Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   15 december
  

's-Graveland 5 geeft winst in laatste minuut uit handen tegen Abcoude: 2-2

Een gelijkspel met het publiek als grote winnaar. Kom daar nog maar eens om. 's-Graveland 5 en Abcoude 6 hielden elkaar vanmiddag aardig in evenwicht, zowel in de eerste als de tweede helft . 's-Graveland 5 begon goed en had via Daan Boer de mogelijkheid om het snelste doelpunt van het amateurvoetbal te scoren. Daan veroverde de bal na een slappe aftrap door Abcoude. Het zal zo'n vijf seconden wedstrijd zijn geweest toen hij zijn eerste schot op het Abcoudense doel afvuurde. Helaas was de keeper goed bij de les. 's-Graveland kreeg de eerste helft nog genoeg kansen, maar in veel gevallen werd afgeblazen wegens buitenspel. Aan een kant een goed teken dat de voorhoede gretig is, aan de andere kant natuurlijk zonde van de mogelijkheden. Hoe het ook zij, Jeroen te Nuyl maakte met zijn linker de 1-0, nadat Frits van der Meer een duel met de uitlopende keeper was aangegaan. Abcoude kwam nog voor rust terug (1-1). Na de rust van hetzelfde laken een pak. 's-Graveland kwam opnieuw op voorsprong (2-1) nadat Rick Lagerweij goed had afgelegd op Daan Boer. Abcoude begon aan te dringen en forceerde corner na corner. Zo'n beetje uit de laatste corner van de wedstrijd kopte de Abcoudense luchtmacht binnen. Eindstand 2-2.

's-Graveland 5 - Abcoude 6: 2-2
Ruststand: 1-1
Doelpunten 's-Graveland: Jeroen te Nuyl, Daniel Boer

   
 

Rick Lagerweij (midden op de foto): "Ja, het was weer gezellig gistreavond, en het werd ook wel weer laat. Daan belde me vanochtend nog op zodat ik me niet zou verslapen. Ik heb rustig aan naar de club gefietst en kwam de kleedkamer binnen toen Jeroen de opstelling aan het bekendmaken was. Toen begreep ik dat ik niet in de basis stond. Goed, voor mij een leerpuntje en misschien een goed voornemen voor volgend jaar. Aan de andere kant ben ik nog steeds topscorer van het team met vijf doelpunten. Dus ik neem aan dat Jeroen me toch wel graag opstelt. Vandaag had ik een paar kansen onder andere toen ik zelf de bal veroverde in de verdediging van Abcoude. En bij dat tweede doelpunt had ik misschien ook zelf kunnen schieten, maar Daan stond er ook goed voor. En nee, het was zeker geen buitenspel."
Jurgen Koopmanschap (rechts op de foto): "Ik was netjes op tijd en netjes op tijd omgekleed. Wel even slikken toen ik hoorde dat ik niet in de basis stond. Nou ja, Jeroen zal het wel weten. Ik heb de tweede helft in ieder geval lekker gevoetbald. Ik had enorm veel ruimte aan de linkerkant en kon goed opkomen. Ik had best wat vaker aangespeeld mogen worden."

.
  
  
.

Luc te Nuyl (op de foto): "Ook ik mocht van Jeroen niet in de basis starten. Vreemde zaak, zeker als je bedenkt dat ik vanochtend om half acht ben vertrokken om hier op tijd te zijn. Ik was op Texel. Edgar Lamaker heeft daar een huisje en hij had me gevraagd om te komen helpen met de tuin winterklaar maken. Dat betekende dus dat ik met de kettingzaag aan de gang mocht. Voor mij geen probleem want ik heb The Texas Chainsaw Massacre 1, 2 en 3 allemaal een paar keer gezien."
"Allemaal gekkigheid, maar goed, niet starten in de basis, maar dan wel gevraagd worden om te vlaggen. Ik ben de beroerdste niet en heb waarschijnlijk ook wel het meeste kijk op de spelregels. Daarbij voel ik Menno van den Brand (de scheidsrechter, red.) heel goed aan. Jammer dat hij mij niet zo goed aanvoelt."
"Nou ja, de tweede helft mocht ik er dan eindelijk in. Het ging best redelijk, vond ik. Kijk, en dan zijn er altijd mensen die gaan zeggen dat we twee punten verloren hebben. Zo ben ik niet. Ik denk dat we een punt gewonnen hebben."

 
.
 
.
 
.
 
  De Rust
    .
 
 
  Supporters van de Week
 

De overwinning van vorige week lokt meer toeschouwers.

Naomi is de zus van Daan Boer. En dat kan je zien. Ook Naomi kan namelijk goed voetballen en heeft misschien nog wel een betere techniek dan haar broer. Ze voetbalt de pannen van het dak bij SO Soest. Daan stelde in eerste instantie teleur door al na een kwartiertje te wisselen. In de tweede helft kwam hij sterk terug, o.a. met een doelpunt.
Ook de oma van Etienne van Dijk was van de partij. Ze wilde wel eens zien hoe haar kleinzoon het er vanaf bracht. Daarvoor moest ze wel wachten tot de tweede helft. Ze was al wel blij dat ze niet alle tenues mee naar huis kreeg om te wassen. Etienne wil haar daar nog wel eens mee verrassen. Lekker, zo'n kleinzoon.

 

Een tijd niet gezien en bijna niet herkend omdat ze zo groot geworden zijn. Ramses en Mare, de zoon en dochter van Mark de Jong. Leuk dat ze weer eens langs de lijn stonden. Tenminste dat vonden alle spelers van 's-Graveland 5. Ramses zelf was heel eerlijk en vertelde dat hij er zelf weinig aan vond. Gelukkig had Mark een tas vol spelletjes meegenomen, kon er lekker geschommeld worden en werden ze verwend in de kantine. Ja en toen wilden ze eigenlijk niet meer mee naar huis.

.

 
 
  De Toss
 

Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Ja, dat is het nadeel van een brede selectie. Dan moet ik er wel eens jongens naast zetten die het misschien vooraf niet verwacht hadden. Jammer dan voor Luc, Jurgen en Rick, maar het is niet anders. Ik moet mijn keuzes maken."
"Uitstekend voetbalweer en een lekker veld, dat mag ook wel eens een keer gezegd worden."
"Al met al denk ik dat een gelijkspel wel recht doet aan het wedstrijdbeeld. Natuurlijk had ik ook liever gewonnen, maar nog liever een punt dan geen punt."
"Menno van den Brand heeft vandaag alweer een uitstekende wedstrijd gefloten. Hij voelt de wedstrijd altijd goed aan. Ik denk dat hij daarom ook gevraagd is om te fluiten op het oliebollentoernooi. Prima. Er doen trouwens behoorlijk wat jongens van ons team aan mee. Ja, ik ook."
"De aanvoerder van Abcoude was een aardige jongen en goede voetballer. Het was sowieso wel een leuk team om tegen te voetballen. Aardig aan elkaar gewaagd en een sportieve wedstrijd."

.