Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   22 september
  

Ondanks stijgende lijn 's-Graveland 5, verlies bij DSO Ultrajectum: 6-2

Veel slechter dan in de eerste competitiewedstrijd kon het natuurlijk ook niet. Maar eerlijk is eerlijk, vandaag zat er echt wat meer lijn in het voetbal van 's-Graveland 5. Nog niet goed genoeg om DSO Ultrajectum serieus partij te geven, maar vooruit we moeten positief blijven. In de eerste helft bleef het zowaar lange tijd 0-0. Ultrajectum had een duidelijk veldoverwicht maar kon dat niet omzetten in echt grote kansen. En de vele schoten uit de tweede lijn waren een prooi voor de goed keepende Arie Poels. Na een half uur werd zo'n schot echter van richting veranderd en stond Arie op het verkeerde been. Vlak voor rust werd de 2-0 binnengekopt. 's-Graveland had ondertussen anderhalf kansje gehad. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Veel balverlies van 's-Graveland, veel halve kansen voor Ultrajectum. Daarvan schoten ze er echter nog wel vier in. Gelukkig zorgde aanvoerder Jeroen te Nuyl zelf voor de pleister op de wonde, en wel met twee prachtige boogballen over de keeper. Eindstand 6-2.

   
 
Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Ja, misschien ging het ietsje beter dan vorige week, maar dat betekent nog niet dat ik tevreden ben over het door ons vertoonde spel. We raken veel te snel de bal kwijt. We krijgen veel te makkelijk doelpunten tegen en we creëren zelf veel te weinig kansen. Anders niks."
Ik dacht vandaag met vijftien man aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Maar twee jongens zijn niet op komen dagen. Ik noem geen namen, maar Etiënne en Patrick weten wel wie ik bedoel. Nu speelden we ternauwernood de wedstrijd uit, waarvan het laatste kwartier zonder grensrechter."
"Natuurlijk ben ik tevreden over mijn twee doelpunten. De eerste was vanaf de zijkant buiten het strafschopgebied. De tweede vanaf een meter of dertig voor de goal. Allebei de keren een mooie boogbal over de keeper. Jammer dat zij in de laatste minuut nog een doelpunt maakten. 6-2 klinkt toch anders dan 5-2."
.
  
  
.
Luc te Nuyl: "Nee, de Braziliaanse voetbaltrein staat bij ons nog niet op het spoor. Nou vond ik Ultrajectum ook best een lastig team. Het begon er al mee dat het sportpark moeilijk te vinden was. Zelfs de Tom-Tom van Jeroen moest twee keer de weg vragen."
"Het was voor mij de eerste keer in mijn leven dat ik tegen DSO Ultrajectum speelde. Raar eigenlijk want volgens mij is het al een hele oude club. Ultrajectum is toch uit de Romeinse tijd? Misschien dat ze toen in de Serie A speelden, of zo. Nee, dat is natuurlijk gekkigheid."
"We hebben na afloop van de wedstrijd in de kantine nog leuk zitten meedeinen op Hollandse schlagers. Het was bet gezellig, eigenlijk."
 
.
 
.
 
.
 
 
  De Rust
    .
 
 
  Supporter van de Week
 

Het was vandaag niet moeilijk om de supporter van de week te kiezen. Er was namelijk maar één supporter van 's-Graveland 5 aanwezig. Evita, de vriendin van Kjelt moedigde 's-Graveland 5, en natuurlijk vooral Kjelt, aan vanuit de dug-out. Evita ziet de zaken positief en daarbij is ze met de resultaten van zevende van vorig seizoen, wel wat gewend. 'Goed dat jullie het zo lang op 0-0 hebben gehouden', was na afloop haar positieve feedback. Graag tot volgende week, Evita!
.
 
 
  De Toss
 
Jeroen te Nuyl: "Het was prima voetbalweer vandaag. Misschien een beetje veel vocht in de lucht. Het veld was ook prima bespeelbaar. Jammer genoeg speelden we niet op het hoofdveld. Dat lag er helemaal mooi bij, met zo'n mooi ouderwetse tribune."
"De scheidsrechter heeft vandaag uitstekend gefloten. Hij had ook geen moeilijke wedstrijd. Het ging er allemaal zeer sportief aan toe."
"De aanvoerder van DSO Ultrajectum was een aardige jongen, en een goede laatste man. Zijn medespeler met nummer elf liet voor de foto nog even zijn blote achterwerk zien. Ouderwetse voetbalhumor. Ik begreep van de fotograaf dat de foto overbelicht was."
.