Thuis    Vorige     Volgende
   

4 februari

 's-Graveland verliest Witte Panda en zes punten bij PVC1: 3-1

 Gebroken heup voor Pim van Leeuwen
De wedstrijd bij PVC1 verliep voorspoedig voor de 's-Gravelandse Oude Beloften tot zo'n kwartiertje in de tweede helft. Keeper Pim van Leeuwen, alias de Witte Panda, ging op avontuur met de bal aan de voet, werd daarbij gestuit door een tegenstander en kwam daarbij zeer ongelukkig ten val. Einde wedstrijd voor Pim en naar zou later blijken op de foto's in het ziekenhuis: een gebroken heup. Super balen! Pim had tot dan toe een uitstekende wedstrijd gekeept, werd goed vervangen door Sander de Leeuw, maar het moraal der Oude Beloften was gebroken. Ballen werden eenvoudig ingeleverd bij PVC, dat daar gretig gebruik van maakte en uitliep van 1-1 naar 3-1. 's-Graveland had het nakijken.
De selectie bestond vandaag uit Pim, Jeroen, Luc, Jarno, Alfred, Frits, Sander, Niels en Bert.


PVC 1 - 's-Graveland: 3-1
Ruststand: 0-1
Doelpunt 's-Graveland: Jarno van Diermen
   
Jeroen te Nuyl: "Dit is natuurlijk K van de B (kloten van de bok, red.) voor Pim. Dit gun je niemand, maar hem al helemaal niet. Ik ben vanmiddag met hem in het ziekenhuis geweest. Op de foto's konden ze zien dat de heup gebroken was. Het wordt vanavond nog opereren. De heup staat nog goed, dus hij hoeft geen prothese. Een plaat erin om te stabiliseren. Zes weken op krukken en daarna 3 tot 6 maanden herstel. We gaan de Witte Panda eventjes moeten missen op het veld, ben ik bang. Ook vanaf deze plaats wens ik hem heel veel sterkte en beterschap. Ik roep iedereen op om Pim een mailtje, appje of Facebook-berichtje te sturen om hem te steunen. Dat zal ie nodig hebben."

  Jeroen: "En als we dan nog gewonnen hadden... We begonen op zich niet slecht. De eerste helft stonden we 1-0 voor. Een goed uitgevoerde uitval via Frits en Luc, werd afgerond door Jarno. Eerlijk is eerlijk, de beste kansen waren misschien wel voor PVC, maar onder andere door knap keeperswerk van Pim hielden we de nul. In de tweede helft kregen we een hele grote kan op de 0-2, maar die ging er helaas niet in. Het werd 1-1. Daarna het Panda-incident en de rest is geschiedenis. Vorig seizoen wonnen we hier in de laatste minuut met 8-7. Vandaag liep het anders.  Jammer, want het was een zes punten-wedstrijd. We stonden op de ranglijst zo'n beetje gelijk met elkaar. Ik had gehoopt aan te sluiten bij de sub-top, maar dat is vandaag niet gelukt."
 
 
 
 
 


 
 

De Rust

 

Supporter van de week

Geen supporter te zien. Of toch? De trouwste supporter van DCG keek op de andere helft van het veld naar PVC2 tegen DCG, maar als daar het spel stillag soms ook even naar PVC1 tegen 's-Graveland. De Toss

Jeroen te Nuyl: "Het was wel frisjes op het veld met die dunne koude wind. Hij stond schuin op het veld dat maakte het niet prettig voetballen. We speelden op een kunstgrasveld van de eerste generatie. Niet zo lekker voetballen als bij ons thuis en na afloop waren er ook wel een paar bebloede knieen met schaafwonden te zien. Nee, ik ga natuurlijk niet speculeren of die val van Pim op een ander type kunstgrasveld of op natuurgras anders was afgelopen. Daar kan en wil ik gewoon niets van zeggen. Ik adviseer Pim natuurlijk wel om een advocaat in de hand te nemen en een schadeclaim van een paar miljoen in te dienen."
"De scheidsrechter van vandaag heeft goed gefloten. Niets op aan te merken. Hij wilde wel graag een kopie van de tossfoto. "Ik geef je na afloop mijn email-nummer", zei hij tegen fotograaf Frits."
 "De aanvoerder van PVC 1, Remco, is een aardige jongen en een goede voetballer."