Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   23 augustus
  

Aanvoeder Jeroen te Nuyl heeft er zin an

Afgelopen vrijdag was aanvoerder Jeroen te Nuyl in het immer gezellige Hilversums café Cartouche. Niet voor z'n lol. Nee, er moesten aken gedaan worden op de voetbalveilingvan de eredivisie.
Jeroen te Nuyl: "Ja, dit spel spelen we nu al bijna twintig jaar. Pim van Leeuwen is de initiatiefnemer. Het is vergelijkbaar met het Coach-van-het-jaar-spel dat de laatste jaren door diverse kranten, ook door de Gooi en Eemlander, wordt georganiseerd. Principe is spelers uit de eredivisie kopen die punten voor je moeten verdienen met goals of assists. Het leuke aan het spel zoals wij het spelen is dat het echt een spelersveiling is. Een speler kan maar bij een iemand in het team zitten. Je kan je voorstellen dat dat bij het bieden op de grote vissen uit de vijver, bijvoorbeeld een Sigthorson, hilarische taferelen oplevert. Met onder andere Siem de Jong, Wijnaldum en Corona in mijn team ga ik een leuk seizoen tegemoet."
"Oh, maar je wilt weten hoe het met de voorbereidingen van 's-Graveland 5 op het nieuwe seizoen staat? Joh, had dat meteen gezegd. Daar kan ik je namelijk wel het een en ander over vertellen."

 
 

's-Graveland 5 samen met 's-Graveland 7

Jeroen: "Ja, het grote nieuws is natuurlijk dat 's-Graveland 5 en 's-Graveland 7 een samenwerkingsverband zijn aangegaan. Ik heb in de zomerperiode de besprekingen gevoerd met het bestuur en met Jurgen Koopmanschap, de aanvoerder van het zevende. Kijk, het is een eenvoudige rekensom waarbij 1 plus 1 misschien 3 kan worden. Ik had voor volgend seizoen echt moeite om een compleet team op de been te krijgen. Er zijn een paar jongens gestopt en de club gaat strenger toezien dat er geen "gastspelers" worden opgesteld. Dat gecombineerd met een verhoogd blessureprofiel van het team maakte dat we het echt anders zouden moeten gaan aanpakken. Ik heb allerlei dingen bedacht en mensen afgebeld. Maar zoals zo vaak in het leven, als je ver gaat zoeken blijkt een oplossing vaak dichtbij te liggen. 's-Graveland 7 kampte voor komend seizoen ook met personele problemen. Ook Jurgen verwachtte niet dat hij voldoende mensen bij elkaar zou weten te sprokkelen. Vanuit de club is toen voorgesteld om te fuseren. Beide aanvoerders hebben daarmee ingestemd. Het betekent voor ons dat we waarschijnlijk een paar oude bekenden, oftewel oud 's-Graveland 5 spelers, kunnen verwelkomen. Hoe, wat en wie precies is me allemaal nog niet duidelijk. Dat zal de komende weken. Voor mij is het een prettig idee dat ik me niet de hele week een slag in de rondte hoef te bellen om te zorgen dat zondags met elf man op het veld sta. We gaan het meemaken. Ik heb er in ieder geval zin an."

 

   

Leuke Poule-indeling

Jeroen: "Nee, we zitten niet bij 's-Graveland 6 dit seizoen. Dat had trouwens ook niet gekund want het zesde is het vierde geworden. Logisch, denk ik. Qua krachtsverschil vind ik dat zij wel een team hoger moeten zijn dan wij."
"Marco van Basten heeft een leuke indeling bij elkaar getoverd. En inderdaad, DSO Ultrajectum is ook voor mij de grote onbekende. Ze spelen ergens in Overvecht, dus dat is wel aan de Hilversumse kant. Drie keer naar Almere, vooruit maar. Verder clubs waar we alweer een tijdje niet geweest zijn,zoals SDO, BVV en Abcoude. Bij Laren en Olympia zaten we vorig jaar ook in de competitie, maar of dat dezelfde teams zijn, dat is weer afwachten. Joh, we gaan het wel zien. Eerst spelen we met de oudere jongens nog op 1 september een veteranentoernooi in Rijsenhout, bij de oude club van Frank Scheltus."
"Trouwens, het trainen is alweer begonnen, hoor. Ik ben al twee keer geweest. Mijn broer Luc, Mark Jans en Wouter Takes waren er ook. Er wordt goed getraind hoor. We sluiten aan bij de jongens van het vierde. Dus, ik wil iedereen zien aanstaande dinsdag. Tot dan!"