Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   17 november
  

Wanvertoning van 's-Graveland 5 bij SDO: 7-2

Aan het weer lag het niet. Aan het veld lag het niet. Aan de scheidsrechter lag het niet. Aan de bal lag het niet. Aan de tegenstander lag het niet. Aan de supporters lag het niet. Een echt goede verklaring voor het slechte spel wordt waarschijnlijk niet meer gevonden. 's-Graveland 5 kan de hand heel diep in eigen boezem steken. Zwak spel in combinatie met een foutenfestival, dat is een omschrijving die de prestatie van 's-Graveland 5 vandaag het dichtst benadert. Jammer, want SDO 4 is een team waar je lekker tegen kunt voetballen, als je een beetje partij geeft tenminste.

SDO 4 - 's-Graveland 5: 7-2
Ruststand: 4-1
Doelpunten 's-Graveland: Rick Lagerweij (2x)

   
 

Jeroen te Nuyl: "Ja, wat moet je hier nou weer van zeggen. Ik kan wel weer allemaal gaan opnoemen wat er fout ging, maar dat heeft volgens mij niet zo veel zin. Met gevoel voor understatement kan ik zeggen dat er bij ons vandaag geen staaf voetbaldynamiet op het veld stond."
"Ik schat SDO zo ongeveer van hetzelfde kaliber als Olympia. Van Olympia verloren we nipt met 1-0. Als je dan 7-2 van SDO gaat verliezen, ja, dan weet ik het ook niet meer."
"Positief blijven dan maar. Volgende wedstrijd beter. We moeten het lek toch een keertje boven krijgen."
"En we hadden vijftien mensen vandaag, ik miste alleen Daan. En Rick Lagerweij was alert met het afronden. En mijn nieuwe Quick-voetbalschoenen liepen lekker. Ik heb er doelpuntengarantie op gekregen. Maar die geldt voor de eerste tien wedstrijden."

.
  
  
.

Mark Jans (rechts op de foto): "Ik ben en blijf altijd positief. Vandaag heb ik sinds lange tijd weer eens een wedstrijd meegedaan. Dat wil zeggen een kwart wedstrijd. Ik kom terug van een kuitblessure. Ik had van de week wel al twee keer getraind hoor, een keer op dinsdag en een keer op donderdag met het E-team waar ik trainer-coach van ben. Maar een wedstrijd voetballen is toch anders dan trainen. Goed, volgende keer een halve of een hele wedstrijd voor mij."
"SDO speelde met een viermans middenveld. Dan is het bij ons altijd even zoeken wie, wie neemt in de verdediging. Maar na een kwartiertje wedstrijd stonden we goed. Jammer alleen dat we toen al 2-0 achter stonden."

 
.
 
.
 
.
 
 
  De Rust
    .
 
 
  Supporters van de Week
 

Evita, stond al vroeg langs het veld. Deze super-supporter krijgt er zo ook wat klusjes bij. "Kan jij misschien de sleutel van de kluis bij je houden? Kan jij de trainingshesjes even bij je houden?" Geen probleem voor Evita die vandaag helaas moest zien dat haar Kjelt geblesseerd moest uitvallen.

Luc te Nuyl liep een oude bekende tegen het lijf. Alfons Rijerse was leider/coach van Luc (en Frits van der Meer, red.) toen hij in de D1 van sv Actif speelde. Een kleine veertig jaar geleden alweer. Alfons speelde toen zelf nog in de A1 van Actif dat inter-regionaal uitkwam. Mooie tijden. Luc dacht dat Alfons speciaal op de wedstrijd van 's-Graveland 5 was afgekomen, maar Alfons kwam bij zijn zoon kijken die met SDO 2 moest spelen.Die jongen maakte drie doelpunten. Niet slecht.

In de loop van de wedstrijd verschenen ook andere 's-Graveland supporters langs de lijn. Van rechts naar links:
- Edgar Lamaker was op de fiets vanuit Amsterdam. Sportief en gezond. Voetbalfit is hij echter niet. Een lang slepende blessure aan zijn rechter hak/hiel speelt hem nog steeds parten.
- Joost te Nuyl was met de auto. Hij herstelt voorspoedig van zijn tweede heup-operatie. Hij loopt alweer als een kievit met een kruk. "Die operatie ging hartstikke snel. Vrijdagmiddag de Titanium-heup erin. Zondagavond lag ik alweer thuis op de bank."
- Giliam Hagen kwam met Sabine en de kinderen ook even kijken. Ze wonen vlakbij, vandaar. Giliam heeft nog steeds last van een gcombineerde enkel en knie-blessure. Hij schat in dat hij nog wel wat weekjes aan de kant staat. Jammer!

.       
 
.
 
  De Toss
 

Aanvoerder Jeroen te Nuyl: "Voor de wedstrijd zag ik het allemaal nog zonnig in. Waarom ook niet? Ik heb van de week nieuwe voetbalschoenen gekocht en die zitten prima. Het betreft de Quick Topstar. Ik kan ze iedereen aanraden. En nee, dat van die doelpuntengarantie was natuurlijk een grapje."
"We hadden een aparte scheidsrechter vandaag. Hij is vrij serieus en wilde daarom vooraf ook alle spelerskaarten controleren. Hij werd alleen een beetje norsig toen hij merkte dat ik 29 spelerskaarten bij me had. Nou ja, niks aan te doen. Hij heeft verder goed gefloten, hoor."
"De aanvoerder van SDO was een aardige jongen en goede voetballer. Die jongens konden lekker vrij voetballen. Voor hun ook wel eens leuk, misschien."

.