Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   29 mei
  

's-Graveland 5 verliest in finale van Joop Norbart Toernooi

Al sinds mensenheugenis doet 's-Graveland 5 mee aan het Joop Norbart veteranen-toernooi bij de sv Loosdrecht. Het toernooi wordt traditioneel gespeeld op Hemelvaartsdag, waarop het traditioneel mooi weer is. Behalve het mooie weer klopte alles weer. En de sportieve prestaties waren zelfs boven verwachting. De afgelopen drie jaar speelde 's-Graveland aan het einde van de dag om de 5de en 6de plaats. Deze keer werd echter de finale bereikt. Een goed resultaat, ook al omdat 's-Graveland misschien niet het team had met de acht technischte voetballers van het toernooi. Maar het spreekwoord luidt: 'wie geen team met technische spelers heeft, moet het tactisch zien op te lossen." Hoewel 's-Graveland de meeste kansen in de finale kreeg werd, jammer genoeg, toch met 1-0 verloren.

Poule-wedstrijden
's-Graveland - Loosdrecht 1: 1-0
's-Graveland - Victoria: 2-1
's-Graveland - SVM: 3-1
Finale:
's-Graveland - AW: 0-1

   
 

Jeroen te Nuyl: "Natuurlijk is dit een opsteker. In meerdere opzichten zelfs. We sluiten het seizoen op deze manier toch positief af. En voor mij persoonlijk is het fijn te merken dak ik na zes weken blessureleed weer helemaal terug ben."
"We hebben het vandaag slim gespeeld. Met het 45-plus voetbal hebben we geleerd dat het verstandiger is niet het spel te willen maken. Je kunt beter de tegenstander laten komen en toeslaan vanuit een uitval. Zo gezegd, zo gedaan. Dat Pascal Jongsma daarbij een paar vrije trappen er netjes inschoot, helpt natuurlijk ook."
"In de finale hebben we het te makkelijk weggegeven tegen de jonkies van AW. Luc, Pascal en Frits hadden de gelijkmaker nog op de pantoffel. Maar goed, een tweede plaats, daar had ik vooraf voor getekend. Achteraf kan je ook zeggen dat we een uitgebalanceerd team hadden met Martin, Wouter, Mark, Ray, Luc, Frits, Stok en Pascal. Stok viel trouwens na de eerste wedstrijd geblesseerd uit. Jammer, ik hoop dat het weer een beetje beter met hem gaat."
"Natuurlijk heb ik ook mijn traditioneel dankwoordje gesproken. Als ik eenmaal voor een microfoon sta, begin ik te praten en houdt het niet meer op. Ik weet ook niet wat dat is."

.
  
  
 
 
.
 
.
 
    De Rust
      .
 
      .