Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   29 december
  

Spelers 's-Graveland 5 doen het uitstekend op Franse editie Oliebollentoernooi

Kees -One Touch Cornelis- Langerak kan tevreden terugkijken op de door hem georganiseerd derde editie van het Oliebollentoernooi. Het toernooi lijkt niet meer weg te denken als sportieve afsluiter door de seniorenteams van de sv 's-Graveland. Had het mix-toernooi vorig jaar nog een Engels tintje met acht teams met een Engelse naam, dit jaar stonden acht Franse ploegen in de schijnwerpers. Daarbij natuurlijk direct de discussie wie, wie in het team was. Bij Paris St Germain bijvoorbeeld, wilde bijna iederen wel Zlatan Ibrahimovic zijn en maar een enkeling Gregory van der Wiel. Om kwart voor twee opende Kees het toernooi met een korte toespraak waarin de spelregels werden uitgelegd. Daarna mochten de spelers aanvallen op oliebollen en warme chocolademelk, vakkundig ingeschonken door Ger de verzorger van de spelers van het eerste elftal en eigenlijk ook van alle andere spelers van 's-Graveland.

 

   
 

Kees Langerak: "Het was een geweldige middag. Ik heb alleen maar lachende gezichten gezien. Nou mochten we natuurlijk ook niet klagen over het weer. Het grootste deel van het toernooi is in een lekker, ik zou bijna zeggen Frans, winterzonnetje gespeeld. De oliebollen waren lekker. Uit de evaluatie van vorig jaar kwam dat veel spelers de chocolademelk te heet hadden gevonden, dus dit jaar heeft Ger ervoor gezorgd dat hij niet zo heet werd gedronken. Prima gelukt zou ik zeggen. Het was natuurlijk ook even afwachten hoe het kunstgras zich zou houden onder deze omstandigheden. Maar ook daar kunnen we de leverancier gerust stellen. Oliebollentoernooi en kunstgras gaan prima samen. Voor een aantal jongens, die in de lagere teams voetballen, was het misschien de eerste keer dat ze op dit gras actief waren. Leuk, toch?"
"En niet te vergeten: mijn team,SC Bastia, heeft het toernooi gewonnen. Met 's-Graveland 5 spelers Frits van der Meer en Pascal Jongsma zat dat er natuurlijk ook dik in. Maar goed je moet de favorietenrol altijd ook nog maar even waar zien te maken."
"Ja, noteer maar vast in je agenda van 2014: laatste zondag van december is er weer Oliebollentoernooi.

 

.
  
  
.

Menno van den Brand: "Als scheidsrechter heb ik dit toernooi ook als zeer positief ervaren. In mijn ogen werd het wel een beetje overschaduwd door twee belangrijke clubgebeurtenissen. De eerste was natuurlijk de aanwezigheid van Joop Dillema. Hij was vandaag voor het eerst weer buiten na zijn zware vatenoperatie. Prima toch. Joop was blij dat hij weer op de club kon zijn. Mevrouw Dillema keek nog wat bezorgd. Ze is misschien bang dat Joop te hard van stapel loopt"
"Een tweede belangrijke gebeurtenis betreft het gerucht dat het contract met de trainer van het eerste elftal, Ronald Cornet, niet verlengd wordt. Opmerkelijk want Cornet is hier nu alweer zo'n beetje vijf jaar sportief de baas. En ja, dan kijkt iedereen naar Kees Langerak, de man die het tweede elftal onder zijn hoede heeft. Ik wil niet flauw doen, maar als ik het voor het zeggen had, zou ik Kees nog even laten rijpen en er ook voor zorgen dat ie met de juiste papieren aan de bak kan."

 
 

Jeroen te Nuyl (op foto in 's-Graveland-shirt) : "Kees heeft het hem weer geflikt. Een grandioos Oliebollentoernooi. Ik kan niet anders zeggen. Mijn complimenten. Ik ben benieuwd welke competitie volgend jaar aan de beurt is. Als het de Duitse is, hoop ik ook dat er wat oude Oost-Duitse clubnamen gebruikt gaan worden. Zelf zou ik bijvoorbeeld graag in Carl Zeiss Jena zitten."
Ik zat vandaag in Olympique Marseille. Geen slechte ploeg hoor. Ik heb mijn doelpuntjes meegepakt. Maar de finale zat er voor ons vandaag niet in."
"Goed, nu weet ik ook waar ik die twintig euro extra contributie per jaar voor betaal. Ik moet zeggen het kunstgras voetbalde echt lekker hoor. Voor het type voetbal dat 's-Graveland 5 voetbalt, is denk ik het natuurgras toch nog wel het meest geschikt. Dat is namelijk iets meer hots-knots."

.
 
..
 
..
 
  De Finale
    

..

Finale AS Monaco - sc Bastia: 0-2

Spelers Bastia in Gele shirts: Rob Geels, Kees Langerak, Mark Sijbrands, Gerben van Veen, Pascal Jongsma, Frits van der Meer, Daan Verdam (niet op de foto omdat ie nog met de familie naar de dierentuin moest: Sander de leeuw)