Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   1 december
  

's-Graveland 5 laat kansen liggen tegen Buitenboys: 3-6

Een soort van zes-punten-wedstrijd was het vandaag tegen Buitenboys. Helaas bleef ’s-Graveland 5 hierbij met lege handen. Misschien ook wel terecht, zeker als je naar de verhouding van het aantal kansen kijkt. 's-Graveland keeper Arie Poels werd heel wat vaker aan het werk gezet dan zijn Almeerse collega. Gelukkig stond Arie zijn mannetje en hield hij zijn team lange tijd in de wedstrijd. Het begon zo mooi met een 1-0 voorsprong voor 's-Graveland, en zelfs de kans op 2-0. Uit een corner wist Alex Koot een doorgekopte bal in het goal te werken (1-0). Daarna drong Buitenboys behoorlijk aan. Misschien niet leuk om te zeggen, maar ze hadden wel fouten in de 's-Gravelandse verdediging nodig om drie keer te scoren. Voor de rust schoot Mark de Jong een vrije trap aan de zijkant van het strafschotgebied knap in een keer binnen (2-3). Na de rust was het van een zelfde laken een pak. Buitenboys kreeg de meeste kansen, maar 's-Graveland kreeg er ook een handvol. Alleen Ricklagerweij profiteerde daarvan. Buitenboys scoorde nog drie keer. In de eindfase werd nog een schandalige overtreding op Morten Ponson begaan. In het ziekenhuid werd gelukkig vastgesteld dat er niets gebroken was.

's-Graveland 5 - Buitenboys 5: 3-6
Ruststand: 2-3
Doelpunten 's-Graveland: Alex Koot, Mark de Jong, Rick Lagerweij

   
 

Luc te Nuyl: "Ja, dit was wat je noemt Kloten van de bok. Behalve Arie vond ik dat er vandaag bij ons niemand een voldoende scoorde. Misschien ben ik te kritisch hoor, maar zo zie ik het gewoon. En ik ben maar liever eerlijk dan dat ik kiekeboe ga zitten spelen."
"Het begon allemaal al wat rommelig vanochtend. We moesten om elf uur beginnen in plaats van half twaalf. Ik dacht dat we op het hoofdveld zouden spelen, op kunstgras dus, maar dat bleek achteraf een ,misverstand. Vervolgens wel of geen reservershirtjes. Allemaal van dat soort dingen dus die de concentratie niet ten goede komen."
"Jeroen was op zakenreis naar Zweden. Jurgen dacht dat de wedstrijd om half twaalf begon, vandaar dat ik maar even de leiding heb genomen. Ja, iemand moet het doen, toch?"

.
  
  
.

Etienne van Dijk (links op de foto): "Ik snap niet dat die jongens van Bitensboys nog maar zo weinig punten hebben. Ik vond ze behoorlijk goed tikken en eigenlijk beter dan een aantal tegenstanders die we al gehad hebben."
"Ik vind wel dat we vandaag onze best hebben gedaan, maar het liep gewoon niet. Als het eenmaal niet loopt is het verdomd moeilijk om het zaakje weer aan de gang te krijgen."
"Wat ik wel leuk vind, is dat ik veel complimenten krijg voor het nieuwe afdak voor de kantine. Iedereen vindt het een mooie veranda geworden. Wat dat betreft is het wachten op lekker weer met zon en hogere temperaturen. Wat mij betreft krijgen we eerst ook nog eens een keer een flinke hagelbui. Dan zul je zien dat het materiaal dat we bij Kluswijs gebruikt hebben de zwaarste hagelbui kan doorstaan. Ja, het mag duidelijk zijn: wij van Kluswijs, adviseren Kluswijs."

 
.
 
.
 
.
 
 
  De Rust
    .
 
 
  Supporters van de Week
 

De vader van Daniel Boer kwam vanochtend kijken hoe zijn zoon het er vanaf zou brengen. Gevraagd naar een voorspelling zei hij dat hij er eigenlijk weinig vertrouwen in had. Daan had gisternacht namelijk zijn brommer nogal gek weggezet. Daar viel uit af te leiden dat hij dit weekend al veel energie verspild had.
Frank Scheltus en Joost te Nuyl moedigden hun vrienden aan, maar kregen daar weinig voor terug. Frank: "Eigenlijk was het niet om aan te zien. Wel complimenten voor Arie, trouwens." Joost: "Soms denk ik wel eens dat het niet veel slechter kan, maar dan wordt ik toch weer verrast. Jammer toch, eigenlijk." Na afloop was het toch mog even gezellig nazitten met de heren.

Omdat Kjelt vandaag niet speelde, stond Evita ook niet langs de lijn. Gelukkig werd zij waardig vervangen door twee andere "voetbalvrouwen". Astrid, supporter van Mark Jans zat er in de kantine nog wat beduusd bij. "Ja, afgezien van de uitslag, zag ik eerst die harde overtreding op Morton en even later zie ik mijn Mark gewisseld worden. Ik vreesde alweer het ergste want Mark is een hele gevoelige jongen. Ik heb hem al vaker geadviseerd wat rustiger aan te doen, maar hij wil niet maar me luisteren."
Olga, supporter van Luc te Nuyl, is zelf fanatiek voetballer en trainer/coach bij 't Gooi. Natuurlijk had ze het een en ander op te merken. "Ik heb natuurlijk vooral op Luc gelet. Wat me opviel is dat ie nogal eens uit zijn positie liep. Kijk, als we samen zijn, dan kan ik hem direct corrigeren. Maar ik vond het nu een beetje genant om hem letterlijk en figuurlijk op zijn plek te zetten. We hebben het er nog over."

.       
 
.
 
  De Toss
 

Aanvoerder Mark de Jong: "Prachtig weer en een lekker veld, wat wil je nog meer? Jammer dat we dan ook in deze wedstrijd tekort komen. Het begint er al mee dat we te weinig duels winnen. Wat dat betreft mis ik echt een beetje strijdlust bij ons. Ja en als je geen duel wint, dan ook nog de bal niet in de ploeg kan houden, dan houd het snel op natuurlijk."
"Ja, mijn vrije trap in de eerste helft zat er lekker in. De tweede helft kreeg ik nog een vrije trap rand strafschopgebied. Jammer genoeg zeilde die over het doel."
"Menno van den Brand heeft vandaag goed gefloten. Ik vind alleen dat hij die speler van Buitenboys die die gemene overtreding op Morton maakte er met rood af had moeten sturen. Na afloop gaf Menno zelf ook aan dat hij dat had moeten doen. Dat is eerlijk van hem. Menig scheidsrechter in de eredivisie zou ook in dat opzicht een voorbeeld aan hem kunnen nemen."
"De aanvoerder van Buitenboys was een aardige jongen en goede voetballer. Maar niet zo goed als die jongen die je op de foto op de grond ziet liggen. Die was een klasse apart. Hij had een paar prachtige passeerbewegingen in huis. Eerlijk is eerlijk."

.