Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   21 juni
  

Mark Jans wint eerste editie 40+ voetbal event sv 's-Graveland 5

Op deze mooie zomerzaterdag werd de laatste uit een serie van drie speeldagen voor 40 plus voetballers gehouden. Per speeldag werden per individuele speler punten bijgehouden en over de dagen bij elkaar opgeteld. Er werden niet alleen punten toegekend bij een overwinning of gelijkspel, maar ook discipline wordt beloond. Spelers die zich vooraf aanmelden krijgen daarvoor punten, net zoals iedere speler die zich op de wedstrijddag tenminste een kwartier voor de eerste wedstrijd bij de wedstrijdtafel meldt. Bij het ingaan van de derde speelronde stond Mark Jans, verdediger bij 's-Graveland 5, bovenaan, en aan het eind van de derde speeldag was dat nog steeds zo. Hoe organisator Andre Janmaat tot een puntentelling is gekomen is een raadsel, maar iedereen kon vrede hebben met de uitkomst.

   
 
 

Jeroen te Nuyl (op foto in 's-Graveland-shirt): "Ja, je mag mij inderdaad beschouwen als geestelijk vader en initiator van dit 40-plus event . IK merk dat er zat oudere jongens zijn die af en toe nog lekker een balletje willen trappen. Dan is het toch heerlijk dat dit bij onze club kan. We hebben immers een prachtige accomodatie die wat mij betreft optimaal gebruikt moet worden. Samen met André Janmaat heb ik het concept uitgewerkt tot een werkbaar geheel."
Bij de try out waren er een man of dertig. Dat is bij de volgende speelrondes wel wat minder geweest. Toen waren we steeds met een mannetje of twintig. Maakt niet uit. Ik zeg altijd het gaat mij om dekwaliteit en niet om de kwantiteit."
"Hoe de puntentelling nou precies in zijn werk gaat, weet ik ook niet. IK denk dat Mark Jans gewoon vaak op tijd is gekomen en zich netjes heeft aangemeld en daarbij gewoon solide wedstrijden heeft gespeeld. Ja, en dat is het volgens mij gewoon een optelsom waarbij André er zelf nog wat machtsverheffen en worteltrekken bij doet. Mark is wat mij betreft de terechte winnaar. Leuk dat Frits van der Meer de aanmoedigingsprijs kreeg uitgereikt. Hij doet er genoeg zijn best voor met de webredactie en alles."
"Volgend seizoen gaan we met de oude beloften waarschijnlijk starten in een wekelijkse 7x7 competitie op zondag. Ik heb André gevraagd ons daarvoor in te schrijven bij de KNVB. Ja, we moeten toch wat."