Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   19 januari
  

Machteloos 's-Graveland 5 verliest eerste wedstrijd 2014 van Hoogland: 3-0

Het leek zo'n mooie wedstrijd om het nieuwe jaar mee te beginnen. Vorig jaar werd er immers nog met 3-1 gewonnen van Hoogland. Hoe anders zou het vandaag uitpakken. Om eerlijk te zijn kwam 's-Graveland 5 er nauwelijks aan te pas. Het was enkel aan keeper Arie Poels te danken dat de score tot maar tot 3-0 beperkt bleef. Moet toch frustrerend voor hem zijn: een dijk van een wedstrijd keepen en thuis moeten vertellen dat er weer verloren is. De winterstop had er in ieder geval voor gezorgd dat een aantal spelers weer van hun blessures hersteld was. Zo konden Kjelt en Giliam zich weer bij Jeroen te Nuyl melden, die vandaag met een selectie van zeventien man kon beginnen. Daarom had Jeroen ook een strak wisselschema opgesteld. Dat was eigenlijk het enige dat er vandaag bij 's-Graveland 5 op rolletjes liep. Je kan veel van deze wedstrijd zeggen, maar niet dat er niet goed gewisseld werd.

Hoogland 11 - 's-Graveland 5: 3-0
Ruststand: 1-0
Doelpunten 's-Graveland:

   
 

Jeroen te Nuyl: Nee, ik ga niet iedereen de beste wensen wensen. Dan kan ik het hele jaar wel aan de gang blijven. We leven de negentiende januari. Kom op, zeg, laten we het over het voetbal hebben."
"Nou ja, over het voetbal dat wij vandaag op de kunstgrasmat hebben neergelegd, kan je kort zijn. Het was kwalitatief uitermate teleurstellend. En dan druk me nog netjes uit mekaar. Jammer, want in de heenwedstrijd hebben we het zo goed gedaan tegen Hoogland. Toen konden we het opbrengen om te knokken voor elke bal. Dat zat er vandaag kennelijk niet in."
"Ja, genoeg mensen hadden we wel, zeventien maar liefst. Dat betekende dringen in de toch al niet al te grote kleedkamer. Ik had mezelf de eerste helft reserve gezet, dus daarom heb ik ook even gewacht tot de basisspelers waren omgekleed alvorens ik zelf mijn tenue aandeed."
"Helaas kon ik ook de tweede helft niet het verschil maken. Je gaat dan toch meedelen in de algehele malaise, ofzo. Ik stond in de voorhoede maar heb geen kans gehad. Als ik na ga hebben we de hele wedstrijd misschien twee echte kansen gehad. Triest, maar het is niet anders. Gelukkig hoorde ik bij veel jongens een goed voornemen: dinsdag gaan trainen. Ik ben benieuwd wie ik allemaal ga zien."

 

.
  
  
.

Luc te Nuyl: "Vanaf deze plek wil ik iedereen het allerbeste wensen voor 2014. Dat het maar een mooi jaar mag worden. En dat geldt dan voor privé, zakelijk en natuurlijk ook voor het voetbal in het algemeen en voor 's-Graveland 5 in het bijzonder. Maak er een goed jaar van, mensen, dat ga ik zelf ook doen."
"Het leven bestaat uit ups en downs. Met 's-Graveland 5 beleefden we vandaag een down. Ja, dat kan gebeuren. Het blijft voetbal. Maar nee, even zonder gekheid. Dat leek natuurlijk nergens op, vandaag. Ik weet ook niet zo goed wat ik er verder van moet zeggen. Het was een soort van collectieve wanprestatie waarbij de een misschien wat minder wanpresteerde dan de ander. Ik zeg: dinsdag allemaal komen trainen en dan zien we gewoon volgende week weer verder, hoor."

 
.
 
.
 
.
 
  De Rust
    .
 
 
  Supporters van de Week
 

In het nieuwe jaar gelukkig weer een aantal oude bekenden langs de lijn, maar ook een paar nieuwe gezichten.

Jooste te Nuyl (links op de foto): is zo goed als geheel hersteld van zijn tweede heupoperatie. Hij loopt weer als een kievit. Een van de leuke dingen die hij in de kerstvakantie had gedaan was naar de film gaan. "THe Hobbit in het Pathé-Arena IMAX-theater. Ik moet zeggen: behoorlijk indrukwekkend, hoor.
Omdat Kjelt Beerendonk weer hersteld was van zijn rugblessure, zat Evita natuurlijk ook op de bank. En we weten dat als Dave in het veld staat dat Dylan dan langs de lijn staat. Prima!

Lars van Lierop was er met zijn zoon Gijs. Lars: "Ik ben een collega van Frits van der Meer. We werken samen bij ProRail Verkeersleiding. Hij zeurt al een tijd bij al zijn collega's dat ze zijn verrichtingen op het voetbalveld eens moeten komen bewonderen. Ik woon hier in de buurt, in Amersfoort Schothorst, dus ik kon mooi effe op de fiets hier naar toe. Dan ben ik voor de rest van het jaar van dat gezeur af. Mijn zoon Gijs voetbalt bij Hooglanderveen. Dat is hier ook in de buurt. Hij is daar een van de grote beloften uit de jeugdopleiding. Jullie gaan nog van hem horen."
"Frits voetbalt een beetje zoals we hem op het werk ook kennen. Hard werken, veel lopen, maar niet altijd duidelijk of het ook rendement oplevert. Op z'n werk heeft ie dan collega's die hem bijstaan als hij wel eens een steekje laat vallen. Bij 's-Graveland 5 heb ik dat wat minder gezien. Jammer, voor Frits en voor het team. Ondanks alles blijft het een leuke gozer, hoor."

.

 
 
  De Toss
 

Aanvoerder Mark de Jong: "Laat ik het positief houden. Er is al genoeg negatiefs gezegd vandaag. Het was bijvoorbeeld heerlijk voetbalweer vandaag."
"We speelden op kunstgras. Niet direct mijn eerste voorkeur, maar goed. Het was kunstgras van de eerste generatie. Dan zie je meteen dat we het bij 's-Graveland met kunstgras 2.0 doen. Dat voetbalt ook heel lekker, weet ik sinds dat ik met het Oliebollentoernooi heb meegedaan."
"De scheidsrechter van vandaag heeft een uitstekende wedstrijd gefloten. Het was ook een hele sportieve wedstrijd. In de eerste helft dacht ik zelf aan een penalty voor ons, maar de scheidsrechter zag dat anders. Dat kan gebeuren, natuurlijk."
"De aanvoerder van Hoogland was een aardige jongen en goede voetballer. Het team combineerde goed en wij konden daar weinig tegenover stellen. Ik vind Hoogland wel een leuk team om tegen te voetballen. Maar de volgende keer zal in een ander seizoen worden."

.