Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   3 november
  

's-Graveland 5 doet zichzelf een punt tekort tegen Olympia: 0-1

's-Graveland 5 speelde vandaag een zes-punten-wedstrijd. Tegenstander Olympia had ook maar drie punten uit vijf wedstrijden, maar vorige week wel met 7-1 gewonnen. Zoals de neutrale toeschouwer, die trouwens niet aanwezig was, al had gehoopt, werd het een wedstrijd met veel strijd en met kansen over en weer. Dat er weinig doelpunten vielen, had vooral te maken met het uitstekende keeperswerk dat door beide keepers werd verricht. Olympia nam al na zo'n tien minuten een 0-1 voorsprong en hield de eerste helft een veldoverwicht, maar kon de score niet uitbouwen. Ook al omdat de eerste helft iets korter duurde omdat scheidsrechter Menno van den Brand de beide teams wat vroeger naar de kleedkamers stuurde vanwege het naderend onweer. In de iets langere tweede helft had 's-Graveland een veldoverwicht, maar kwam het, ondanks een paar goede kansen, niet tot scoren.

's-Graveland 5 - Olympia'29 4: 0-1
Ruststand: 0-1
Doelpunt 's-Graveland:

   
 

Jeroen te Nuyl: "Een typisch geval van jammer, zou ik zeggen. Als aanvoerder wil ik het positief bekijken. We hebben in ieder geval ons best gedaan. Aan de inzet van iedereen lag het vandaag zeker niet. We mogen in ieder geval onze keeper Frank Scheltus en groot compliment geven. Hij heeft ons in de wedstrijd gehouden. Jammer genoeg beschikte Olympia ook over een bijna net zo'n goede keeper."
"Ja, ook ik heb de gelijkmaker op mijn pantoffel gehad. Maar dat kunnen Daan, Luc, Harun, Etienne en Pascal ook zeggen. Ik geloof dat mijn goal, wegens buitenspel wel terecht is afgekeurd. Maar een gelijkspel had de verhoudingen vandaag goed weergegeven. Nou ja, zo gaat het nu eenmaal in het voetbal. Dat hoorde ik ook van bestuurslid Algemene zaken, Bas Brouwer. Toen hij vroeger bij Gooiland voetbalde heeft hij ook wel eens verloren waar een gelijkspel meer recht gedaan had aan het spelbeeld. Zo zie je maar, dat is kennelijk van alle tijden."

.
  
  
.

Luc te Nuyl (rechts op de foto): "Voor de wedstrijd heb ik bijgekletst met Ronald van Oostrum (midden op de foto). Hij en ik voetbalden samen meer dan veertig jaar geleden al samen bij de onderlingen (tegen woordig Smurfen, red.) van sc Actif. We zaten ook bij elkaar in de klas op basisschool De Wilgen. Toch wel bijzonder, niet?"
"Bij het intrappen heb ik hem nog even de sterke en zwakke punten van veld 2 aangewezen. Volgens mij heeft het geholpen, want Ronald speelde een goede wedstrijd."
"O ja, gisteren ben ik met mijn broer Joost op stap geweest. Je weet wel, die van die twee nieuwe heupen. Het gaat goed met hem hoor. Hij loopt alweer als een kievit. Een kievit met krukken wel te verstaan. Ik verwacht hem binnenkort wel weer een keertje aan de lijn. Heup doet leven, toch?"
"Ja, wat kan ik verder over de wedstrijd zeggen. We hebben ons best gedaan. Maar dat zal Jeroen ook al wel gezegd hebben."

 
.
 
.
 
.
 
 
  De Rust
    .
 
 
  Supporters van de Week
 


Natuurlijk, Evita, supporter van Kjelt Beerendonk en 's-Graveland 5 was er weer. Voor aanvang van de wedstrijd leek het wel of ze nog even aan het studeren was in de kantine. Tijdens de wedstrijd stond ze in wind en regen gewoon langs de lijn. Zo kennen we haar ondertussen.

Ook langs de lijn stond Mark Jans. De sympathieke inwoner van Kortenhoef is herstellende van een kuitblessure. Mark: "Deze keer wil ik echt eens de hersteltijd nemen die er medisch gezien voor staat, dit mede op aanraden van mijn vrouw. Het is maar goed dat we dit seizoen zo'n brede selectie hebben, want ik ken mezelf. Als we met tien man hadden gestaan, had ik me natuurlijk weer omgekleed. Ik denk dat ik volgende weeek de training weer hervat."

.       
 
  De Toss
 


Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "We hadden vandaag weer ruim genoeg mensen. Niet leuk, maar dan is het mijn taak als aanvoerder om mensen teleur te stellen. Vandaag heb ik 3 of 4 mensen moeten laten weten dat ze een wedstrijdje over kunnen slaan. Een selectie van vijftien fitte spelers voor een wedstrijd vind ik echt meer dan voldoende. Een aantal van hen kwam toch gewoon kijken. Arie Poels heeft in de tweede helft zelfs gevlagd. Prima."
"Het was niet bepaald lekker voetbalweer. Koud en regenachtig en een klap onweer. Waardeloos. Zaten we met die doorweekte shirts in de kleedkamer in de rust. Nou ja, het veld daarentegen was prima bespeelbaar."
"Menno van den Brand heeft weer ouderwets goed gefloten. Terecht dat hij de ploegen de kleedkamer op laat zoeken als het gaat onweren. Dat ze op het kunstgras gewoon wel doorspeelden is de verantwoordelijkheid van de betreffende scheidsrechter, zei hij terecht. Of het moet zijn dat het rubber van het kunstgras isolerend werkt waardoor de bliksem daar geen vat op heeft."
"De aanvoerder van Olympia was een aardige jongen en goede voetballer. Omdat hij ook in de voorhoede stond, ben ik hem na de toss in de wedstrijd niet meer tegengekomen."

.