Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   29 september
  

Eerste overwinning; 's-Graveland 5 wint van de Vecht: 4-2

Het was voor de spelers van 's-Graveland 5 - ook die van ex-'s-Graveland 7- al weer een tijd geleden dat er een wedstrijd winnend werd afgesloten. Vandaar dat er na afloop van de wedstrijd tegen de Vecht allemaal lachende gezichten in de kleedkamer te vinden waren. De eerste drie punten van het seizoen kunnen worden bijgeschreven. 's-Graveland 5 voetbalde niet slecht, de Vecht 2 speelde zeker niet de beste wedstrijd uit hun bestaan. 's-Graveland kwam al snel op voorsprong. Twee keer was het Rick Lagerwij die scoorde. Na een kleine twintig minuten stond het 2-0. De beste kansen in de eerste helft waren voor de Vecht. Keeper Frank Scheltus stond echter zijn mannetje. En o ja, Frits van der Meer schoot nog op de paal. Na de rust kwam de Vecht goed terug. Binnen tien minuten stond het al weer 2-2. Even leek 's-Graveland rijp voor de slacht. Het was echter Luc te Nuyl die met een bekeken schot de 3-2 scoorde. En even later was het Rick Lagerwij die 4-2 aantekende. Toen was de kou uit de lucht en kon 's-Graveland de wedstrijd uitvoetballen: Drie punten in de tas.

's-Graveland 5 - de Vecht 2: 4-2
Ruststand: 2-0
Doelpunten 's-Graveland: Rick Lagerwij (3x), Luc te Nuyl

   
 
Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Eindelijk weer eens drie punten in de pocket. Ik denk ook dat we het volkomen verdiend hebben vandaag. We hadden een erg sterke centrale as met Frank, Ronald en Pascal. En niet te vergeten Rick op links, die vandaag wel heel makkelijk het doel wist te vinden."
"Vooraf heb ik de gang van zaken rondom ons team nog even afgestemd met Bas Brouwer (foto rechts). Hij is bij de sv 's-Graveland denk ik de man met het meeste voetbalgogme. Wat veel mensen niet weten is dat hij nog betaald voetbal heeft gespeeld, bij Gooiland. Ja, Bas Brouwer was echt een naam, toentertijd. Nu nog steeds trouwens, hoor."
"We begonnen met zeventien man. Net iets te veel. Daarom had ik een strak wisselschema opgezet. Jammer dat niet iedereen zich daaraan houdt en ja met blessures en alles loopt het toch altijd weer anders. Nou ja, ik ga niet klagen, maar nog even genieten van de overwinning."
.
  
  
.

Luc te Nuyl: "Ja, van Jeroen moest ik als wissel beginnen en na twintig minuten erin komen. En dan de tweede helft weer twintig minuten, of zo. Maar dat is mijn spel niet. Ik speel liever gewoon een hele helft. Dus zo is het ook zo'n beetje gelopen. Ik ben gewoon de tweede helft ingevallen."
"Toen de Vecht zo snel de 2-2 maakte, zag ik mijn medespelers een beetje bang worden. Zo zit ik niet in elkaar. Vandaar dat ik ook niet twijfelde toen ik een schietkans kreeg. De keeper had het nakijken op mijn in de hoek geplaatste balletje. Wel het kantelpunt in de wedstrijd. Ik weet niet wat voor woord ervoor in het Duits is. Het was niet de anschluss-treffer maar maar de auslauf-treffer. En toen kwam Rick er nog eens overheen met de 4-2."
"Dit moeten we zien vast te houden. We moeten gewoon in ons zelf durven geloven. Waarom zouden we de volgende wedstrijd ook niet winnen?"

 
.
 
.
 
.
 
 
  De Rust
    .
 
 
  Supporters van de Week
 


De moeder van Frank Scheltus is een trouw bezoeker van de website van 's-Graveland 5. Vandaag waren zowel moeder als vader Scheltus van de partij om hun zoon een hele goede wedstrijd te zien keepen. Dat wil zeggen ze kwamen eigenlijk voor kleinzoon Nick, de zoon van Frank, die vandaag in de goal stond bij een voorwedstrijd van het eerste elftal. Twee vliegen in een klap, en beslist voor herhaling vatbaar.
Gelukkig ook nog andere supporters langs de lijn. Evita, positief als altijd en trots op Kjelt en 's-Graveland 5.
Pim van Leeuwen liet zich ook horen langs de lijn. De sympathieke Hilversummer die vorig jaar afscheid nam van 's-Graveland 5 en van de week zijn 49e verjaardag vierde, deelde na afloop mee in de feestvreugde.
Voor diegenen die zich afvragen waar Joost te Nuyl was. Hij was bij een soort van filmfestival.

.
     
 
  De Toss
 
Jeroen te Nuyl: "Heerlijk weer en een groen veld 3, dat maken we niet al te vaak mee eind september. En dat de bal hier wel wat vaak de sloot in gaat, nemen we op de koop toe. Het geeft de oudjes in ons team de mogelijkheid om even op adem te komen."
"Menno van den Brand was vandaag verhinderd als scheidsrechter. Hij zat in Parijs of in Sant Tropez, dat werd niet helemaal duidelijk. Nee, het betrof geen scheidsrechtercursus, maar iets zakelijks met ruimte voor ontspanning. Menno werd vandaag uitstekend vervangen door Willem de Leeuw. Hij heeft prima gefloten. Hij hield het strak, dat is zijn stijl. Het was trouwens een heel sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder van de Vecht, Jochem, iseen aardige jongen, en een goede laatste man. Vandaar dat ik nogal verrast was dat hij zichzelf in de spits had opgesteld. In de tweede helft maakte hij een prachtig doelpunt, dat moet ik wel zeggen."
.