Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   13 oktober
  

Aanvoerder Jeroen te Nuyl maakt voorzichtig eerste balans op

Jeroen te Nuyl: "Ja, dat was me het weekje wel, zeg. Ik was in Cannes voor zaken en het was daar goed toeven. Het zonnetje scheen er en het was zo'n 25 graden. Als hoofdredacteur van een toonaangevend mediamagazine wordt je veelal uitgenodigd voor een meeting, borrel, diner of afterparty. Prima, want dan wordt het nuttige met het aangename verenigd. Maar daar wil ik het niet over hebben. Jullie hadden afgelopen zondag toch ook mooi weer. Jammer alleen dat er geen punten gehaald konden worden bij Batavia. De dag na de wedstrijd heb ik in Cannes op een terras het wedstrijdrapport van Jurgen Koopmanschap gelezen. Daaruit werd me duidelijk dat we als team nog een hoop werk te verzetten hebben voordat we als een gesmeerde voetbalmachine over het veld zullen lopen. Maar laat ik ook een paar positieve punten noemen, want die zie ik dus wel degelijk.

   
 

"Laten we gewoon maar even aan scorebord-journalistiek doen. We staan er met drie punten uit vier wedstrijden beter voor dan vorig seizoen. Dat geldt zowel voor 's-Graveland 5 als 7. Dat is dus positief. We hebben tien doelpunten gemaakt, bijna evenveel als de nummer twee Laren (dertien doelpunten, red.). Daar heb ik zelf een goede bijdrage in geleverd, maar dat terzijde. Als ik het aantal doelpunten zie dat we tegen hebben gekregen, dan is daar volgens mij wel ruimte voor verbetering. Nou ja, het is toch een soort van overgangsseizoen."
"Begrijpelijk dat het vandaag niet doorging. Ik ben even met de honden gaan wandelen om wat beweging te krijgen. En toen dacht ik: ja dit is echt hondenweer. Dat verzin je toch niet?"

.
  
  
.

Mark Heemskerk: "Ik kan me wel vinden in de analyse van Jeroen. Daarbij heb ik in mijn voetbalcarriere geleerd dat je de aanvoerder nooit moet tegenspreken, dus dat doe ik dan ook maar niet."
"Over mijn eigen rol dit seizoen kan ik nog niet tevreden zijn. De eerste wedstrijd ben ik al na tien minuten uitgevallen met een kuitblessure. Die was vorige week, tegen Batavia, gelukkig weer over. Positief, maar ik heb niet kunnen voetballen zoals ik dat graag doe. Ik ben gewend de regisseur op het middenveld te zijn, en dat kwam nog niet zo uit de verf. Nou vooruit, laat ik ook positief blijven, ik heb een assist gegeven."
"Verder wil ik ook mijn steentje bijdragen waar het gaat om een stukje communicatie-beleving naar de spelers van 's-Graveland 5 toe. Ik heb een groepsacount op WhatsApp voor ons team gemaakt. Daar gaan we in de toekomst nog veel plezier aan beleven kan ik je zeggen. Vandaag heb ik bijvoorbeeld geWhatsApped dat ik geblesseerd aan mijn teen ben."

 
 

Kees Langerak: "Helaas was het tweede vandaag ook afgelast, ook al zouden we op het kunstgras spelen. Het schijnt dat het veld bol stond van het water dat eronder terecht was gekomen. Vreemd verhaal, als je het mij vraagt. Hopelijk valt het allemaal nog onder de garantieperiode."
"Ja, het gaat lekker met het tweede dit seizoen, alles nog gewonnen. Als coach blijf ik natuurlijk met beide beentjes op de grond staan, want het seizoen duurt nog lang"
"Ja natuurlijk, ik zal dit seizoen echt nog wel een paar wedstrijden voor 's-Gravel;and 5 spelen, hoor. Ik sta gewoon op de spelerslijst. Kijk, ik zal misschien geen topscorer worden, maar ik denk dat ik toch wel een punt of vier, vijf voor het team kan binnenslepen. Daarnaast zal ik Jeroen ook proberen wat technische en tactische tips te geven. Ik hoop echter wel dat ie wat beter luistert dan vorig seizoen. Een mens is nooit te oud om te leren, zeg ik wel eens."

.