Thuis    Vorige     Volgende
   

13 mei

  's-Graveland deelt punten met Maarssen 1: 3-3

Maarssen 1 staat in 's-Graveland bekend als het Maarssen van de vader en de zoon. Een gouden, voor de tegenstander dodelijke, combinatie. Vader houdt voorin een balletje vast, zoon stoomt op, krijgt de bal en schiet hard in. Mooi om te zien, behalve als je tegenstander bent van Maarssen 1. Vandaag was vader er niet bij, maar met de zoon was het nog lastig genoeg. De oude Beloften traden aan met het tiental Menno, Jeroen, Luc, Jarno, Marc, Alfred, Frits, Frank, Ronald en Giliam. Vanaf de aftrap bleek al snel dat Maarsen het balbezit aan 's-Graveland liet. Niet erg. 's-Graveland kreeg veel kansen, maar helaas was het niet altijd even nauwkeurig in de afwerking. Meerdere malen bracht het aluminium (paal en lat) redding voor Maarssen. Maarssen kwam er een aantal malen zeer gevaarlijk uit. Marc Heemskerk scoorde met een vlammend schot de 1-0. De ruststand was 1-1.

's-Graveland - Maarssen 1: 3-3
Ruststand: 1-1
Doelpunten 's-Graveland: Marc Heemskerk, Luc te Nuyl, Jarno van Diermen
   
 
Frank Scheltus: “We hadden een hele goede wedstrijdvoorbereiding. Dat was ook wel nodig want de feesttent in 's-Graveland zat bij de meeste jongens in de benen. Ook bij Marc Heemskerk. Die deed een extra rek en strek momentje. De lenigste man van 's-Graveland. Leuk om te vertellen dat Marc een sloep heeft gekocht waar hij deze zomer het water mee onveilig gaat maken."
"In de tweede helft stonden we na vijf minuten al met 1-3 achter. Allebei de goals kon ik niets aan doen. Vervolgens ging Maarssen in een soort handbalverdediging spelen. Voor ons heel lastig om door te komen."


  Frits van der Meer (rechts op de foto): "Het is traditie in 's-Graveland en omstreken: vanaf Hemelvaart drie dagen feest in de feesttent. Daar moet je bij zijn. Dit jaar was er een internationaal programma op zaterdag met Frans Duits. Wat mijn medespelers niet wisten is dat ik bij Frans op de middelbare school heb gezeten. Bij Engelse les zat ik naast hem. Op zijn woordenboek stond Frans Duits, Engels-Nederlands. Lachen, toch?"
"In de tweede helft bleef het erg lang 1-3. We kwamen niet door de MAaarssense cirkelverdediging. Terwijl wij toch echt het betere van het spel hadden. Luc te Nuyl schoot uit een vrije trap de 2-3 hard binnen. Daarna was het de beurt aan Jarno van Diermen die al heel vaak op de paal en lat had geschoten. Met een mooie actie schoot hij de 3-3 binnen."
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Rust

 

Supporters van de week

Zoek en vind de juiste kinderen bij de juiste voetbalvader...


 

De Toss

Frits van der Meer: "Na de 3-3 gingen we op zoek naar de 4-3. Bijna hadden we die gevonden. Luc en Giliam kregen nog goede kansen. Aan de andere kant had het ook nog maar zo 3-4 kunnen worden. Frank Scheltus verrichtte nog een knappe redding."
"Joost te Nuyl heeft vandaag weer eens uitstekend gefloten. Het was een heel sportieve wedstrijd. Als er twee overtredingen zijn gemaakt is het veel."
 "De aanvoerder van Maarssen, Danny, was een aardige jongen en een goede voetballer. Hij scoorde een of misschien wel twee doelpunten"