Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   10 november
  .

Zes-punten-wedstrijd tegen Waterwijk multimediaal afgelast

Irritant was dat vroeger. Je bleef lang in onzekerheid of een wedstrijd nou wel of niet afgelast was. Tegenwoordig gaat dat met alle voorhanden multimedia een stuk soepeler. De afgelasting van de wedstrijd tegen Waterwijk vanochtend, werd op drie manieren de digitale ether in geslingerd. Eerstens was er de website van de sv 's-Graveland waar al voor negenen te lezen was dat de wedstrijd van 's-Graveland 5 was afgelast. Ten tweede stuurde aanvoerder Jeroen te Nuyl een mailtje naar alle spelers die zich hadden aangemald voor vandaag met het teleurstellende nieuws. Daarna volgde om vijf voor elf ook nog eens een bericht van Mark Jans via de 's-Graveland5-Group-WhatsApp. In zijn berichtje klonk een beetje ergernis door dat dit medium niet eerder was gebruikt om deze informatie wereldkundig te maken. Hij had de website niet gecheckt en het mailtje van Jeroen niet gekregen. Had Mark het eerder geweten dan had hij niet zo vroeg naar de club te gegaan.

   
 

Jeroen te Nuyl: "Ja, lullig voor Mark. Ik had mijn mailtje verstuurd aan de spelers die ik voor vandaag had opgeroepen."
"Nou, het is inderdaad wel een stuk beter geregeld dan vroeger. Vooral als je dan op zondagochtend vroeg een verre uitwedstrijd moest spelen, was het maar afwachten of je tijdig te horen kreeg of het was afgelast."
"Eerst belde je je eigen club. Als daar al iemand aanwezig was, wist die vaak van niks. “Nee, ik zou het niet weten, ik ben net koffie aan het zetten.” Daar kon je dus weinig mee. Soms kreeg je ook de boodschap: "Nee, we hebben van die club nog niets gehoord." Nou ja, daar kon je dus nog alle kanten mee op. Vaak zat er niks anders op om in de regen toch maar op de fiets te stappen en de reis naar de verre uitwedstrijd te aanvaarden."
"Aangekomen bij die club waren er twee mogelijkheden. Of het was afgelast, en dan was je dus voor de kat z'n viool door de regen gekomen. Of het ging door, en dan was het maar afwachten hoeveel teamgenoten er zouden komen opdagen. Vaak kon je dan in de regen met tien of negen man beginnen. De week daarop hoorde je dan van medespelers dat ze maar niet naar de club gebeld hadden, omdat ze nooit verwacht hadden dat het door zou kunnen gaan."
"Weer wat later werd teletekst-pagina 603 als remedie voor dit soort problemen gezien. In mijn ogen heb je er niet veel aan. Het komt namelijk maar zelden voor dat een heel district door de KNVB eruit wordt gegooid."
"Nee, dan nu. Ik kijk altijd even op de website van sv 's-Graveland. Bij twijfel en een uitwedstrijd, google ik ook even naar de website van de tegenstander. Makkelijk toch. En ja, die WhatsApp-Group moeten we misschien ook wat vaker gebruiken in dit soort gevallen."

..
"Gaat het door?"