Thuis    Vorige     Volgende
   

25 februari

's-Graveland deelt ijskoud de punten bij VVU Ardahanspor: 4-4

Nog kouder dan twee weken geleden en dus weer zo'n dag dat je 's ochtends denkt: 'geen zin om in die kou te voetballen' en 's middags zegt:  'lekker dat het doorgegaan is'. De kantine van Ardahanspor is niet bereikbaar. Dus op goed geluk naar Utrecht, alwaar acht Oude Beloften het kunstgras op mogen. De selectie bestaat uit: Jeroen, Ronald, Bert, Menno, Frits, Fred, Giliam en Frank. Inderdaad, één wissel die zich goed moet inpakken. De start van 's-Graveland is treurig, met het snelste tegendoelpunt van het seizoen. Binnen dertig seconden kan de Zwarte Panter, keeper Frank Scheltus, vissen (0-1). Vijf minuten later maakt Jeroen te Nuyl gelukkig de gelijkmaker door een bal die door de Utrechtse keeper wordt losgelaten, in te koppen (1-1). "s-Graveland had het betere veldspel, maar toch ging het mis.

VVU Ardahanspor - 's-Graveland: 4-4
Ruststand: 4-3
Doelpunten 's-Graveland:
Jeroen te Nuyl, Ronald van Oostrum, Frits van der Meer, Giliam Hagen
   
Jeroen te Nuyl (foto): "Heel stom. We hebben twee doelpunten op een presenteerblaadje weggegeven. Ik zal geen namen noemen, maar de betreffende speler (Fred Fourraschen, red.) was effetjes door de kou bevangen, denk ik. Nou ja, kan gebeuren. Ook dat is voetbal. Toen Ardahanspor even later op 4-1 kwam, begon zelfs ik even te twijfelen aan een goede afloop."
"Ik heb het dit seizoen al eerder gezegd. Ons team heeft veerkracht en kan uit de voeten met meerdere systemen. Dat betaalde zich vandaag ook uit. Via een mooie combinatie schoot Ronald van Oostrum de 2-4 binnen. Frits van der Meer zorgde even later voor de 3-4 door een mooie combinatie met een kort schot af te ronden."


  Menno van den Brand (foto): "Ja, ja. De tweede helft waren we de bovenliggende partij. Een doelpunt bleef echter lange tijd uit. Giliam Hagen die al een paar keer dreigend mee naar voren was gegaan, scoorde gelukkig de 4-4. Ik weet niet of het een schot of een voorzet was (het was een voorzet, red.), maar de keeper grabbelde de bal het doel in. We hebben zeker nog een hele goeie kans op de 4-5 gehad, maar dat ging helaas niet door. Alles bij elkaar kan ik wel leven met een gelijkspel."
"Voor en na de wedstrijd heb ik veel moeten vertellen over mijn reis naar China. Het was geweldig. We hebben ontzettend veel gezien. Het is een ontzettend indrukwekkend land. Mijn zoon Jochem studeert er nog wel eventjes, dus misschien gaan we nog wel een keertje."
 
 
 
 
 


 
 

De Rust

 

Supporter van de week

Aan mooi weer-supporters heb je niet heel veel als het koud weer is. Dan heb je meer aan koud weer-supporters. En dat zijn Kas en Teun Hagen. Zij zagen hun vader Giliam een heel goede wedstrijd spelen en de gelijkmaker scoren.
Op deze supporters kunnen we bouwen!De Toss

Jeroen te Nuyl: "Het was wel frisjes op het veld met die dunne koude wind, maar als je een beetje in beweging was, dan merkte je er niet zoveel meer van."
"We moesten het vandaag met z'n achten opknappen. Veel mensen met vakantie, een paar met de griep en natuurlijk Pim van Leeuwen, alias de witte panda, een gebroken heup. Na afloop van de wedstrijd hebben we nog een video-chat gehad met Pim. Hij maakt  het naar omstandigheden goed. Ik ga van de week een keertje bij hem langs. De jongens hebben me geld gegeven voor een fruitmand of iets dergelijks. Dat gaat goed komen."
"De scheidsrechter van vandaag heeft uitstekend gefloten. Hij moest een paar irritaties aan beide zijden sussen. Het was verder een sportieve wedstrijd."
 "De aanvoerder van Ardahanspor is een aardige jongen en een goede voetballer. Hij helpt zijn familie wel eens in de shoarmazaak op de Gijsbrecht van Amstel-straat. Ik vond hem ook al zo'n bekend gezicht hebben."