Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   26 januari
  

's-Graveland 5 verliest opnieuw in 2014, nu van Waterwijk: 1-4

's-Graveland 5 kende voor vandaag een nog ongeslagen status in 2014, tenminste daar waar het de thuiswedstrijden betreft. Daaraan is met de eerste thuiswedstrijd direct een einde gekomen. Zonder de grote kale leider Jeroen te Nuyl werd er jammerlijk, doch verdiend, verloren van hekkensluiter Waterwijk 8.
Opnieuw lag het niet aan de kwantiteit want er werd met maar liefst 18 basisspelers aan de wedstrijd begonnen. De kwaliteit liet wederom veel te wensen over. Te weinig weet 's-Graveland echt gevaarlijk te worden. Zo werd de Waterwijkse goalie vandaag niet of nauwelijks op de proef gesteld. Te weinig weten de 's-Gravelandse spelers elkaar te vinden in de combinatie: Hotseknotsbegoniavoetbal van de bovenste plank. Niks positiefs te melden? Ja zeker, 's-Graveland 5 mocht een keer op het hoofdveld spelen en ook genieten van het nieuwe kunstgras.

's-Graveland 5 - Waterwijk 8: 1-4
Ruststand: 0-3
Doelpunt 's-Graveland: Rick Lagerweij

   
 

Jurgen Koopmanschap: "Omdat Jeroen te Nuyl er vandaag niet was, mocht ik vandaag leiding geven aan het stelletje ongeregeld dat 's-Graveland 5 heet. Jeroen had afgeschreven omdat hij alle rommel van zijn Linda's vijftig-jarig feest op moest ruimen. Dat wil zeggen hij wist dat we meer dan genoeg mensen hadden, daarom sloeg hij een keertje over."
"Net als vorige week was het weer een hele puzzel om te bedenken wie er in de basis begint en wie als reserve. Ik heb van Jeroen geleerd dat je als Teammanager jezelf in dat soort omstandigheden de eerste helft reserve zet. Ja inderdaad, ik stond dus niet in de basis. Geen probleem. En verder vond ik het ook geen probleem om nog een aantal reserves aan te wijzen. Wat dat betreft zitten er geen moeilijke jongens in het team."
"Het was vandaag niet goed, maar het zat ons ook niet echt mee. De eerste drie doelpunten van Waterwijk waren alle drie goals die van richting werden veranderd door een 's-Gravelands been. We kunnen keeper Frank Scheltus helemaal niets verwijten."
" In de tweede helft ben ik erin gekomen. Ik vond dat we toen wel wat beter uit de startblokken kwamen."

 

.
  
  
.

Luc te Nuyl (rechts op de foto): "Nee, dat was zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen. Jammer, toch. Ik heb altijd de voetbalwet geleerd dat je tegen de onderste de punten moet pakken. Waarom doen we dat dan niet?"
"We moeten weer terug naar de basis. Een bal aannemen, controleren, afspelen en bewegen. Het is zo simpel als ABC, maar niet voor ons. Vorige week zei zo'n beetje iedereen dat ie zou komen trainen. Daar zouden we dit soort dingen goed met elkaar kunnen oefenen. Afgelopen dinsdag heb ik maar een paar mensnen van ons team gezien. Jammer, want we hebben lekker getraind met jongens van het vierde en het derde."
"Nee, ik heb Jeroen nog niet gebeld om de uitslag door te geven. Hij heeft mij ook nog niet gebeld. Ik denk dat hij het allemaal wel best vind. Nou ja, volgende week kan het alleen maar beter, lijkt me."

 
.
 
.
 
.
 
  De Rust
    .
 
 
  Supporter van de Week
 

Voor Evita, onze trouwste supporter, stonden er vandaag een aantal bekenden in het veld. Nee, het waren niet Kjelt en andere spelers van 's-Graveland 5. Het waren veel spelers van Waterwijk. Wat bleek: Evita heeft bij veel van de jongens op de basisschool in groep acht gezeten. Voor het duel dacht ze dat 's-Graveland wel eventjes van haar oud-klasgenoten zou winnen. Helaas, het heeft niet zo mogen zijn.

.
 
 
  De Toss
 

Aanvoerder Frits van der Meer: "Voor mij is het lang geleden dat ik aanvoerder mocht zijn. Ik had het vooraf aan Jurgen gevraagd omdat Jeroen en een aantal reserve-aanvoerders er niet waren. Jurgen heeft kennelijk veel vertrouwen in mij. Want hij stemde meteen toe."
"Langs de lijn was het misschien koud, als je in het veld stond viel dat wel mee. Tenminste als je veel bewoog. Ik kan me voorstellen dat sommigen van ons het ook in het veld koud hadden."
"Nee, natuurlijk kan ik niet tevreden zijn over ons spel. Luc noemde hierboven al een aantal basisdingen van het voetbal. Ik voeg er graag nog eentje aan toe. Positie kiezen ofwel lopen zonder bal, aanbieden, kaatsen, wegwezen. Dat moet echt beter bij ons."
"Menno van den Brand heeft weer een uitstekende wedstrijd gefloten. Hoewel, een aantal 's-Graveland-spelers vind dat Menno ons een penalty door de neus heeft geboord. Ik kon het zelf niet goed zien, maar vertrouw op Menno's uitstekende beoordelingsvermogen."
"De aanvoerder van Waterwijk was een aardige jongen en goede voetballer. Het team toonde inzet en wist af en toe goed samen te spelen. Beide zaken ontbraken er bij ons aan."

.