven met zeven supporters van 's-Graveland. Ze hebben misschien niet alles van de wedstrijd gezien omdat ze zelf ook lekker een balletje trapten. Maakt niet uit. Goed dat ze er waren!
Op de bovenste foto (door elkaar) Wessel, Matthijs (van Jarno) en Rafael en Thibaut (van Martijn).
Op de onderste foto Joep (van Niels) en Teun en Cas (van Giliam).


 

De Toss

Frits van der Meer: "Jeroen had zichzelf aan het begin van de wedstrijd reserve gezet. Hij vroeg mij om aanvoerder te zijn. Geen probleem. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kan goed met mensen omgaan. Jeroen weet dat, want dat heb ik hem ooit wel eens verteld."
"Maarssen heeft tien velden, maar als wij er voetballen, worden er hooguit twee gebruikt. Het zal er op zaterdag wel heel druk zijn."
"Het was heerlijk voetbalweer, zonnetje erbij en een halve druppel regen."
"De scheidsrechter van vandaag was een oude bekende. Hij kende ons ook nog van vorig seizoen. Hij fluit goed, maar heeft een hekel aan commentaar. 'Jullie moeten me met rust laten', zei hij een paar keer."
"De aanvoerder van Maarssen is een aardige jongen en een nog aardiger voetballer. Hij zou nog op niveau, in een eerste elftal kunnen spelen, maar hij kiest ervoor om met zijn vader te voetballen. Op een of andere manier kan ik me daar ook wel wat bij voorstellen."