Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   16 februari
  

Vrij weekend staat in teken van Pokertoernooi

's-Graveland 5 mocht nog een zondag bijkomen en bedenken op welke manier de rode lantaarn (spreekwoordelijk voor de laatste plek op de rangijst) zo snel mogelijk weer kan worden overgegeven. De beste manier om met spanning om te gaan is ontspanning. Een aantal spelers en ex-spelers van 's-Graveland 5 ontspande dit weekend volop door samen de pokertafel op te zoeken. Een traditie die al bijna twintig jaar bestaat.
Deze keer vond het toernooi plaats in Amsterdam-Oost, zo'n beetje aan de voet van de Rembrandttoren, bij Frits van der Meer thuis. Een spel kaarten, wat te drinken en wat te knabbelen, het zijn de ingrediƫnten voor een serieuze avond Texas-Hold'em, waarbij de bergen fiches gedurende de avond en nacht over de tafel vliegen.

   
 

Luc te Nuyl: "We doen dit al heel lang. Een paar keer per jaar pokeren met z'n achten en dan steeds weer bij iemand anders thuis. Heel gezellig en voor de betere pokeraar een leuke bron van inkomsten."
"En nee, volgens mij doen we niets buitenwettelijks. De rechter vond vorige maand dat het bij pokeren meer om behendigheid dan om dom geluk gaat, in tegenstelling tot bij kansspelen. Daarom is het organiseren van avonden zoals wij dat doen geen overtreding van de Wet op de Kansspelen."
Pim van Leeuwen: "Ik wist natuurlijk allang dat het bij pokeren om behendigheid draait. Een aantal jongens bij ons aan tafel snapt dat nog steeds niet. Die denken dat het zuiver een gokspel is. Lekker houden zo, wat mij betreft. Zolang ze het ook maar niet gek vinden dat deze jongen meestal met winst van de tafel stapt."

.
  
  
.

Jeroen te Nuyl: "Nee, dat ik dit seizoen heb afgezegd voor 's-Graveland 5, betekent niet dat ik ook het pokeren op een laag pitje heb gezet, integendeel."
"En nee, ik heb nog geen spijt van mijn beslissing en ik kom er ook niet op terug. Ik hoop ook dat iedereen ook begrijpt dat ik helemaal niets of niemand de schuld van iets geef. Het heeft dit seizoen gewoon wat anders uitgepakt dan ik me had voorgesteld. No hard feelings. Ik blijf lekker trainen op dinsdag, binnenkort begint de 45-plus-competitie weer en in maart starten we bij 's-Graveland op zaterdagmiddag ook met een veteranencompetitie. Prima, toch. Tot dinsdag op de training, zou ik zeggen."
"En o ja, had iemand al gezegd dat Fritsie de avond uitstekend had georganiseerd. Eiersalede, boeren-brie, loempia-tjes, pizza, schipperbitter, het kon niet op. En vanwege de Olympische spelen in Rusland kwam ook de wodka nog op tafel. Geinig idee."

 
.
 
 
 
.