Thuis    Vorige     Volgende
   

7 februari

Pim van Leeuwen met heupzwaai uit het ziekenhuis

 Dokter Bernard had goed nieuws na de operatie zondagavond in ziekenhuis Gooi-Noord:  "De operatie is geslaagd en de patiënt maakt het naar omstandigheden uitstekend. Het was een mooie breuk. We hebben er een plaatje opgeschroefd en het moet nu goed helen. Pim mag zes weken z'n rechterbeen niet belasten."
Pim mocht dinsdag alweer naar huis. Omringd door vrouw, kinderen en z'n lieve moeder ligt hij in een bed op klossen in de huiskamer. Pim: "Ja, wat een verhaal, hé? Fijn dat ik weer thuis in vertrouwde omgeving ben. Ik beschouw het als vette pech die ongelukkige val en die breuk. Mensen vragen of ik nu stop met voetballen, maar twee keer zoveel pech is statistisch uitgesloten. Ik heb me bij de aanvoerder aangemeld voor de eerste wedstrijd van volgend seizoen." 
   
 
 
 

Pim: "Zondagavond, na de operatie was ik nog een beetje groggy. Inmiddels heb ik het koppie er weer bij. Ik luister veel muziek, dat vind ik fijn. Verder beetje krant lezen, surfen, chatten, dat soort dingen."
"Het wordt nog een hele tour om zes weken mijn rechterbeen niet te belasten. Mijn linker is namelijk mijn chocolade-been. Daar kan ik niks mee. Ik oefen nu een beetje met krukken, maar dat is nog erg wennen. Ik doe het daarom  voorlopig met een looprekje en hupsen met één been. Voorlopig is het van dag tot dag, kruk voor kruk, stap voor stap, grap voor grap."
 
 
 


Pim: "Fijn om te merken dat mensen met me meeleven. Familie, vrienden, collega's, teamgenoten, van heel veel mensen krijg ik een bemoedigend mailtje, appje of facebook-berichtje. Dat doet me echt goed! Bedankt iedereen!"
"Vandaag werd er een boeket bezorgd namens PVC1, de tegenstander van afgelopen zondag. Hartstikke mooi, toch?  Heel sportief van die gasten. Alweer wat minder erg dat we verloren hebben van ze."
"Van mijn eigen team verwacht ik ook nog wel wat. Ik neem aan dat Jeroen inmiddels geld aan het inzamelen is voor een grote fruitmand of iets dergelijks. Misschien goed om vanaf deze plek te melden dat ik niet zo'n fruitliefhebber ben. Een goed boek of goede cd, hoeft echt niet het duurste van het duurste te zijn, zou ik ook op prijs stellen."