Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   8 juni
  

Aanvoerder pokert en denkt na over toekomst Oude Beloften

Afgelopen vrijdag was het weer zo laat in de Hilversumse Radiostraat. De pokerkaarten kwamen op tafel en pokerclub HBMK (Het begon met kwartetten) zat klaar voor een leuke pokeravond en nacht. Zoals gebruikelijk was er ook nu weer veel te doen over de stok kaarten waarmee gespeeld zou worden. Met een plechtig gezicht overhandigde Maarten Schaap bij binnenkomst, een spel kaarten aan gastheer Jeroen te Nuyl. "Met deze kaarten is echt gespeeld in het MGM casino in Las Vegas. Ik heb ze speciaal voor jou laten overkomen. Bijzonder hè?" Na twee rondjes spelen bleek echter dat de kaarten gemerkt waren. Schoppen acht en negen hadden donkere vlekjes aan de zijkant. Jeroen: "Je mag een gegeven schaap natuurlijk niet in de bek kijken, maar dit was een teleurstelling. Niet in de laatste plaats voor Maarten zelf, die met dit cadeau zijn reputatie als meesterkaarter nog eens op wilde vijzelen. Ik neem de man niets kwalijk. Het werd toch nog een leuke avond."

   
 

Jeroen te Nuyl: "Mij gaat het bij een pokeravond vooral om de gezelligheid. Andere jongens zitten er echt voor de fiches. Ja, en dan lopen de discussies nog wel eens hoog op."
Maarten Schaap: "Ik denk dat Jeroen mij bedoelt. Waarschijnlijk komt het omdat ik wel eens op hoger niveau heb gekaart. Maar ik vind het niet normaal als iemand, (Pim, red.) fiches bijzet en dan een serieus advies aan mij gaat geven om niet mee te gaan. Als we zo gaan pokeren dan kunnen we wel ophouden. Dit zou in Las Vegas nooit worden toegestaan."

Jeroen: "Ik ben natuurlijk ook al aan het nadenken over het volgende voetbalseizoen. Een aantal jongens heb ik een tijdje terug een mail gestuurd om met me mee te denken. Daar heb ik niet heel veel respons op gekregen. Zoals ik het nu zie, hebben we niet genoeg spelers om een compleet team op de been te brengen. Daarom zit ik er stevig aan te denken om in te zetten op het wekelijks 7x7 35+ voetbal. Ik zal ook nog een keer met de technische commissie van de sv 's-Graveland om tafel gaan. Ja, je moet toch wat. Nou ja, we zien wel."

.