Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   15 september
  

Zoekend 's-Graveland 5 verliest in competitie-ouverture van BVV: 1-8

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen trad 's-Graveland 5 in nieuwe samenstelling aan, zeg maar 's-Graveland 5-nieuwe formule. De energie van de jonge spelers uit het (ex-) zevende zou, in combinatie met de voetbalwijsheid van de heren uit het (oude) vijfde een explosief voetbalmengsel kunnen vormen, maar daar bleek vandaag niets van. Kort gezegd: Er zat geen enkele lijn in het 's-Gravelandse spel. BVV wist daar wel raad mee en strafte de slordigheden direct af. Na een kwartiertje voetballen stond het dan ook al 0-3. Daarna kwam 's-Graveland ietsje beter in de wedstrijd, maar rommelig bleeft het. Ook al vanwege de vele wissels die het veld in en uitliepen. Gelukkig werd er zelf ook nog een doelpunt gemaakt. Morton Ponsen schoot beheerst in. De russtand bedroeg echter 1-5. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld waarbij iets minder kapitale blunders door de thuisclub werden begaan. Eindstand 1-8. Wedstrijd gauw vergeten, maar het vijfde moet echter beter voor de dag gaan komen!

   
 
Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Dit leek natuurlijk nergens op. Kwantitatief was het vandaag meer dan in orde, we hadden achttien man. Kwalitatief was het ver onder de maat. In de rust kwam André Janmaat nog even naar me toe (foto rechts). André vroeg of hij me soms nog ergens mee kon helpen want ook het bestuur van de club had de eerste helft gezien en was verbijsterd over het vertoonde spel. Ik heb André gezegd dat dit een proces zal zijn dat zijn tijd nodig zal hebben. De jongens van het vijdfde en het zevende moeten wat aan elkaar wennen. Daarbij wil ik wel wat duidelijker afspraken gaan maken over de organisatie en het wisselen. De achttien man van vandaag waren er eigenlijk gewoon te veel. Ik denk dat ik voortaan met maximaal vijftien of zestien man aan een wedstrijd wil beginnen. Dat zal misschien betekenen dat ik een aantal jongens per week moet teleurstellen door ze te vertellen dat ze de komende zondag hun voetbalspullen thuis kunnen laten. Maar ja, dat moet dan maar."
  
  
Luc te Nuyl: "Kijk, heel erg verrast ben ik natuurlijk niet. De afgelopen twee weken hebben we voor de beker wedstrijden gespeeld. Toen kon je al zien dat er bij ons nog geen Braziliaanse voetbaltrein op het veld staat. Ik ga er maar van uit dat het wat tijd nodig heeft. Voor mij was eigenlijk Giliam de enige aan onze kant die een voldoende scoorde. Dat kwam misschien wel omdat hij vandaag de aanvoerdersband omhad. En oja, Bas vond ik eigenlijk ook nog wel goed spelen."
"Zelf maakte ik er ook nog niet veel van. Ik kan wel als excuus aanvoeren dat ik tot diep in de nacht heb zitten pokeren, maar dat doe ik niet. Want volgens mij was ik vanochtend weer zo fris als een hoentje (en vannacht zo fris als een pasgeboren schaap, red.).
 
 
 
 
 
  De Rust
    
 
 
  Supporters van de Week
 

Toegegeven, aan de supporters heeft het vandaag niet gelegen. Er waren er genoeg. De hele familie Heemskerk bijvoorbeeld die hun favoriet Mark al na tien minuten wedstrijd met een kuitblessure zag uitvallen. César Takes was er. De ouders van Jurgen Koopmanschap kwamen ook even kijken.
De webfotograaf had kennelijk alleen maar oog voor de supporter van het jaar van de afgelopen seizoenen, Joost te Nuyl. Zo te zien kon Joost nog het grappige van alle malaise inzien en wist hij zelfs aanvoerder Jeroen aan het lachen te maken.
 
 
  De Toss
 
Giliam Hagen: "Als aanvoerder en laatste man heb ik de wedstrijd goed kunnen observeren. Nee, ik ga hier niet de vuile was buiten hangen. Ik zal van de week een rapportje opstellen voor Jeroen, met bijbehorend advies. Of hij er vervolgens iets mee gaat doen, dat is aan hem."
"Het kunstveld ziet er prachtig uit. Indrukwekkend ook die fonteinen die voor de wedstrijd en in de rust het veld nat maken. Ik verwacht echter niet dat wij er veel op zullen voetballen. Nou ja, vandaag was veld 2 ook in uitstekende conditie."
"Menno heeft vandaag weer uitstekend gefloten. Hem kunnen we zeker niets verwijten."
"De aanvoerder van BVV was een aardige jongen, hoewel ik hem in het veld wel érg stevig de duels in vond gaan. De tweede helft ging ie keepen. Daarmee was dat probleem ook opgelost. "