Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   6 april
  

Verlies en gebroken sleutelbeen 's-Graveland 5 bij Olympia: 6-0

De thuiswedstrijd vorig jaar november tegen Olympia was een van de betere en spannende wedstrijden van 's-Graveland 5 dit seizoen. Er werd maar nipt en onterecht met 1-0 verloren. Deze zondag is het eigenlijk geen moment spannend geweest. Vanaf het begin liet Olympia zien dat zij niet voor niks sinds de laatste ontmoeting elf punten meer hebben gehaald dan 's-Graveland. Na tien minuten stond het 1-0, na twintig minuten 2-0. Na 30 minuten kwam 's-Graveland eindelijk een beetje in de wedstrijd. Frits van der Meer stond alleen voor keeper maar scoorde niet. Even later werd door de laatste man van Olympia een (lichte) overtreding begaan op Rick Lagerweij. Rick kwam ongelukkig neer en brak zijn sleutelbeen. Eerste hulp werd verleend door de ambulancebroeders, waarna Rick naar het ziekenhuis kon. In de tweede helft was het vooral Olympia die kansen kreeg en scoorde. 's-Graveland kreeg wat kansjes en scoorde niet. Eindstand 6-0.

Olympia'25 3 - 's-Graveland 5: 6-0
Ruststand: 2-0
Gebroken sleutelbeen 's-Graveland: Rick Lagerweij

   
 

Jurgen Koopmanschap: "Ik was vandaag een beetje laat, dus voordat ik klaar was met het invullen van alle digitale spelerspassen en alles, was ik amper omgekleed of de wedstrijd was al begonnen. Vandaar dat ik ernaast begon als grensrechter. Bij het eerste doelpunt van Olympia had ik buitenspel geconstateerd (foto). Helaas kon ik de scheidsrechter niet overtuigen. Bij het tweede doelpunt van Olympia zou er hands zijn gemaakt. Nou, ik heb het niet gezien."
"Vandaag had ik op zestien man gerekend, maar er waren er maar dertien. En dan was er zelfs nog eentje op wie ik niet gerekend had. Nou ja, ik ga me er ook niet meer druk over maken ook.
"In de tweede helft heb ik gevoetbald en dat ging redelijk al zeg ik het zelf. Misschien nog wel leuk om te vermelden dat het team waar ik op zaterdag leiding aan geef, 's-Graveland B2, kampioen kan worden. We hebben alles in eigen hand."

.
  
  
.

Wouter Takes: (niet op de foto): "Dat was even schrikken met Rick. Hij werd van achter aangetikt op de enkel. Hij viel. De scheidsrechter floot. Hij bleef liggen, greep naar zijn schouder en gilde het uit van de pijn. Wij met z'n allen eromheen. In tweede instantie dacht Rick dat het wel weer ging en dat hij niets gebroken had, maar toen hij wilde gaan zitten merkte hij in derde instantie dat het wel degelijk foute boel was."
"Ambulance gebeld en Rick verheugde zich al op een ritje met loeiende sirene. Maar dat pakte anders uit. Eigenlijk hebben de ambulancebroeders niet veel meer gedaan dan hem opgetild en een aspirientje gegeven. Vervolgens kon hij met z'n moeder in de auto naar het ziekenhuis. Ja, balen voor hem, maar ook voor ons. Rick is niet voor niks onze topscoorder. Natuurlijk wensen we hem allemaal het beste en ook nog een prettige verjaardag van de week."
"Er was nog vijf minuten te spelen in de eerste helft. Die heeft de scheidsrechter bij de tweede helft opgeteld."

 
 
 
.
 
.
 
    De Rust
      .
 
 
 

Supporter van de Week

Even leek het erop alsof de twaalfde man het vandaag liet afweten. Gelukkig was dat niet het geval. De vader van Alex Koot, die zelf ook jarenlang bij 's-Graveland heeft gevoetbald, kwam kijken."
"Natuurlijk volg ik altijd nog de verrichtingen van Alex en houd ik contact met de club. Het was vandaag geen sterke wedstrijd van 's-Gravelandse kant. En ja Olympia dat blijft altijd fysiek sterk voetbal. Ik vind dat ze er voor dit niveau wel wat te stevig invliegen, eigenlijk."
"Ik kon zien dat Alex niet voor honderd procent met zijn gedachten bij de wedstrijd was. Niet zo gek ook. Hij heeft een huis gekocht in Hilversum, bij 't Achterom. Lekker dicht bij de Groest dus dat is in het weekend wel makkelijk. Ik verwacht dat er voorlopig wel wat energie in de verhuizing zal gaan zitten."

.
 
 

De Toss

Rick Lagerweij: "Toen Jurgen niet op het veld was toen de scheidsrechter wilde beginnen, ben ik maar naar de toss gegaan. Ik heb de toss afgehandeld en samen met Bas een opstelling in elkaar gezet. Ja, je moet toch wat."
"De scheidsrechter heeft vandaag goed gefloten. Of die eerste goal van Olympia buitenspel was en die tweede hands heb ik niet kunnen zien. Hij kennelijk ook niet. Die overtreding op mij waarbij ik mijn sleutelbeen brak, daar floot hij goed voor. Het was een lichte overtreding overigens."
"De aanvoerder van Olympia was een aardige jongen en een goede voetballer. Hij stond ook in de spits, net als ik. Bij Olympia moesten vier spelers meedoen aan de Hilversum City-Run vanmiddag. Dus die baalden ervan dat de wedstrijd uitliep omdat we op de ambulance moesten wachten en alles. Geeft in ieder geval aan dat bij Olympia jongens lopen met een goede conditie."

.