Van Harte Aanbevolen:


     Thuis Vorige      Volgende
   
 8 mei

Clubicoon Bas Brouwer overleden

Zijn gezondheid liet al een tijd te wensen over. Het o zo vertrouwde gezicht van Bas Brouwer was steeds minder vaak en steeds minder vrolijk op de club te zien. Vorige week is Bas overleden.  Bas had een actief (betaald-) voetbalverleden bij sc Gooiland en 't Gooi. Na zijn actieve loopbaan kwam hij als trainer bij de sv 's-Graveland terecht. Daar is hij blijven hangen. 's-Graveland werd zijn club. Hij heeft er zowat alle mogelijke functies als vrijwilliger, al dan niet in het bestuur, uitgevoerd. Ook voor 's-Graveland 5 en de Oude Beloften heeft Bas Brouwer de afgelopen twintig jaar veel betekend. Bas was altijd op de club. Ballen nodig? Reserve-shirtjes? De sleutel van het hek? Bas stond paraat. Er was ook een bijzondere klik met het team. Na de training of na de wedstrijd kwam Bas er vaak even bij zitten. Praatjes over voetbal, maar ook over de serieuzere zaken in het leven

   
Menno van den Brand: "Bas was altijd positief en was altijd bereid zijn steentje bij te dragen aan de club. Ik kon het heel goed met hem vinden. Toen Jeroen te Nuyl en de andere jongens van sc Actif hier twintig jaar geleden kwamen voetballen, merkte ik dat er ook een klik tussen Bas en die jongens was. Dat kwam omdat Bas behalve veel verstand van voetbal ook veel gevoel voor humor had. Een combinatie die niet vanzelfsprekend is. Joost te Nuyl heeft met zijn vader in het stadion op het Hilversumse sportpark, Bas met sc Gooiland nog tegen Ajax zien spelen, waarbij volgens het verhaal Bas Brouwer de gevreesde Sjaak Swart uit de wedstrijd speelde. Luc te Nuyl woonde de laatste jaren bij Bas om de hoek en is nog wel eens bij hem op bezoek geweest."
"Ik heb me altijd afgevraagd hoe Bas heeft gekeken naar het voetbal van 's-Graveland 5 en de Oude Beloften. Met zijn ervaring als voetballer en trainer moet hij er van het niveau, het zijne van gedacht hebben. Toch heb ik hem nooit op een meewarige blik kunnen betrappen."
"Ik vond het ook mooi om te zien hoe Bas samen met onze Kees Langerak nog een twee seizoenen het derde elftal heeft getraind. Een oud en jong, nou ja jong, voetbaldier samen in de wei. Hoe mooi kan voetbal zijn."
"Het doet me goed als ik zie wat de club voor Bas heeft betekend, ook en vooral de laatste jaren. Mooi ook hoe warm de club afscheid van hem heeft genomen. Ik denk dat ik namens alle Oude Beloften spreek als ik zeg dat ook wij Bas heel erg zullen missen op de club. De speciale band die we met hem hadden zullen we niet vergeten."
"Ik heb de webredactie gevraagd een paar leuke foto's op de website te zetten als herinnering aan Bas."
(naschrift redactie: Da's geen probleem, Menno. We hebben zoveel plezier gehad met hem. Vandaar dat hij door de jaren ook regelmatig in de verslagen en op de foto's te vinden was. Ook wij van de webredactie gaan die lieve Bas enorm missen.)