Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   27 juni
  

Frank Scheltus 40 jaar: Eindelijk ook oude belofte

Je zou het hem niet geven. Maar Frank Scheltus, keeper van 's-Graveland 5, is veertig jaar geworden. Daarmee valt een last van zijn schouders. Voor zijn gevoel ging hij tot voor kort nog door als jonge belofte bij de sv 's-Graveland. Na zijn verjaardag rekent hij zichzelf eindelijk tot de oude beloften. De sympathieke inwonder van Kortenhoef gaf vrijdagavond een groot tuinfeest, waarbij ook een aantal van zijn teamgenoten aanwezig was. Daar werd ook duidelijk hoe het komt dat de keepershandschoenen van Frank zo versleten zijn. Hij heeft ze waarschijnlijk gebruikt bij het volledig verbouwen van zijn achtertuin. Een prachtige schuur met aangebouwde loungeruimte hebben het woongenot aan de Oranjeweg aanzienlijk vergroot. Een plek voor een vaste biertap was er nog niet, dat wordt de volgende verbouwing, volgens Frank. Vrijdagavond voldeed een tijdelijk geplaatste biertap overigens ook prima.

   
 
 

Frank Scheltus: "Ik ben inderdaad heel tevreden over de verbouwing van de tuin, maar ik heb er zelf niets aan gedaan, hoor. Mensen denken, waarschijnlijk omdat ik zo goed kan keepen, dat ik ook handig in en om het huis ben, maar thuis heb ik twee linkerhanden. Dus dan kan ik ook mijn keepershandschoenen niet aan. Zoals ook vanavond. Ik heb de biertap geïnstalleerd en dat is het dan wel zo'n beetje. Mijn geweldige vrouw Miriam heeft de rest verzorgd. Prima, toch?"
"Mijn hoogtepunt bij 's-Graveland 5? Ja dat zijn er vele. Als keeper is het vervelend dat ondanks dat je een wereldwedstrijd keept, je toch als verliezer van het veld kunt gaan. Dat is me nogal eens gebeurd. De wedstrijd vorig seizoen bij Oloempia staat me echter nog wel bij. Toen wist ik de eerste helft de achterstand tot 1-0 te beperken en wonnen we uiteindelijk met 1-2. Leuk. Ook leuk dat de jongens van 's-Graveland 5 vanavond zijn op komen dagen. Ik had wel een paar afzeggingen verwacht. Maar als er wat te drinken valt, ligt dat kennelijk anders."
"Jeroen te Nuyl: "Ik heb Frank gepolst voor de 7x7-competitie voor volgend seizoen. Frank is echter niet heel enthousiast over het keepen op een half veld. Ik begrijp dat wel. We gaan er allemaal nog een nachtje over slapen en dan zien we wel. Ik wens iedereen een fijne vakantie."
Joost te Nuyl: "Ik wens iedereen ook een fijna vakantie en heb nog wel een film en boekentip: 'Deux jours, une nuit' is een film die je absoluut moet gaan zien. En verder ben ik enthousiast over een paar jonge Vlaamse schrijvers. 'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans en 'Meester Mitraillette' van Jan Vantoortelboom zijn geweldige boeken.

 
.