Thuis Uit Mail  

 

 
      

      

 

           
 
Eindstand 2013-2014
   
#
P
+
-
1
DSO Ultrajectum 2
18
51
92
29
2
BVV 31 5
22
50
88
35
3
Vecht de 2
21
40
75
70
4
Laren 99 6
22
40
53
35
5
SDO 4
22
36
80
50
6
Batavia '90 4
22
36
71
47
7
Hoogland 11
22
36
52
47
8
Olympia '25 3
21
25
48
47
9
Buitenboys 5
22
20
45
85
10
Abcoude 6
22
17
44
97
11
Waterwijk 8
20
9
38
81
12
Graveland 's 5
20
7
35
98

 

           
 
Programma
 
         
 
Dinsdag Trainen
   
   
   

 

 

 
 
 
 
 
 
 

   27 juni
  .

Frank Scheltus 40 jaar: Eindelijk ook oude belofte

Je zou het hem niet geven. Maar Frank Scheltus, keeper van 's-Graveland 5, is veertig jaar geworden. Daarmee valt een last van zijn schouders. Voor zijn gevoel ging hij tot voor kort nog door als jonge belofte bij de sv 's-Graveland. Na zijn verjaardag rekent hij zichzelf eindelijk tot de oude beloften. De sympathieke inwonder van Kortenhoef gaf vrijdagavond een groot tuinfeest, waarbij ook een aantal van zijn teamgenoten aanwezig was. Daar werd ook duidelijk hoe het komt dat de keepershandschoenen van Frank zo versleten zijn. Hij heeft ze waarschijnlijk gebruikt bij het volledig verbouwen van zijn achtertuin. Een prachtige schuur met aangebouwde loungeruimte hebben het woongenot aan de Oranjeweg aanzienlijk vergroot. Een plek voor een vaste biertap was er nog niet, dat wordt de volgende verbouwing, volgens Frank. Vrijdagavond voldeed een tijdelijk geplaatste biertap overigens ook prima.
Lees Meer...

   21 juni
  .

Mark Jans wint eerste editie 40+ voetbal event sv 's-Graveland 5

Op deze mooie zomerzaterdag werd de laatste uit een serie van drie speeldagen voor 40 plus voetballers gehouden. Per speeldag werden per individuele speler punten bijgehouden en over de dagen bij elkaar opgeteld. Er werden niet alleen punten toegekend bij een overwinning of gelijkspel, maar ook discipline wordt beloond. Spelers die zich vooraf aanmelden krijgen daarvoor punten, net zoals iedere speler die zich op de wedstrijddag tenminste een kwartier voor de eerste wedstrijd bij de wedstrijdtafel meldt. Bij het ingaan van de derde speelronde stond Mark Jans, verdediger bij 's-Graveland 5, bovenaan, en aan het eind van de derde speeldag was dat nog steeds zo. Hoe organisator Andre Janmaat tot een puntentelling is gekomen is een raadsel, maar iedereen kon vrede hebben met de uitkomst.
Lees Meer...

   15 juni
  .

's-Graveland 5 drukt stempel op sv 's-Graveland mix-toernooi

Het senioren seizoen wordt bij de sv 's-Graveland traditioneel afgesloten met een mix-toernooi waaarbij alle spelers van de senioren en de tweede jaars A-jeugd worden gemixt (de naam van het toernooi is best toepasselijk). Zo ook vandaag op een prachtig zonnige voetbalzondag. Met een optimistische insteek had het bestuur de vijf seniorenteams en de A-jeugd in eerste instantie verdeeld in acht ploegen. In verband met vaderdag en bezoek aan schoonmoeders bleven daar vandaag vijf teams met acht spelers van over. Dat mocht de pret niet drukken. Er werd fris en fruitig gevoetbald volgens de Hollandse school of in 1-4-2-1 formatie. Uiteindelijk won de ploeg met de meeste 's-Graveland 5 spelers in de opstelling (Bert Schmidt, Giliam Hagen en Frits van der Meer). Zo zie je maar dat ervaring ook heel wat waard is.
Foto-impressie...

   8 juni
  .

Aanvoerder pokert en denkt na over toekomst Oude Beloften

Afgelopen vrijdag was het weer zo laat in de Hilversumse Radiostraat. De pokerkaarten kwamen op tafel en pokerclub HBMK (Het begon met kwartetten) zat klaar voor een leuke pokeravond en nacht. Zoals gebruikelijk was er ook nu weer veel te doen over de stok kaarten waarmee gespeeld zou worden. Met een plechtig gezicht overhandigde Maarten Schaap bij binnenkomst, een spel kaarten aan gastheer Jeroen te Nuyl. "Met deze kaarten is echt gespeeld in het MGM casino in Las Vegas. Ik heb ze speciaal voor jou laten overkomen. Bijzonder hè?" Na twee rondjes spelen bleek echter dat de kaarten gemerkt waren. Schoppen acht en negen hadden donkere vlekjes aan de zijkant. Jeroen: "Je mag een gegeven schaap natuurlijk niet in de bek kijken, maar dit was een teleurstelling. Niet in de laatste plaats voor Maarten zelf, die met dit cadeau zijn reputatie als meesterkaarter nog eens op wilde vijzelen. Ik neem de man niets kwalijk. Het werd toch nog een leuke avond."
Lees meer...

   29 mei
  .

's-Graveland 5 verliest in finale van Joop Norbart Toernooi

Al sinds mensenheugenis doet 's-Graveland 5 mee aan het Joop Norbart veteranen-toernooi bij de sv Loosdrecht. Het toernooi wordt traditioneel gespeeld op Hemelvaartsdag, waarop het traditioneel mooi weer is. Behalve het mooie weer klopte alles weer. En de sportieve prestaties waren zelfs boven verwachting. De afgelopen drie jaar speelde 's-Graveland aan het einde van de dag om de 5de en 6de plaats. Deze keer werd echter de finale bereikt. Een goed resultaat, ook al omdat 's-Graveland misschien niet het team had met de acht technischte voetballers van het toernooi. Maar het spreekwoord luidt: 'wie geen team met technische spelers heeft, moet het tactisch zien op te lossen." Hoewel 's-Graveland de meeste kansen in de finale kreeg werd, jammer genoeg, toch met 1-0 verloren.
Lees meer...

   24 mei
  .

Shirt 's-Graveland 5 doet mee in Shirt-verkiezing Gooi en Eemlander

De Sportredactie van de Gooi en Eemlander heeft een ludieke verkiezing gedaan van het mooiste voetbalshirt uit de regio. Het shirt dat voor de sv 's-Graveland werd beoordeeld, was het shirt van 's-Graveland 5. TRots gepresenteerd door Mark Jans die zelf voor de realisatie van dit shirt heeft gezorgd. Goed gedaan Marc.
De beoordeling door de Gooi en Eemlander laat wel wat te wensen over. Het door Mark goed gepresenteerde shirt komt er met een magere 6,3 vanaf. De argumentatie bij de score is niet echt dat je zegt "doortimmerd". In deze eindstand is 's-Graveland 5 in ieder geval geen laatste. Nou ja, de Oude Beloften staan in de krant. Mooi, toch?
Fotos-Gooi en Eemlander.

   17 mei
  .

Ben Steenvoorden boekt eerste overwinning bij Onderling 40+ voetbal

Het heeft drie edities geduurd maar eindelijk was het dan zo ver. Na negen onderlinge partijtjes kan Ben Steenvoorden zijn eerste gewonnen wedstrijd bijschrijven. Ben Steenvoorden: "Ja, dit voelt heel goed. Mijn weekend kan niet meer stuk. Je gaat toch een beetje aan jezelf twijfelen na al dat geverlies. Gelukkig blijkt dat nu niet nodig."
Organisator André Janmaat had zijn zaakjes weer uitstekend voor elkaar. Ook al viel de opkomst wat tegen. André: "Nou met zestien man kan je gewoon twee teams maken en dan toch drie potjes spelen. wat is het probleem? Er ontbreken vandaag mensen omdat er op zaterdag ook getennist wordt. Daarnaast weet ik dat er een aantal geblesseerd was. Gelukkig was Jeroen te Nuyl er wel weer bij en werd hij direct topscoorder van deze editie. In juni volgt de laatste keer van het seizoen. Ik houd jullie op de hoogte."
Foto-impressie...

   16 mei
  

Uitslagen zondag 11 mei

Hoogland 11
Olympia '25 3
2 - 2
Vecht de 2
Batavia '90 4
4 - 2
DSO Ultrajectum 2
Abcoude 6
11 - 0
BVV 31 5
Laren 99 6
5 - 1
SDO 4
Waterwijk 8
5 - 0
Buitenboys 5
Graveland 's 5
5 - 2
# Kampioen DSO Ultrajectum met dubbele cijfers langs Abcoude
# Kampioen DSO Ultrajectum met meeste doelpunten voor, minste tegen
# BVV blijft tweede na winst op voormalig derdes Laren
# De Vecht naar derde plek na winst op Batavia
# 's-Graveland blijft op de laatste plaats

# Stand bijgewerkt in linker blauwe kolom

   11 mei
  .

Veel kansen 's-Graveland 5 tegen Buitenboys, maar wel verlies: 5-2

Op moederdag speelde 's-Graveland 5 de laatste wedstrijd van het seizoen bij Buitenboys. De laatste kans om van de laatste plaats af te komen. Helaas is deze strohalm niet gegrepen. In het natte winderige Almere speelde 's-Graveland geen eens zo slecht. Volgens Luc te Nuyl waren er de nodige kansen voor de blauw-witten. Jammer genoeg ontbrak het ook deze keer aan scorend vermogen. Luc: "de tweede helft ben ik gaan vlaggen. het was rotweer. Jammer genoeg speelden we bij Buitenboys en niet bij Binnenboys."
Buitenboys won de wedstrijd met 5-2.

   9 mei
  .

's-Graveland 45-plus is met het hoofd al in de feesttent

Hoe ouder, hoe gekker, De 's-Gravelandse 45-plus formatie speelde gisteren de laatste ronde van de 45-plus-competitie in Muiderberg. Aan het begin van de avond viel er nog een fikse regenbui, maar om acht uur was het opgeklaard en uitstekend voetbalweer. Helaas had de Engels NFC-ploeg zich afgemeld waardoor er maar twee wedstrijden hoefde te worden afgewikkeld: tegen Muiderberg 1 en 2. 's-Graveland ging in de de eerste wedstrijd wat te druistig van start tegen Muiderberg 2 dat zich op het kuntgras ingroef voor de eigen goal. 's-Graveland had het ruime veldoverwicht, Muiderberg de gemene uitvallen en doelpunten. In de wedstrijd tegen Muiderberg 1 werd daarom uit een ander vaatje getapt. Pascal, Gerard, Ray, Martin, Bert, Marc, Luc en Frits gingen veel meer vanuit de verdediging spelen. DAt werket beter. Een 2-0 achterstand werd weer goedgemaakt . Eindstand 2-2. Na afloop in de kantine ging het alleen maar over de feesttent in 's-Graveland. Nou ja, vooruit maar. En o ja,komende zaterdag is er op 's-Graveland weer 40-plus-toernooi. Ook leuk!
's-Graveland - Muiderberg 2: 1-3
's-Graveland - Muiderberg 1: 2-2

   4 mei
  .

Kaartenhuis 's-Graveland 5 stort tegen SDO na rust in elkaar: 1-7

De eerste helft ging het best redelijk. Natuurlijk, SDO had wel een licht over wicht en kwam al na 5 minuten op een 0-1 voorsprong, maar 's-Graveland liet zich niet van de mat spelen. Sterker nog: er werden zowaar een aantal kansen gecreëerd. Uit een daarvan wist Luc te Nuyl de 1-1 te maken. Een aantal mogelijkheden en kansen later maakte SDO vlak voor rust de 1-2. Na de thee veranderde het spelbeeld. Alle goede bedoelingen ten spijt, bakte 's-Graveland er weinig meer van. "Slordig" is nog de meest positieve karakterisering van het 's-Gravelandse spel. SDO hoefde nauwelijks aan te dringen. De kansen voor de Bussumers kwamen vanzelf. 's-Graveland kwam er nauwelijks nog uit. eindstand 1-7.
Lees Meer...

   20 april
  .

Paaseditie Onderling 40+ voetbal zonnig en geslaagd

Terwijl de laatste scholier onder de douche vandaan kwam, traden de 's-Gravelandse veteranen aan voor hun onderlinge 40+ voetbal-event. De Paaszaterdag bleek uitermate geschikt, vooral omdat de weersomstandigheden ideaal waren. Met een graad of twintig en een lekker zonnetje werd volgens de enkele weken geleden uitgeprobeerde formule gevoetbald. Drie wedstrijden van twintig minuten en tussentijds husselen van de spelers. Ook nu weer een gouden concept.
André Janmaat: "Wij als organisatiecomité kijken tevreden terug. De opkomst was misschien niet zo groot als begin maart, maar voor mijn gevoel lag het niveau van het spel wel hoger. Ik heb de punten per speler nog niet uitgerekend, dat komt volgende keer wel. Ik weet alleen dat Ben Steenvoorden weinig punten heeft. Hij heeft namelijk over twee rondes nog geen wedstrijd gewonnen. Toch leuk voor hem dat je voor op komen dagen ook al scoort. Op een gegeven moment mocht ik niet meer in de bestuurskamer en daarna ook niet meer in de kantine. De organisatie van de Bingo had het zaakje overgenomen. Toen hebben we buiten nog maar een pilsie gedronken. Was ook niet verkeerd, hoor. De volgende keer is trouwens 17 mei!"
Foto-impressie...

   13 april
  .

's-Graveland 5 heeft onvoldoende spelers voor wedstrijd bij Waterwijk

Vandaag had 's-Graveland de rode lantaarn over kunnen geven aan Waterwijk, het team dat op dit moment de eennalaatste positie op de ranglijst inneemt met slechts twee punten meer dan 's-Graveland 5. Helaas kon de wedstrijd niet gespeeld worden. 's-Graveland 5 heeft op zaterdag de wedstrijd afgezegd omdat er niet voldoende spelers op de been konden worden gebracht.
Aanvoerder Jurgen Koopmanschap: "Je zou zeggen dat iedereen graag een zes-punten-wedstrijd speelt. Kennelijk niet dus. Vorige week wist ik al dat we geen keeper zouden hebben. Vrijdagavond had ik nog maar negen man op papier. Vermenigvuldig dat met de 's-Graveland 5-niet-op-komen-daag-factor en we hadden met zeven man in Almere gestaan. Ik heb verzocht de wedstrijd uit te stellen of op papier af te ronden. Dat is wat mij betreft ook goed. Ik merk het wel. Hopelijk hebben we op 4 mei, thuis tegen SDO, wel weer genoeg mensen."

   11 april
  .

Matige derde ronde 's-Graveland in Competitie 45-plus

Na de euforie van vorige week staat het 's-Gravelandse 45-plus-team weer met beide beentjes op de grond. Drie punten uit drie wedstrijden is geen geweldig resultaat. Frits van der Meer: "Het resultaat was misschien wat minder maar toch hebben we weer lekker gevoetbald, hoor. Er deden vanavond een paar jongens mee met weinig 45-plus-ervaring, André Janmaat bijvoorbeeld. En dan zie je dat voetbal net zwemmen is, dat verleer je ook niet. Ook Pim van Leeuwen kwam weer eens in actie. Zijn hamstrings hebben het gehouden, prima gedaan. We hebben de wedstrijden geëvalueerd met een bitterballetje in de kantine.Volgende keer gewoon wat geconcentreerder spelen, was de conclusie. Volgende keer is trouwens 2 mei. En o ja,komende zaterdag is er op 's-Graveland weer 40-plus-toernooi. Leuk!
's-Graveland - Muiderberg 1: 3-4
's-Graveland - Muiderberg 2: 0-2
s-Graveland - NFC: 4-1

   6 april
  .

Verlies en gebroken sleutelbeen 's-Graveland 5 bij Olympia: 6-0

De thuiswedstrijd vorig jaar november tegen Olympia was een van de betere en spannende wedstrijden van 's-Graveland 5 dit seizoen. Er werd maar nipt en onterecht met 1-0 verloren. Deze zondag is het eigenlijk geen moment spannend geweest. Vanaf het begin liet Olympia zien dat zij niet voor niks sinds de laatste ontmoeting elf punten meer hebben gehaald dan 's-Graveland. Na tien minuten stond het 1-0, na twintig minuten 2-0. Na 30 minuten kwam 's-Graveland eindelijk een beetje in de wedstrijd. Frits van der Meer stond alleen voor keeper maar scoorde niet. Even later werd door de laatste man van Olympia een (lichte) overtreding begaan op Rick Lagerweij. Rick kwam ongelukkig neer en brak zijn sleutelbeen. Eerste hulp werd verleend door de ambulancebroeders, waarna Rick naar het ziekenhuis kon. In de tweede helft was het vooral Olympia die kansen kreeg en scoorde. 's-Graveland kreeg wat kansjes en scoorde niet. Eindstand 6-0.
Lees Meer...

   4 april
  .

's-Graveland wint tweede ronde Competitie 45-plus

Na een wat moeizame start van de 45-plus competitie vorige week vrijdag, heeft 's-Graveland zich in de tweede competitieronde gerevancheerd. In Amstelveen werd bij NFC twee keer gewonnen en een keer gelijk gespeeld.
Frits van der Meer: "Ja, dat liep inderdaad een stuk beter dan vorige week. Het team was op een aantal plaatsen veranderd. We hadden geen wisselspelers. Stok van den Burg deed mee. En ja, als je met Stok het veld opkomt, sta je eigenlijk al met 1-0 voor. Om kort te gaan: lekker gevoetbald, een leuke avond, een tijd geleden dat ik kampioen ben geweest.
's-Graveland - Muiderberg 2: 1-0
s-Graveland - NFC: 2-1
's-Graveland - Muiderberg 1: 2-2

   30 maart
  .

's-Graveland 5 vrij; Competitie 45-plus weer van start

's-Graveland 5 had vandaag een vrije dag. Kennelijk kon de KNVB geen inhaalwedstrijd bedenken voor de blauw-witten. Olympia, de tegenstander van volgende week, heeft nog wel geprobeerd het treffen naar vandaag te verplaatsen. Aanvoerder Jurgen Koopmanschap slaagde er echter niet in om een volledig team op de been te brengen.
Afgelopen vrijdag is voor de Oude Beloften de 45-plus competitie weer gestart. De komende vier vrijdagen kunnen Jeroen te Nuyl en z'n mannen weer aan de bak. Des te teleurstellender dat Jeroen te Nuyl zelf nog steeds geblesseerd is. Misschien was het ook wel dat daarom de prestaties van de 's-Gravelandse senioren nog wat tegenvielen.
Lees Meer...

   23 maart
  .

Wedstrijd tegen Laren duurt voor 's-Graveland 5 vijf minuten te lang: 1-2

Voor het eerts sinds tijden leken vandaag weer eens punten binnen handbereik van 's-Graveland 5. Tegen Laren, de nummer vier in de competitie, werd het een hele spannende wedstrijd. Pas in de laatste vijf minuten moesten de 's-Gravelanders capituleren. Laren had zeker de eerste helft het beste van het spel, maar 's-Graveland deed aardig mee. Laren kreeg een aantal goede kansen, maar keeper Arie Poels was een behoorlijke sta-in-de-weg. Op een mooi afstandschot moest hij echter het antwoord schuldig blijven. Na de thee waren de ploegen aardig gelijkwaardig. 's-Graveland kreeg een paar kansjes, Laren een paar kansen. Rick Lagerweij profiteerde na twintig minuten heel alert van een misverstand tussen de Larense goalie en een verdediger (1-1). Daarna leek het erop of 's-Graveland het eerste punt in 2014 kon gaan bijschrijven. Jammer, maar dacht Laren anders over. Uit een uitval werd vijf minuten voor tijd de 1-2 gemaakt. Luc te Nuyl kreeg daarna nog een dot van een kans op de 2-2, maar hij schoot helaas tegen de keeper op.
Lees Meer...

   16 maart
  .

Geen Abc-tje voor 's-Graveland 5 bij Abcoude: 7-3

Voor vandaag had Abcoude maar vier punten meer dan 's-Graveland 5, waardoor er op deze zonnige zondagmiddag sprake was van een heuse zes-punten-wedstrijd. Het leek echter totaal geen spannende wedstrijd te worden want 's-Graveland stond na een kwartier voetballen al met 3-0 achter. Dat kwam onder andere omdat 's-Graveland met tien man speelde. Kjelt Beerendonk wachtte buiten de lijnen op een voetbal-tenue. Rick Lagerweij speelde in een wit T-shirt. Gelukkig was Etiënne van Dijk bereid wat shirtjes en broekjes langs te komen brengen. Hierdoor kon Kjelt het elftal binnen de lijnen alsnog complementeren. Dat maakte duidelijk verschil want al snel stond het 3-2 door twee doelpunten van Patrick Spoor. Abcoude wist er voor de rust nog 4-2 van te maken. Na de thee begon 's-Graveland sterk. Het duurde niet lang of Rick Lagerweij scoorde de 4-3. Daarna was het wachten op de 4-4. Helaas, werden de kansen hiertoe niet benut. Abcoude liep in een tijdsbestek van tien minuten, met drie vrij gelukkige goals uit naar 7-3, waarna Patrick Spoor er voor de vorm nog 7-4 van maakte. Typisch geval van jammer.
Lees Meer...

   9 maart
  .

's-Graveland 5 is opnieuw een maatje te klein voor Batavia: 1-6

Twee keer eerder was Batavia dit seizoen de tegenstander van 's-Graveland 5, een keer voor de competitie en een keer voor de beker. Beide keren werden de duels in Lelystad uitgevochten. Beide duels werden verloren met respectievelijk 7-3 en 2-0. Wat dat betreft waren de bookmakers natuurlijk enigszins bevooroordeeld en werd de kans dat 's-Graveland 5 zou winnen vandaag niet bepaald hoog ingeschat. Hoewel de bal rond is en voetbal een rare sport is, was er geen verrassing. Batavia was de betere ploeg en voetbalde eenvoudig naar een 6-1 overwinning. 's-Graveland kon daar maar bar weinig tegenover stellen. Jammer, maar helaas.
Lees Meer...

   8 maart
  .

Eerste editie 's-Gravelands 40+ toernooi meer dan geslaagd

Onder ideale omstandigheden is zaterdagmiddag de eerste editie van het sv 's-Graveland 40+ toernooi gevoetbald. Vier teams van zeven spelers speelden drie wedstrijdjes van twintig minuten. Na elke wedstrijd werden de teams weer door elkaar gehusseld. Spelers konden individueel punten verdienen, niet alleen voor winnen of verliezen maar bijvoorbeeld ook voor op tijd komen. Jeroen te Nuyl en André Janmaat vormen samen het creatieve brein achter de opzet en organisatie.
Jeroen te Nuyl: "Ja, dit was natuurlijk prima deluxe Leuk om weer wat oude bekenden op het voetbalveld te zien en ook weer wat nieuwe bekenden. Het ouderwetse voetbalplezier stond voorop. Voor mezelf is het wel met een domper afglopen. Ik heb een lelijke blessure aan de enkel. Je kent het misschien wel, met zo'n groot blauw ei erop."
André Janmaat: "Ik denk dat Jeroen en ik snel met de evaluatie klaar zijn. De vraag is niet of we het gaan herhalen, maar wanneer. Leuk, toch?"
Lees Meer...

   2 maart
  .

Geen voetbal voor 's-Graveland 5 en rest 7e klasse 16

Voor de carnavalsvierders alle gelegenheid om naar het Zuiden af te zakken. Vandaag geen voetbal. Uitgangspunt is dat iedereen voor zichzelf de conditie op peil houdt...

   23 februari
  .

Tien spelers 's-Graveland 5 houden schade beperkt bij De Vecht: 5-1

Als je denkt dat je alles dit seizoen met 's-Graveland 5 hebt meegemaakt, blijkt het toch altijd weer gekker te kunnen. Waren er de afgelopen wedstrijden soms twintig spelers aanwezig en speelklaar, vandaag trad 's-Graveland 5 in Loenen aan de Vecht met slechts tien man aan. Onbegrijpelijk, maar teamcaptain Wouter Takes viel niets te verwijten. Hij had zaterdagavond nog vijftien namen op zijn lijstje. Hoe het ook zij, met tien man maakte 's-Graveland er nog een redelijke wedstrijd van. Zeker als je het vergelijkt met de laatste wedstrijd in Blaricum, waar met dubbele cijfers werd verloren. Met goede inzet en een solide verdediging werd de schade beperkt gehouden tot 5-1.
Lees Meer...

   16 februari
  .

Vrij weekend staat in teken van Pokertoernooi

's-Graveland 5 mocht nog een zondag bijkomen en bedenken op welke manier de rode lantaarn (spreekwoordelijk voor de laatste plek op de rangijst) zo snel mogelijk weer kan worden overgegeven. De beste manier om met spanning om te gaan is ontspanning. Een aantal spelers en ex-spelers van 's-Graveland 5 ontspande dit weekend volop door samen de pokertafel op te zoeken. Een traditie die al bijna twintig jaar bestaat.
Deze keer vond het toernooi plaats in Amsterdam-Oost, zo'n beetje aan de voet van de Rembrandttoren, bij Frits van der Meer thuis. Een spel kaarten, wat te drinken en wat te knabbelen, het zijn de ingrediënten voor een serieuze avond Texas-Hold'em, waarbij de bergen fiches gedurende de avond en nacht over de tafel vliegen.
Lees Meer...

   9 februari
  .

Regen en wind zorgen voor afgelasting 's-Graveland 5

Vandaag stond voor 's-Graveland 5 de zware wedstrijd tegen koploper DSO-Ultrajectum op het programma. De weersomstandigheden zorgden er echter voor dat de consul de wedstrijden op het gewone gras bij de sv 's-Graveland afgelaste (of aflaste zoals zommige mensen zeggen. Aan deze taalkundige kwesitie is al eerder op deze website de nodige aandacht besteed.). Enerzijds jammer, want het is nu eenmaal lekker om op zondag de wei in te gaan. Keeper Frank Scheltus Whats-Appte: "Ah afgelast,net nu ik 3 punten rook en absoluut zeker geen tegengoal zou krijgen. Jammer." Anderzijds misschien wel goed voor 's-Graveland 5 om bij te komen van het grote verlies van vorige week bij BVV en de mail van Jeroen te Nuyl waarin hij aangaf dit seizoen geen competitiewedstrijden voor 's-Graveland 5 meer te willen voetballen. Volgende week ook nog een weekje vrij voor verdere bezinning. Dan 23 februari hopelijk allles en iedereen weer opgeladen voor de wedstrijd tegen de Vecht.

   2 februari
  

Kaartenhuis 's-Graveland 5 stort bij BVV na rust in elkaar: 10-3

Met dubbele cijfers verliezen: een blamage voor 's-Graveland 5, vandaag in de wedstrijd bij BVV. De eerste helft had het daar nog niet naar uitgezien. Ja, BVV was toen ook de bovenliggende partij, maar 's-Graveland wist zelf ook een paar kansjes te creëren. De doelpunten van BVV vielen vooral uit ballen die vanuit de 's-Gravelandse verdediging rechtstreeks in de voeten van de tegenstander werden geschoven. En eerlijk is eerlijk ook het 's-Gravelandse doelpunt kreeg een hoop medewerking van BVV. Met een 3-1 ruststand, niets aan de hand, zou je zeggen. De 's-Gravelandse hoop werd in de tweede helft echter snel de bodem van het kunstgras ingeslagen. Binnen 5 minuten stond het 5-1. Mark Heemskerk kon er nog 5-2 van maken met een prachtig schot van afstand over de keeper. Daarna was er geen houden meer aan en leek BVV vrij spel te hebben. Blaricumse doelpunten vielen als rijpe appelen. Alleen Jeroen te Nuyl kon nog een tegenscoren door in de rebound goed te reageren op een afgeweerd schot.
Lees Meer...

   26 januari
  

's-Graveland 5 verliest opnieuw in 2014, nu van Waterwijk: 1-4

's-Graveland 5 kende voor vandaag een nog ongeslagen status in 2014, tenminste daar waar het de thuiswedstrijden betreft. Daaraan is met de eerste thuiswedstrijd direct een einde gekomen. Zonder de grote kale leider Jeroen te Nuyl werd er jammerlijk, doch verdiend, verloren van hekkensluiter Waterwijk 8.
Opnieuw lag het niet aan de kwantiteit want er werd met maar liefst 18 basisspelers aan de wedstrijd begonnen. De kwaliteit liet wederom veel te wensen over. Te weinig weet 's-Graveland echt gevaarlijk te worden. Zo werd de Waterwijkse goalie vandaag niet of nauwelijks op de proef gesteld. Te weinig weten de 's-Gravelandse spelers elkaar te vinden in de combinatie: Hotseknotsbegoniavoetbal van de bovenste plank. Niks positiefs te melden? Ja zeker, 's-Graveland 5 mocht een keer op het hoofdveld spelen en ook genieten van het nieuwe kunstgras.
Lees Meer...

   19 januari
  

Machteloos 's-Graveland 5 verliest eerste wedstrijd 2014 van Hoogland: 3-0

Het leek zo'n mooie wedstrijd om het nieuwe jaar mee te beginnen. Vorig jaar werd er immers nog met 3-1 gewonnen van Hoogland. Hoe anders zou het vandaag uitpakken. Om eerlijk te zijn kwam 's-Graveland 5 er nauwelijks aan te pas. Het was enkel aan keeper Arie Poels te danken dat de score tot maar tot 3-0 beperkt bleef. Moet toch frustrerend voor hem zijn: een dijk van een wedstrijd keepen en thuis moeten vertellen dat er weer verloren is. De winterstop had er in ieder geval voor gezorgd dat een aantal spelers weer van hun blessures hersteld was. Zo konden Kjelt en Giliam zich weer bij Jeroen te Nuyl melden, die vandaag met een selectie van zeventien man kon beginnen. Daarom had Jeroen ook een strak wisselschema opgesteld. Dat was eigenlijk het enige dat er vandaag bij 's-Graveland 5 op rolletjes liep. Je kan veel van deze wedstrijd zeggen, maar niet dat er niet goed gewisseld werd.
Lees Meer...

   29 december
  

Spelers 's-Graveland 5 doen het uitstekend op Franse editie Oliebollentoernooi

Kees -One Touch Cornelis- Langerak kan tevreden terugkijken op de door hem georganiseerd derde editie van het Oliebollentoernooi. Het toernooi lijkt niet meer weg te denken als sportieve afsluiter door de seniorenteams van de sv 's-Graveland. Had het mix-toernooi vorig jaar nog een Engels tintje met acht teams met een Engelse naam, dit jaar stonden acht Franse ploegen in de schijnwerpers. Daarbij natuurlijk direct de discussie wie, wie in het team was. Bij Paris St Germain bijvoorbeeld, wilde bijna iederen wel Zlatan Ibrahimovic zijn en maar een enkeling Gregory van der Wiel. Om kwart voor twee opende Kees het toernooi met een korte toespraak waarin de spelregels werden uitgelegd. Daarna mochten de spelers aanvallen op oliebollen en warme chocolademelk, vakkundig ingeschonken door Ger de verzorger van de spelers van het eerste elftal en eigenlijk ook van alle andere spelers van 's-Graveland.
Kees Langerak: "Het was een geweldige dag. Ik heb alleen maar lachende gezichten gezien."
Lees Meer...

   18 december
  

Stok van den Burg van Witness adviseert CD en afscheidsconcert van Witness

Op vrijdag 10 januari geeft coverband Witness een afscheidsconcert in De Drie Dorpen. Daar kunt u voor slechts 5 euro een cd kopen. De opbrengst gaat naar het kinderkankerfonds KiKa. De trouwe fans hoeven niet te schrikken, want Witness blijft bestaan. Alleen hun leadzanger Piet Asma en gitarist Jouke de Jong verlaten na vier jaar de band. Pas geleden zijn de bandleden de studio ‘Earforce’ te Amsterdam ingedoken en hebben daar een fonkelnieuwe CD opgenomen. De wereldhits ‘One’ van U2 en ‘Narcotic’ van Liquido zijn op een prachtige manier vertolkt. Twee bekende songs waarin de bandleden met zanger Piet Asma goed tot hun recht komen.
En o ja, we hebben dus vanaf 1 februari twee vacatures: een zanger en een gitarist. Twee in een mag natuurlijk ook. Ik had Luc te Nuyl op het oog maar zijn rubber lips schijnen wat uitgedroogd te zijn.
Met groet, Stok van den Burg

   15 december
  

's-Graveland 5 geeft winst in laatste minuut uit handen tegen Abcoude: 2-2

Een gelijkspel met het publiek als grote winnaar. Kom daar nog maar eens om. 's-Graveland 5 en Abcoude 6 hielden elkaar vanmiddag aardig in evenwicht, zowel in de eerste als de tweede helft . 's-Graveland 5 begon goed en had via Daan Boer de mogelijkheid om het snelste doelpunt van het amateurvoetbal te scoren. Daan veroverde de bal na een slappe aftrap door Abcoude. Het zal zo'n vijf seconden wedstrijd zijn geweest toen hij zijn eerste schot op het Abcoudense doel afvuurde. Helaas was de keeper goed bij de les. 's-Graveland kreeg de eerste helft nog genoeg kansen, maar in veel gevallen werd afgeblazen wegens buitenspel. Aan een kant een goed teken dat de voorhoede gretig is, aan de andere kant natuurlijk zonde van de mogelijkheden. Hoe het ook zij, Jeroen te Nuyl maakte met zijn linker de 1-0, nadat Frits van der Meer een duel met de uitlopende keeper was aangegaan. Abcoude kwam nog voor rust terug (1-1). Na de rust van hetzelfde laken een pak. 's-Graveland kwam opnieuw op voorsprong (2-1) nadat Rick Lagerweij goed had afgelegd op Daan Boer. Abcoude begon aan te dringen en forceerde corner na corner. Zo'n beetje uit de laatste corner van de wedstrijd kopte de Abcoudense luchtmacht binnen. Eindstand 2-2.
Lees Meer...

   8 december
  

's-Graveland 5 knokt voor overwinning op Hoogland: 3-1

Ook dat is voetbal. 's-Graveland 5 leek na de verloren wedstrijd van vorige week volledig aan de grond te zitten. Vandaag heeft het team echter laten zien wat het werkelijk waard was. Een overwinning op middenmoter Hoogland 11 was het gevolg. En ja, dan zijn de verschillen makkelijk aan te wijzen. Er werd wat feller gespeeld, waardoor er meer duels werden gewonnen. Het lukte vaker de bal in de ploeg te houden. Spelers waren ook zonder bal in beweging. En niet te vergeten, er werden kansen gecreëerd en nog beter er werden ook kansen benut. Hoogland 11 was de eerste helft misschien ietsje beter, maar kon dat niet in doelpunten uitdrukken. Niet in de laatste plaats omdat het centrale 's-Gravelandse duo achterin, de zaakjes goed voor elkaar had, Ronald als laatste man en Dave als voorstopper. In de tweede helft ging het weer redelijk gelijk op, maar kreeg 's-Graveland de beste kansen. Frits van der Meer kopte eerst een corner knap binnen (1-0) en rondde daarna een voorzet van Rick Lagerweij goed af (2-1). Jeroen te Nuyl greep in toen de Hooglandse keeper een nummertje wilde maken (3-1). Eindelijk weer een overwinning en hopelijk een ingezette positieve lijn.
Lees Meer...

   1 december
  .

's-Graveland 5 laat kansen liggen tegen Buitenboys: 3-6

Een soort van zes-punten-wedstrijd was het vandaag tegen Buitenboys. Helaas bleef ’s-Graveland 5 hierbij met lege handen. Misschien ook wel terecht, zeker als je naar de verhouding van het aantal kansen kijkt. 's-Graveland keeper Arie Poels werd heel wat vaker aan het werk gezet dan zijn Almeerse collega. Gelukkig stond Arie zijn mannetje en hield hij zijn team lange tijd in de wedstrijd. Het begon zo mooi met een 1-0 voorsprong voor 's-Graveland, en zelfs de kans op 2-0. Uit een corner wist Alex Koot een doorgekopte bal in het goal te werken (1-0). Daarna drong Buitenboys behoorlijk aan. Misschien niet leuk om te zeggen, maar ze hadden wel fouten in de 's-Gravelandse verdediging nodig om drie keer te scoren. Voor de rust schoot Mark de Jong een vrije trap aan de zijkant van het strafschotgebied knap in een keer binnen (2-3). Na de rust was het van een zelfde laken een pak. Buitenboys kreeg de meeste kansen, maar 's-Graveland kreeg er ook een handvol. Alleen Ricklagerweij profiteerde daarvan. Buitenboys scoorde nog drie keer. In de eindfase werd nog een schandalige overtreding op Morten Ponson begaan. In het ziekenhuis werd gelukkig vastgesteld dat er niets gebroken was.
Lees Meer...

   24 november
  .

‘s-Graveland 5 verliest bij Batavia ook laatste bekerwedstrijd: 0-2

’s-Graveland 5 speelde vandaag haar laatste bekerwedstrijd van het seizoen. De eerste twee bekerwedstrijden waren helaas geëindigd in een verlies. Om nog iets van het bekertoernooi te maken werd er vandaag dan ook vol goede moed afgereisd naar Lelystad waar een wedstrijd tegen batavia op het programma stond. Met een zeer krappe selectie en een geblesseerde grensrechter (Dennis bedankt) slaagde ’s-Graveland 5 er redelijk in om de tegenstander weg te houden van het eigen doel. Batavia probeerde het vaak vanuit de tweede lijn, maar echt gevaarlijk werd dit nooit. Uit een goede hoekschop van Ettiene van Dijk werd ’s-Graveland 5 zowaar zelf gevaarlijk. De kopbal van Bas van den Hoven spatte uiteen op de lat. De rest van de wedstrijd kwam het aloude gebrek weer naar voren. Het bleek weer zeer moeilijk om de bal in de ploeg te houden, waardoor batavia steeds gevaarlijker werd. In de tweede helft werd de uitploeg steeds verder teruggedrukt . Uiteindelijk slaagde batavia erin om twee maal te scoren. Eenmaal een eigen doelpunt en eenmaal zeer slordig balverlies al snel in de opbouw. Al met al een terechte nederlaag en een roemloos einde van het bekertoernooi dit seizoen.
Lees Meer...

   17 november
  .

Wanvertoning van 's-Graveland 5 bij SDO: 7-2

Aan het weer lag het niet. Aan het veld lag het niet. Aan de scheidsrechter lag het niet. Aan de bal lag het niet. Aan de tegenstander lag het niet. Aan de supporters lag het niet. Een echt goede verklaring voor het slechte spel wordt waarschijnlijk niet meer gevonden. 's-Graveland 5 kan de hand heel diep in eigen boezem steken. Zwak spel in combinatie met een foutenfestival, dat is een omschrijving die de prestatie van 's-Graveland 5 vandaag het dichtst benadert. Jammer, want SDO 4 is een team waar je lekker tegen kunt voetballen, als je een beetje partij geeft tenminste.
Lees Meer...

   10 november
  .

Zes-punten-wedstrijd tegen Waterwijk multimediaal afgelast

Irritant was dat vroeger. Je bleef lang in onzekerheid of een wedstrijd nou wel of niet afgelast was. Tegenwoordig gaat dat met alle voorhanden multimedia een stuk soepeler. De afgelasting van de wedstrijd tegen Waterwijk vanochtend, werd op drie manieren de digitale ether in geslingerd. Eerstens was er de website van de sv 's-Graveland waar al voor negenen te lezen was dat de wedstrijd van 's-Graveland 5 was afgelast. Ten tweede stuurde aanvoerder Jeroen te Nuyl een mailtje naar alle spelers die zich hadden aangemeld voor vandaag met het teleurstellende nieuws. Daarna volgde om vijf voor elf ook nog eens een bericht van Mark Jans via de 's-Graveland5-Group-WhatsApp. In zijn berichtje klonk een beetje ergernis door dat dit medium niet eerder was gebruikt om deze informatie wereldkundig te maken. Hij had de website niet gecheckt en het mailtje van Jeroen niet gekregen. Had Mark het eerder geweten dan had hij niet zo vroeg naar de club gegaan.
Lees Meer...

   3 november
  

's-Graveland 5 doet zichzelf een punt tekort tegen Olympia: 0-1

's-Graveland 5 speelde vandaag een zes-punten-wedstrijd. Tegenstander Olympia had ook maar drie punten uit vijf wedstrijden, maar vorige week wel met 7-1 gewonnen. Zoals de neutrale toeschouwer, die trouwens niet aanwezig was, al had gehoopt, werd het een wedstrijd met veel strijd en met kansen over en weer. Dat er weinig doelpunten vielen, had vooral te maken met het uitstekende keeperswerk dat door beide keepers werd verricht. Olympia nam al na zo'n tien minuten een 0-1 voorsprong en hield de eerste helft een veldoverwicht, maar kon de score niet uitbouwen. Ook al omdat de eerste helft iets korter duurde omdat scheidsrechter Menno van den Brand de beide teams wat vroeger naar de kleedkamers stuurde vanwege het naderend onweer. In de iets langere tweede helft had 's-Graveland een veldoverwicht, maar kwam het, ondanks een paar goede kansen, niet tot scoren.
Lees Meer...

   27 oktober
  

's-Graveland 5 creëert weinig tot geen kansen in herfstig Laren: 3-1

Regen, wind en zon, de weergoden blonken vandaag niet uit in duidelijkheid. Ook de voetbalgoden hadden kennelijk last van het ingaan van de wintertijd, want ze leken niet hun zegen over de wedstrijd tussen Laren 6 en 's-Graveland te hebben uitgesproken. Nou ja, alle goden op een stokje. Het ongeslagen Laren kon vandaag niet echt overtuigen. 's-Graveland 5 had de zaken achterin aardig op orde, maar kon voorin niets klaarspelen. In de eerste helft, met de wind in de rug, werd de Larense keeper niet of nauwelijks op de proef gesteld. Laren kreeg wel een paar goede kansen, maar keeper Arie Poels wist daar vandaag wel raad mee. Een foutje in de verdediging werd echter toch door Laren afgestraft (1-0). Na de rust hetzelfde spelbeeld. 'sGraveland kwam nauwelijks voor de Larense keeper. En Laren wilde wel, maar kwam nauwelijks langs de 's-Gravelandse keeper. Het 's-Gravelandse doelpunt kwam op naam van een Larense verdediger die een harde voorzet in eigen doel liep. Eindstand 3-1.
Lees Meer...

   22 oktober
  

Geen kunstgras maar kunstheup met museumjaarkaart voor Joost te Nuyl

Rectificatie: Afgelopen zondag heeft de webredactie een telefoongesprek met iemand gevoerd die zich uitgaf voor Joost te Nuyl. Op basis daarvan is de bijdrage met de grap met het kunstgras en de museumjaarkaart gemaakt. Nu blijkt dat die persoon Joost te Nuyl niet heeft kunnen zijn omdat de echte Joost rond die tijd zo ongeveer op de verkoever-kamer aankwam om bij te komen van zijn heup-operatie. Onze welgemeende excuses voor het misverstand.
Dan het goede nieuws: de heup-operatie waarbij de tweede (en laatste) onwillige heup van Joost is vervangen door een kunstexemplaar, is geslaagd. Nog niet duidelijk is welke kunstenaar de heup heeft vervaardigd. Je houdt je hart vast, zeker nu gebleken is dat de zonnebloemen van Van Gogh nooit in de vaas kunnen hebben gepast.
Joost: de voltallige webredactie wenst je vanaf deze virtuele plek een spoedig herstel toe. Tot snel!
Lees Meer...

   20 oktober
  

Supporter Joost te Nuyl klaar voor kunstgras met museumjaarkaart

Joost te Nuyl maakte met zijn broers deel uit van het kampioensteam in seizoen 2002-2003. Daarna heeft hij zijn actieve carrière langzaam afgebouwd. Vele seizoenen was hij vaste scheidsrechter van 's-Graveland 5 waarbij hij het begrip Koekenbakker van een volledig nieuwe betekenis voorzag. De laatste jaren maakt Joost zich verdienstelijk als vaste supporter. Welke rol hij precies speelt als adviseur van aanvoerder Jeroen te Nuyl is niet duidelijk.
Joost: "Wat een mooie dag was het vandaag, he? Ik ben lekker een stukkie wezen fietsen. En ja, ik ben ook nog even lang 's-Graveland gefietst. Maar omdat het vijfde niet hoefde te voetballen vandaag, ben ik niet afgestapt. Ik krijg commentaar dat ik de laatste weken niet meer langs de lijn te vinden ben. En of ik misschien een andere hobby op zondag heb opgevat. Maar dat is niet zo hoor."
Lees Meer...

   13 oktober
  

Aanvoerder Jeroen te Nuyl maakt voorzichtig eerste balans op

Jeroen te Nuyl: "Ja, dat was me het weekje wel, zeg. Ik was in Cannes voor zaken en het was daar goed toeven. Het zonnetje scheen er en het was zo'n 25 graden. Als hoofdredacteur van een toonaangevend mediamagazine wordt je veelal uitgenodigd voor een meeting, borrel, diner of afterparty. Prima, want dan wordt het nuttige met het aangename verenigd. Maar daar wil ik het niet over hebben. Jullie hadden afgelopen zondag toch ook mooi weer. Jammer alleen dat er geen punten gehaald konden worden bij Batavia. De dag na de wedstrijd heb ik in Cannes op een terras het wedstrijdrapport van Jurgen Koopmanschap gelezen. Daaruit werd me duidelijk dat we als team nog een hoop werk te verzetten hebben voordat we als een gesmeerde voetbalmachine over het veld zullen lopen. Maar laat ik ook een paar positieve punten noemen, want die zie ik dus wel degelijk"
Lees Meer...

   6 oktober
  

's-Graveland 5 heeft geen antwoord op combinerend Batavia: 7-3

Vol goede moed werd vandaag afgereisd naar Lelystad. Vorige week gewonnen, dus waarom deze week ook niet drie punten gepakt? Dat bleek wel heel erg makkelijk gedacht. Batavia heeft een team met een aantal technisch bekwame voetballers die met elkaar de combinatie aangaan. Zeker in het begin van de wedstrijd kreeg 's-Graveland geen vat op het viermans middenveld. Na zo'n tien minuten stond dan ook al de 1-0 op het scorebord. Veerkracht toonde 's-Graveland wel want tien minuten later stond het alweer 1-1. Daniel Boer scoorde na een mooie assist van Mark Heemskerk. Batavia liet zich niet uit het veld slaan, en bestookte het doel van Arie Poels met schoten uit de tweede lijn en met messcherpe voorzetten. 's-Graveland stelde daar weinig tegenover. Ruststand 4-1. Na de thee kreeg 's-Graveland iets meer vat op het spel omdat een mannetje uit de verdediging doorschoof op de vierde middenvelder. Batavia scoorde nog drie keer, 's-Graveland nog twee keer. Een prachtig afstandschot van Daniel Boer en een harde knal van Kjelt Beerendonk. Eindstand: 7-3.
Lees Meer...

   29 september
  

Eerste overwinning; 's-Graveland 5 wint van de Vecht: 4-2

Het was voor de spelers van 's-Graveland 5 - ook die van ex-'s-Graveland 7- al weer een tijd geleden dat er een wedstrijd winnend werd afgesloten. Vandaar dat er na afloop van de wedstrijd tegen de Vecht allemaal lachende gezichten in de kleedkamer te vinden waren. De eerste drie punten van het seizoen kunnen worden bijgeschreven. 's-Graveland 5 voetbalde niet slecht, de Vecht 2 speelde zeker niet de beste wedstrijd uit hun bestaan. 's-Graveland kwam al snel op voorsprong. Twee keer was het Rick Lagerwij die scoorde. Na een kleine twintig minuten stond het 2-0. De beste kansen in de eerste helft waren voor de Vecht. Keeper Frank Scheltus stond echter zijn mannetje. En o ja, Frits van der Meer schoot nog op de paal. Na de rust kwam de Vecht goed terug. Binnen tien minuten stond het al weer 2-2. Even leek 's-Graveland rijp voor de slacht. Het was echter Luc te Nuyl die met een bekeken schot de 3-2 scoorde. En even later was het Rick Lagerwij die 4-2 aantekende. Toen was de kou uit de lucht en kon 's-Graveland de wedstrijd uitvoetballen: Drie punten in de tas.
Lees Meer...

   22 september
  

Ondanks stijgende lijn 's-Graveland 5, verlies bij DSO Ultrajectum: 6-2

Veel slechter dan in de eerste competitiewedstrijd kon het natuurlijk ook niet. Maar eerlijk is eerlijk, vandaag zat er echt wat meer lijn in het voetbal van 's-Graveland 5. Nog niet goed genoeg om DSO Ultrajectum serieus partij te geven, maar vooruit we moeten positief blijven. In de eerste helft bleef het zowaar lange tijd 0-0. Ultrajectum had een duidelijk veldoverwicht maar kon dat niet omzetten in echt grote kansen. En de vele schoten uit de tweede lijn waren een prooi voor de goed keepende Arie Poels. Na een half uur werd zo'n schot echter van richting veranderd en stond Arie op het verkeerde been. Vlak voor rust werd de 2-0 binnengekopt. 's-Graveland had ondertussen anderhalf kansje gehad. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Veel balverlies van 's-Graveland, veel halve kansen voor Ultrajectum. Daarvan schoten ze er echter nog wel vier in. Gelukkig zorgde aanvoerder Jeroen te Nuyl zelf voor de pleister op de wonde, en wel met twee prachtige boogballen over de keeper. Eindstand 6-2.
Lees Meer...

   15 september
  

Zoekend 's-Graveland 5 verliest in competitie-ouverture van BVV: 1-8

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen trad 's-Graveland 5 in nieuwe samenstelling aan, zeg maar 's-Graveland 5-nieuwe formule. De energie van de jonge spelers uit het (ex-) zevende zou, in combinatie met de voetbalwijsheid van de heren uit het (oude) vijfde een explosief voetbalmengsel kunnen vormen, maar daar bleek vandaag niets van. Kort gezegd: Er zat geen enkele lijn in het 's-Gravelandse spel. BVV wist daar wel raad mee en strafte de slordigheden direct af. Na een kwartiertje voetballen stond het dan ook al 0-3. Daarna kwam 's-Graveland ietsje beter in de wedstrijd, maar rommelig bleeft het. Ook al vanwege de vele wissels die het veld in en uitliepen. Gelukkig werd er zelf ook nog een doelpunt gemaakt. Morton Ponsen schoot beheerst in. De russtand bedroeg echter 1-5. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld waarbij iets minder kapitale blunders door de thuisclub werden begaan. Eindstand 1-8. Wedstrijd gauw vergeten, maar het vijfde moet echter beter voor de dag gaan komen!
Lees Meer...

   27 augustus
  

Voltallige webredactie op werkvakantie naar Sicilië

"Maar daar zijn we vijf jaar geleden toch ook al een keer geweest?" De webfotograaf was niet meteen heel enthousiast. "En dan missen we weer de voorbereiding van 's-Graveland 5." Er viel niets meer aan te veranderen. De contacten die vijf jaar geleden zijn gelegd met de webredactie van de Italaanse voetbalclub Catania, hebben geleid tot een nieuw bezoek aan de club uit de serie A. Misschien dat de Italianen volgend jaar naar 's-Graveland komen.
Frits van der Meer: "Ja, we hebben een beetje gemengde gevoelens, ofwel Emozione Mista, zoals ze in Catania zeggen. Enerzijds hadden we graag getraind en meegedaan aan het veteranentoernooi in Rijsenhout, anderzijds twee weekjes Sicilië is ook geen straf. Als het werkbezoek evenveel werk inhoudt als vorige keer loopt het wel los. Catania is vorig seizoen op de achtste plaats geëindigd. Een topprestatie voor die gasten. Wel lachen want ze hebben een selectie die voor meer dan de helft uit Argentijnen bestaat. Dit seizoen hebben ze Maxi Lopez gehaald. Het zal mij benieuwen."

   26 augustus
  

Stok van den Burg van Witness adviseert Witness

Mannen van het groene laken, Nog even en niemand kan, na een thuis wedstrijd gezwoegd te hebben, nog de schuld aan het veld geven wanneer weer eens na anderhalf uur blijkt dat de tegenstander meer succes heeft met scoren. Er wel vanuit gaande dat jullie thuis op kunstgras mogen spelen. Ja, smoesjes als de lijnen zijn te dik, polletjes of ‘er zit een kuil waar de strafschopstip moet zitten’ zijn dan uit den boze. Ook het ver uitlopen over de zijlijn gaat niet meer. Een zeer fijn gaaswerk zal dit in ieder geval in de weg staan. De bal blijft zeker 99,9% van de tijd in de kooi als er niet op doel wordt geschoten. Dat is zeker zo goed voor de conditie.
Ik heb een suggestie voor jullie: Zaterdag 31 augustus van 21.00u tot 22.30u zal Witness tijdens het Pleinfeest in Nederhorst den Berg (t.o. Het Spiegelhuys) zijn opwachting maken. Daarmee kan de teamspirit in positieve zin een boost krijgen! Neem vrouw en kinderen mee en deze avond zal je nog lang heugen. Uiteraard voor bekende van mij zal geen entree geheven worden! Komt dat zien en horen. Mochten jullie er allemaal zijn, dan reis ik af naar Rijsenhout of all places…. Voor degene die een voorproefje willen: www.witness-ankeveen.nl
Met groet, Stok van den Burg

   23 augustus
  

Aanvoeder Jeroen te Nuyl heeft er zin an

Afgelopen vrijdag was aanvoerder Jeroen te Nuyl in het immer gezellige Hilversums café Cartouche. Niet voor z'n lol. Nee, er moesten aken gedaan worden op de voetbalveilingvan de eredivisie. Jeroen te Nuyl: "Ja, dit spel spelen we nu al bijna twintig jaar. Pim van Leeuwen is de initiatiefnemer. Het is vergelijkbaar met het Coach-van-het-jaar-spel dat de laatste jaren door diverse kranten, ook door de Gooi en Eemlander, wordt georganiseerd. Principe is spelers uit de eredivisie kopen die punten voor je moeten verdienen met goals of assists. Het leuke aan het spel zoals wij het spelen is dat het echt een spelersveiling is. Een speler kan maar bij een iemand in het team zitten. Je kan je voorstellen dat dat bij het bieden op de grote vissen uit de vijver, bijvoorbeeld een Sigthorson, hilarische taferelen oplevert. Met onder andere Siem de Jong, Wijnaldum en Corona in mijn team ga ik een leuk seizoen tegemoet. Oh, maar je wilt weten hoe het met de voorbereidingen van 's-Graveland 5 op het nieuwe seizoen staat? Joh, had dat meteen gezegd. Daar kan ik je namelijk wel het een en ander over vertellen."
Lees Meer...

   16 augustus
  

Het mirakel der verdwenen voetbalkleding

Mark Jans was vorig seizoen de man die voor een nieuw sponsorcontract en dus ook nieuwe, prachtige tenues voor de Oude Beloften zorgde. Toen hij alle shirts en broekjes wilde wassen en strijken voor het nieuwe seizoen brak er paniek uit.
Mark Jans: "Ik ben tot de ontdekking gekomen dat er wat shirts en broeken missen. Ik vermoed geen kwade opzet, maar willen jullie allemaal nog even de voetbaltas uitgraven? Ook degene die aan het veteranentoernooi in Loosdrecht hebben meegedaan."
" Ik ben kwijt: Shirt rugnummer 11, Shirt rugnummer 15, 4 broeken XL. De broeken zijn te herkennen aan het FraMe sportlabel aan de binnenkant achter. Laat het me even weten. En bij de eerste wedstrijd weer gewassen, gestreken en gevouwen inleveren. Asteblieft, zeg."

 

   15 augustus
  

Scw Rijsenhout heeft op 1 september spectaculair veteranentoernooi

Keeper Frank Scheltus aan de aanvoerder: "Hoi jeroen, het zal je niet verbazen dat ik er bij ben op 1sept. Ik word zelfs genoemd op de aanplak biljetten in het dorp, naar het schijnt. Moet er nog wel even de nadruk op leggen dat het echt een veteranen toernooi is (vanaf 1970 en ouder, ze kijken niet op een jaartje meer of minder ). Ik word getolereerd vanwege mijn grote verdiensten voor de club en het feit dat jij de boel compenseert. Het zijn 5 potjes van 15 min, dus dat moeten we conditioneel (net) redden. We betalen als team 100 euro inschrijf geld, maar hiervoor krijgen we behalve het toernooi een aantal bonnen voor pils, een bbq en een verschrikkelijke zanger. Het toernooi begint om 12:00 , met onze eerste wedstrijd om half 1. Misschien is het ook leuk om wat oudgedienden , ik noem een Pim, maar jij weet er vast meer,uit te nodigen voor dit toernooi. Oh ja, na elke wedstrijd zijn er 5 penalty's per team, die op ingewikkelde wijze weer tot punten worden omgerekend, kan je misschien in je hoofd alvast een lijstje maken, qua penalty killers."

   14 augustus
  

Competitie-indeling bekend: 's-Graveland 5 niet bij 's-Graveland 6

Een derde seizoen op rij 's-Graveland 5 en 's-Graveland 6 bij elkaar in de competitie? Het zou te gek voor woorden zijn. In verband met omkoopschandalen in het voetbal -ook bij de amateurs- wilde de KNVB geen enkel risico nemen. Voor de loting van District West 1, reserve 7e klasse, werd gezocht naar iemand die in het doldwaze voetbalcircus nog gewoon te vertrouwen is. Dat werd dus Marco van Basten. San Marco had er zichtbaar plezier in. Ook na afloop van de loting. Marco van Basten: "Ik heb mijn best gedaan, maar kon echt niet aan de kokertjes zien welk team in welk kokertje zat. Dacht je anders dat ik 's-Graveland 5 bij DSO Ultrajectum 2 in de poule had gestopt. Ik ben toch zeker gekke Gerritje niet."

   
eXTReMe Tracker