ABThuis Vorige      Volgende      
Totaal overzicht competitie, programma en uitslagen

Actuele Stand

Wedstrijdreglement Wilde 7x7-Competitie
 

     
21 november
  's-Graveland wint met gedisciplineerd spel bij PVC2: 0-4
Aanvoerder Jeroen te Nuyl had voor de wedstrijd even wat werk te verrichten. De moraal van de Oude beloften was na de smadelijke nederlaag van vorige week namelijk niet al te best. "Kom op, Jongens. Koppie omhoog. Deze week zijn ik en Menno er weer bij." Met deze woorden praatte hij het team moed in. En, scorebord journalistiek of niet, Jeroens woorden misten hun uitwerking niet.
Het was vandaag een soort van zes punten-wedstrijd. PVC2 staat ook in het rechterrijtje met evenveel punten als 's-Graveland 2. De Oude Beloften traden aan met: Menno, Giliam, Niels, Alfred, Luc, Frits, Kees, Frank en Jeroen. Al snel bleek dat 's-Graveland een veldoverwicht had. Nou is een veldoverwicht fijn, maar het levert niet vanzelf doelpunten op. Het is daarbij ook zaak om de knip op de deur te houden. Dat lukte de eerste helft (en (spoileralert) ook de tweede helft.) PVC2 werd niet echt gevaarlijk. 's-Graveland moest het hebben van de uitvallen waarbij een balletje achter de Utrechtse verdediging werd neergelegd voor een diepgaande 's-Gravelandse speler. In de eerste helft was het Giliam Hagen die zo de 0-1 mocht aantekenen. Na de thee een zelfde spelbeeld. Jeroen te Nuyl, Luc te Nuyl en Frits van der Meer brachten een 0-4 eindstand op het bord. Meeste opwinding ontstond bij de doelpogingen van Menno van den Brand. De, sinds kort 65-jarige, sympathieke inwoner van Kortenhoef vuurde tot twee keer toe een venijnig schot af op de goal van PVC. Twee keer stond de keeper van PVC een doelpunt in de weg.

PVC2 -'s-Graveland 2: 0-4
Ruststand: 0-1
Doelpunten 's-Graveland: Giliam Hagen, Jeroen te Nuyl, Luc te Nuyl, Frits van der Meer
     
Jeroen te Nuyl: "PVC is een leuke club. We spelen hier altijd bijzondere wedstrijden. Vandaag speelden we niet langs het kanaal, maar hadden ze onze wedstrijd gepland op het veld onder aan het flatgebouw. Ik vermoed op verzoek van de bewoners van de appartementen. Lijkt mij ook wel mooi om daar te wonen. Maar ja, ik heb net een huis gevonden op de 's-Gravelandse weg. Volgende week verhuizen. Die week erop house-warming party voor het hele team. Lijkt me leuk."
"We hebben vandaag goed gespeeld en terecht gewonnen. Zelf heb ik ook m'n goaltje meegepikt. De eerste van het seizoen. Waar is de tijd gebleven dat ik van quitte af aan bovenaan stond in het topscorerklassement?"
"En natuurlijk had ik Menno van den Brand ook een doelpunt gegund. Hij is van de week 65 geworden en had zichzelf vandaag een mooi cadeautje kunnen geven. Hij kwam tot twee keer toe in scoringspositie voor de goal van PVC. Op de training schiet hij dat soort ballen er altijd in. Misschien was het de wedstrijdspanning of is het de leeftijd, maar Menno's kanonskogels werden door de keeper van PVC gepareerd. Nou ja, volgend jaar beter."
 
 
Frank Scheltus: "Voor de wedstrijd had ik een discussie met Kees One Touch en met Luc te Nuyl over welke kant we zouden moeten kiezen na het winnen van de toss. De zon stond erg laag op het veld. Had ik dat geweten dan had ik een petje meegenomen of een zonnebril. Natuurlijk ook de vraag "windje mee of tegen?". Of  eigenlijk was het vandaag "Koffiearoma mee of tegen?". De fabriek van Douwe Egberts had vermoedelijk een nieuwe partij koffiebonen ingekocht die vandaag gebrand werden."
 "Eindelijk weer eens de nul gehouden. Nooit gedacht dat me dat met dit team nog eens zou overkomen. Zo zie je maar weer de wonderen zijn de wereld nog niet uit."
 
 
 
 
 
 
 
 
De Rust
 
Supporter van de Week
Helaas. De door de overheid uitgevaardigde maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus, staan niet toe dat er supporters aanwezig zijn bij de wedstrjiden van de Oude Beloften.
 
 
 
De Toss
Jeroen te Nuyl: "Wat een lekker voetbalweertje was het vandaag. Ik kan me dan echt verheugen als Linda 's ochtends mijn voetbaltas inpakt en ik naar buiten kijk. Dáár doe je het voor. Toch?"
"Bij PVC waren ze best streng op de QR-code. Er werden teams gecontroleerd in de kleedkamer. Wij moesten in de kantine allemaal onze mobiele telefoon erbij pakken. Ik vind dat wel goed hoor. Ik zou blij zijn als we van dat klote-virus af waren."
"De scheidsrechter van vandaag heeft prima gefloten. Hij stond met z'n neus er bovenop, maar niet heus. Geen probleem. Het was een heel sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder van PVC 2, Jan, is een aardige jongen en een goede voetballer. Net als bij ons team, merk je dat bij PVC 2 de leeftijd gaat tellen. Wij hebben één Menno van den Brand, zij wel twee of meer."
 
 
     
     
     
    Naar de top van de pagina