Thuis    Vorige     Volgende
   

  10 juni

's-Graveland toont veerkracht na compact inzakken: 3-2

De dag die je wist dat zou komen maar waar je niet op zat te wachten, kwam dus deze zondag. ’s Graveland had het seizoen eigenlijk 2 weken terug al feestelijk afgesloten in familiaire kring, maar moest met frisse tegenzin alsnog het kunstgras op om Ardahanspor een toontje lager te laten zingen; wat onze Turkse muzikale vrienden natuurlijk niet gewend zijn. En het eerste schoof aan voor een ongewenst competitietoetje tegen Berkhout, om degradatie naar de vijfde klasse af te wenden. Gelukkig kenden beide duels een positief resultaat: het eerste won dikverdiend met 2-0 en de 35+ mannen versloegen Ardahanspor  met 3-2, na een 0-2 achterstand.Om met het lijfsbehoud van het eerste te beginnen: dat was niet in de laatste plaats te danken aan Menno ‘Jaja, wel degelijk’ van den Brand, die als speaker van dienst ook de tegenstander dermate suf lulde, dat het voor de mannen van coach Ronald Heerschop een koud kunstje was – best knap, gezien de temperatuur – om de tegenstander over de knie te leggen. Kwam bij dat ze natuurlijk het goede voorbeeld hadden gezien van 35+ 1, dat op het hoofdveld aantrad met Frank, Giliam, Niels, Menno, Bert, Ronald, Jarno, Jeroen en Erwin ‘Woppie’ Woppenkamp van het 4e, die zo vriendelijk was om de gelederen te komen versterken.

's-Graveland - VVU Ardahanspor: 3-2
Ruststand: 1-2
Doelpunten 's-Graveland: Jarno van Diermen(2x), Jeroen te Nuyl
   
 
Jeroen te Nuyl: “’s Graveland begon stroef en keek al vrij snel tegen een 0-2 achterstand aan. Bij het eerste doelpunt ging Frank niet geheel vrijuit, om het eufemistisch te stellen; maar de zwarte panter herstelde zich na rust uitstekend en pakte ouderwets 2 ‘zekere treffers’ dus niemand nam hem dat kwalijk. En de tweede treffer was gewoon knap uitgespeeld, want met name de 2 aanvallers met haarknot waren snel en behendig en bezorgden de ‘s Gravelandse defensie voetenvol werk. Maar uit het niets scoorde Jarno – wie anders – uit een verre trap naar voren alsnog de 1-2, waarna de rust aanbrak en ’s Graveland lekker buiten de thee nuttigde."Jeroen: "Daar werd ook de tactiek voor de tweede helft uitgedacht: compact inzakken. En dan blijkt dit team dus echt van alle markten thuis te zijn en om het even wat elk systeem in de vingers, of beter: de voeten, te hebb’n. Met als gevolg een zeer aantrekkelijke tweede helft, met tal van kansen over en weer, waarbij ’s Graveland uiteindelijk aan het langste eind trok. Eerst schoot Ronald (met links, jawel; dat blijkt ineens na 45 jaar toch zijn sterkste been te zijn) op de paal, waarna  Jeroen de rebound benutte, en vervolgens maakte Jarno ouderwets – uitbraak, even in de versnelling zetten en dan hard inschieten – de winnende goal."
"’s Graveland speelde de wedstrijd vervolgens geroutineerd uit, waarna de weer soeverein leidende Joost te Nuijl echt een snerpende punt achter het seizoen zette. En het compacte inzakken na rust werd een massaal doorzakken na afloop! Jongens, bedankt allemaal, fijne vakantie en wel blijven doortrainen!
 
 
 
 
 
 

De Rust

 

Supporters van de week 
 

De Toss

Jeroen te Nuyl: "De aanvoerder van Ardahanspor is een aardige jongen en een handige voetballer."