Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   8 december
  .

's-Graveland 5 knokt voor overwinning op Hoogland: 3-1

Ook dat is voetbal. 's-Graveland 5 leek na de verloren wedstrijd van vorige week volledig aan de grond te zitten. Vandaag heeft het team echter laten zien wat het werkelijk waard was. Een overwinning op middenmoter Hoogland 11 was het gevolg. En ja, dan zijn de verschillen makkelijk aan te wijzen. Er werd wat feller gespeeld, waardoor er meer duels werden gewonnen. Het lukte vaker de bal in de ploeg te houden. Spelers waren ook zonder bal in beweging. En niet te vergeten, er werden kansen gecreƫerd en nog beter er werden ook kansen benut. Hoogland 11 was de eerste helft misschien ietsje beter, maar kon dat niet in doelpunten uitdrukken. Niet in de laatste plaats omdat het centrale 's-Gravelandse duo achterin, de zaakjes goed voor elkaar had, Ronald als laatste man en Dave als voorstopper. In de tweede helft ging het weer redelijk gelijk op, maar kreeg 's-Graveland de beste kansen. Frits van der Meer kopte eerst een corner knap binnen (1-0) en rondde daarna een voorzet van Rick Lagerweij goed af (2-1). Jeroen te Nuyl greep in toen de Hooglandse keeper een nummertje wilde maken (3-1). Eindelijk weer een overwinning en hopelijk een ingezette positieve lijn.

's-Graveland 5 - Hoogland 11: 3-1
Ruststand: 0-0
Doelpunten 's-Graveland: Frits van der Meer (2x), Jeroen te Nuyl

   
 

Jeroen te Nuyl: "Of het lek boven is, vraag je? Nou, dat zou ik niet willen zeggen. In die zin was voor mij het lek al het hele seizoen zichtbaar. Inzet en samenspel waren gewoon onder de maat. Vandaag was dat gelukkig een stuk beter. En ja, waar dat dan aan ligt, dat weet ik ook niet. Dat is voer voor psychologen. Dus het lek was vandaag boven, maar of het lek volgende week weer boven is, daar zou ik mijn hand niet voor in het vuur durven steken."
"We zaten vandaag weer ruim in de mensen, ondanks dat er ook heel wat geblesseerden zijn. Zo lost dat zich ook weer vanzelf op. Ronald van Oostrum was er vandaag weer een keertje. Dat scheelt toch wel, vind ik. Zeker als Dave dan ook nog als voorstopper het vuur uit zijn sloffen loopt."
"Zelf heb ik weer eens een hele wedstrijd gespeeld. Dat ging best goed eigenlijk. Gewoon weer mijn doelpuntje meegepikt. Ik joeg goed door en de keeper van Hoogland wist zich geen raad. Hij schoot de bal tegen mij aan en ik schoot de 3-1 binnen. Ja, daarna ging ik nog een keertje alleen op de keeper af. Maar dat blijft toch een lastig verhaal."

.
  
  
.

Frits van der Meer (op de foto klaar voor het ontvangen van de bal): "Natuurlijk keek ik even raar op toen Jeroen voor de wedstrijd in de kleedkamer de opstelling oplas. Toen hoorde ik dat ik in de spits stond. Dat was de eerste keer dit seizoen. Vorige wedstrijden mocht ik in de verdediging en op het middenveld opdraven. Je zou me de voetbalzigeuner van 's-Graveland 5 kunnen noemen, maar ik heb er geen probleem mee. Elke positie heeft zo zijn leuke kanten."
"Ik ben een beweeglijke spits, maar probeer ook weer niet te veel te lopen. Als we aan de bal zijn, zak ik vaak ietsje in. Bij spelhervattingen probeer ik de diepte te zoeken."
"Ja, die corner van Jeroen viel op mijn hoofd, maar ik knikte hem ook hard het doel in. Vandaag viel me trouwens op dat ik beter links kop dan rechts. Zou dat voor alle rechtsbenige voetballers gelden?"
"Ik loop ook op nieuwe voetbalschoenen, de Adidas Nova. Vorige week liepen ze nog niet zo lekker. Vandaag had ik de veters anders gestrikt. Nou, dat heeft zich uitbetaald. Dit model is ook geschikt voor de Adidas miCoach. Dat leek me wel handig als de KNVB of de club ooit nog eens een voorbeeld uitgewerkt wil hebben hoe je tijdens een wedstrijd optimaal vanuit je positie kan opereren. Als ze me vragen ben ik best bereid daar aan mee te werken."

 
.
 
.
 
.
 
  De Rust
    .
 
 
  Supporters van de Week
 

Het grijze natte weer lokte niet veel toeschouwers naar Sportpark Berenstein. Desalniettemin stonden er toch wat mensen langs de lijn. Het betrof voornamelijk geblesseerden. v.l.n.r.
Evita de vriendin van Kjelt, niet geblesseerd.
Kjelt geblesseerd aan zijn rug, verwacht dit seizoen niet meer in actie te komen.
Daan had wel z'n spullen bij zich, maar had een beetje last van z'n rug.
Raymond is nog aan het bijkomen van het kwartier voetbal van vorige week. Zo'n beetje geblesseerd aan van alles en nog wat.

.
 
 
  De Toss
 

Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Ja, het was inderdaad een beetje grijs en nat. Maar ik ben er ook vandaag weer achter gekomen dat we geen mooi-weer-voetballers zijn. Prima voetbalweer voor ons dus."
"Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het zou mooi zijn als we dan weer dit niveau kunnen halen. Aan mij zal het in ieder geval niet liggen,"
"Menno van den Brand heeft vandaag een uitstekende wedstrijd gefloten. Nou had hij misschien ook weinig te doen. Het was een sportieve wedstrijd. Scheidsrechters in de eredivisie zie je dan wel eens verslappen. Dat zal Menno niet gebeuren."
"De aanvoerder van Hoogland was een aardige jongen en goede voetballer. Zij dachten hier even makkelijk drie punten te komen halen, maar dat liep even aners. Volgens hem hadden we een goede counter-ploeg. Ik heb geleerd een compliment nooit tegen te spreken. Dus ik zei maar dank je wel."

.