Van Harte Aanbevolen:

Thuis Vorige      Volgende

28 oktober ’s-Graveland 5 geeft voetballes en verslaat Abcoude met 11-3

Op deze zonnige maar frisse zondagochtend moesten De Oude Beloften aantreden tegen Abcoude, dat uit 2 wedstrijden nog nul punten had vergaard. Zou het dan vandaag zonder de Grote Kale Leider (shopweekend met schoonmoeder) en zonder de Webmaster (op rail-away weekend met zijn nieuwe liefde) gaan lukken om de matige start van dit seizoen te doen vergeten? Het antwoord is kort maar krachtig: Ja! Met Frank, Giliam, Harun, Niels, Sander, Luc, Jarno, Alfred, Fred en met Bert en Menno achter de hand gingen de Oude Beloften gelijk vol op de aanval. Nog maar amper begonnen schoot Jarno een nieuw record in de boeken; namelijk dat van snelste openingsdoelpunt gescoord door een elftal van ‘s-Graveland. Het oude stond op naam van Eddie de Pape uit zaterdag 1 en dat was nog geen dag oud.  Jarno had er precies 33 seconden voor nodig en Eddie nog altijd 54. Dat Eddie dat deed op een groot veld, doet nu even niet ter zake.

De voetbalshow ging van start en met frivool en technisch hoogstaand voetbal overrompelde ’s-Graveland de sympathieke en sportieve bezoekers uit Abcoude. Harun stelde met een weergaloze actie Sander in staat de 2-0 te scoren, waarna kort daarna Luc met een uitgekiend schot de 3-0 voor zijn rekening nam. ’s-Graveland denderde door en via Jarno, Niels, Sander, nogmaals Jarno en Giliam werd de rust met een comfortabele 8-0 voorsprong bereikt. Na rust vond Jarno dat hij uit voorzorg gewisseld moest worden; het seizoen is immers nog lang. Uit zijn afwezigheid putte Abcoude de moed om minimaal de spreekwoordelijke eer te redden. Spits Nedzat deed zijn naam eer aan en maakte de 8-1. Stefan maakte er voor de bezoekers nog 2. ’s-Graveland deed het wat rustig aan, maar scoorde nog wel 2x via Sander en via Alfred werd de eindstand op 11-3 bepaald. Een schitterend resultaat, dat na de wedstrijd met behulp van enige biertjes nog wat meer glans kreeg en dat vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden.!

's-Graveland 2 - Abcoude: 11 - 3
Ruststand: 8-0
Doelpunten 's-Graveland: Sander de Leeuw (4x), Jarno van Diermen (3x), Luc te Nuyl, Niels Steenvoorden, Giliam Hagen, Alfred de Vreeze

Hoofdsponsor en doelpunten-hofleverancier Jarno was gelukkig ook weer van de partij. Zijn fysiotherapeut had hem groen licht gegeven om een helft mee te doen. En Jarno had er zin in. Als een jonge koe ( kalfje voor de kenners) voor het eerst weer in de wei, had hij er na 30 seconden al een doelpunt in liggen. De teller bleef vandaag op 3 staan maar hij zal zeker weer de te kloppen man zijn voor de de Looney tunes trofee.

De keeper van Abcoude had zichzelf een rustige middag toebedeeld. Bleek een misvatting van de boven categorie.....11 doelpunten tegen.

De Rust
In de rust was er dus genoeg te lachen.
Jammer dat 3 spelers het tenue dan niet op orde hebben en de verkeerde kleur kousen dragen.

Supporter van de week
De supporter van de week blijkt een goede bekende van de politie te zijn.  Kopstuk van het Chinese gok syndicaat S vd B uit Kortenhoef bleek dit weekend ook verlof te hebben.  Hij had een flink bedrag ingezet op 8 -0 1e helft. De KNVB heeft al aangegeven een onderzoek in te stellen.

De Toss
Speciaal voor de foto was Sander vandaag de aanvoerder. Bleek een prima keuze want met 4 doelpunten ook de topscorer . De aanvoerder van Abcoude bleek niet alleen een héle grote kerel maar ook een aardige vent en goede voetballer.