Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   6 oktober
  

's-Graveland 5 heeft geen antwoord op combinerend Batavia: 7-3

Vol goede moed werd vandaag afgereisd naar Lelystad. Vorige week gewonnen, dus waarom deze week ook niet drie punten gepakt? Dat bleek wel heel erg makkelijk gedacht. Batavia heeft een team met een aantal technisch bekwame voetballers die met elkaar de combinatie aangaan. Zeker in het begin van de wedstrijd kreeg 's-Graveland geen vat op het viermans middenveld. Na zo'n tien minuten stond dan ook al de 1-0 op het scorebord. Veerkracht toonde 's-Graveland wel want tien minuten later stond het alweer 1-1. Daniel Boer scoorde na een mooie assist van Mark Heemskerk. Batavia liet zich niet uit het veld slaan, en bestookte het doel van Arie Poels met schoten uit de tweede lijn en met messcherpe voorzetten. 's-Graveland stelde daar weinig tegenover. Ruststand 4-1. Na de thee kreeg 's-Graveland iets meer vat op het spel omdat een mannetje uit de verdediging doorschoof op de vierde middenvelder. Batavia scoorde nog drie keer, 's-Graveland nog twee keer. Een prachtig afstandschot van Daniel Boer en een harde knal van Kjelt Beerendonk. Eindstand: 7-3.

Batavia'90 4 - 's-Graveland 5: 7-3
Ruststand: 4-1
Doelpunten 's-Graveland: Daniel Boer (2x), Kjelt Beerendonk

   
 

Aanvoerder Jurgen Koopmanschap: "Nee, het zat er niet echt in vandaag. We hebben het geprobeerd, maar aan de kant van Batavia werd er gewoon beter gevoetbald. Als je het aantal kansen tegenover elkaar gaat zetten is dit een meer dan terechte uitslag."
"Jeroen te Nuyl zit voor zijn werk in Cannes op een of andere onduidelijke beurs. In ieder geval mocht ik de honeurs vandaag waarnemen. Ik weet meteen weer wat ik sinds vorig seizoen heel erg niet gemist heb. Maar ja als een leidersfiguur bent, hoort dat er een beetje bij."
"Ik dacht vandaag met zeventien man aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Maar vier jongens zijn niet op komen dagen. Ik noem geen namen, maar Dennis, Dave, Patrick S. en Mark weten vast wel wie ik bedoel. Nu speelden we met dertien man. Gelukkig kregen we niet te maken met gekke blessures. Daar was ik vooraf niet zeker van achter de namen van Mark Heemskerk en Fred Fourasschen had ik met potlood een vraagtekentje gezet. Dat bleek achteraf onterecht. Ik zal blij zijn als Jeroen er volgende week weer is."

.
  
  
.

Luc te Nuyl: "Nee, ik kan niet zeggen dat we Jeroen vandaag gemist hebben. Jurgen heeft het aanvoerderschapo goed overgenomen. Hij bleef heel rustig in de kleedkamer, waar Jeroen nogal eens snel emotioneel wil worden. En qua voetbal? Ja, dat is moeilijk te zeggen. Jeroen is zo'n grillige speler. De ene wedstrijd bakt ie er niks van, de andere wedstrijd maakt ie prachtige doelpunten. Dus ja, zeg het maar."
"Nou goed, de verste uitwedstrijd hebben we gehad. Ik dacht dat ik het wel wist te vinden in Lelystad, maar ben toch weer verkeerd gereden. Uiteindelijk zijn we er toch gekomen met Google maps op Frits zijn mobiele telefoon."
"Het tweede van 's-Graveland heeft hier ook gevoetbald en met 11-1 gewonnen. Knap werk van coach Kees Langerak, wiens naam nog steeds bij ons op de spelerslijst staat. In de bestuurskamer heb ik voorgesteld om beide uistlagen bij elkaar op te tellen. 's-Graveland zou dan met 14-8 van Batavia gewonnen hebben, en zes puntjes mee naar huis nemen. Mijn voorstel bleek niet helemaal overeen te komen met de regels van de KNVB. Jammer."
"Na afloop hebben we samen met Kees nog een pilsie gedronken en wat gegeten. Ze hebben hier wel lekkere dingen in de kantine. Barra's en zo en broodje Bakkejauw. Ik heb een broodje frikandel genomen. Was ook best lekker."

 
.
 
.
 
.
 
 
  De Rust
    .
 
 
  Supporter van de Week
 


Als je als supporter de lange reis naar Lelystad aflegt om je favoriete team te ondersteunen, ben je een topper. Evita is een topper, altijd lachend en positief. Jammer genoeg konden de spelers haar geen overwinning schenken. Wel zag ze haar favoriet Kjelt een mooi doelpunt scoren. Nou ja, dat is in ieder geval nog iets.
Als Evita zo doorgaat is de supporter van het jaar al voor de winterstop bekend.

.
 
  De Toss
 


Jurgen Koopmanschap: "Midden oktober, achttien graden en een stralende zon. Heerlijk toch. Misschien dat we daarom niet op ons scherpst waren, maar dat mag eigenlijk geen excuus zijn."
"De scheidsrechter van vandaag heeft goed gefloten. Hij hield het strak, niks aan de hand. Hij deed zelf wel rustig aan. We begonnen een kwartiertje later aan de wedstrijd. En bij derust, na een kwartiertje in de kleedkamer stonden beide ploegen weer op het veld. De scheidsrechter liet echter nog een minuut of tien op zich wachten. Nou ja, het was lekker weer, zullen we maar zeggen."
"De aanvoerder van Batavia, Ivan, is een aardige jongen en een heel goede voetballer. De eerste helft gaven we hem te veel ruimte. De tweede helft was ik vaak zijn directe tegenstander en had ie het een stuk moeilijker."

.