Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   16 maart
  

Geen Abc-tje voor 's-Graveland 5 bij Abcoude: 7-3

Voor vandaag had Abcoude maar vier punten meer dan 's-Graveland 5, waardoor er op deze zonnige zondagmiddag sprake was van een heuse zes-punten-wedstrijd. Het leek echter totaal geen spannende wedstrijd te worden want 's-Graveland stond na een kwartier voetballen al met 3-0 achter. Dat kwam onder andere omdat 's-Graveland met tien man speelde. Kjelt Beerendonk wachtte buiten de lijnen op een voetbal-tenue. Rick Lagerweij speelde in een wit T-shirt. Gelukkig was Etiƫnne van Dijk bereid wat shirtjes en broekjes langs te komen brengen. Hierdoor kon Kjelt het elftal binnen de lijnen alsnog complementeren. Dat maakte duidelijk verschil want al snel stond het 3-2 door twee doelpunten van Patrick Spoor. Abcoude wist er voor de rust nog 4-2 van te maken. Na de thee begon 's-Graveland sterk. Het duurde niet lang of Rick Lagerweij scoorde de 4-3. Daarna was het wachten op de 4-4. Helaas, werden de kansen hiertoe niet benut. Abcoude liep in een tijdsbestek van tien minuten, met drie vrij gelukkige goals uit naar 7-3, waarna Patrick Spoor er voor de vorm nog 7-4 van maakte. Typisch geval van jammer, maar helaas.

Abcoude 6 - 's-Graveland 5: 7-4
Ruststand: 4-2
Doelpunt 's-Graveland: Patrick Spoor (3x), Rick Lagerweij

   
 

Patrick Spoor (foto): "Ik hou een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd. Natuurlijk, ik baal er van dat we verloren hebben. Aan de andere kant heb ik vandaag wel drie doelpunten gamaakt. Het waren mijn eerste drie van het seizoen."
"De eerste twee, in de eerste helft, waren passes die over de verdediging heen werden gespeeld, waarna ik alleen op de keeper af kon gaan. In dat soort gevallen is het zaak rustig te blijven en dat bleef ik ook. De derde goal van mij viel in de tweede helft toen het al 7-3 stond. Het was een intikker. De bal kwam voor mijn voeten nadat de keeper van Abcoude een schot had proberen weg te werken. Ik twijfelde geen moment."
"We hadden echt de 4-4 moeten maken. Frits, Dave, Rick en Kjelt hebben volgens mij wel een kans daarop gehad. Nou ja, jammer. Laten we het positief bekijken: we zijn goed teruggekomen in de wedstrijd."

.
  
  
.

Fred Fourraschen ( foto): "Ja, ook dit is voetbal. Jammer dat we niet hebben kunnen doordrukken."
"Voor de wedstrijd heb ik geprobeerd keeper Arie Poels nog wat moed in te praten. Ik vind dat hij goed gekeept heeft. Aan hem heeft het vandaag zeker niet gelegen."
"We speelden van daag in een aardig jonge opstelling. Ik denk dat er negen jonge twens in het veld stonden aangevuld met de vijftigers Frits en mijn persoontje. Ik vind dat leeftijd op zich niet hoeft uit te maken. Als je maar wel goed je best doet."

 
 
.
 
  De Rust
    .
 
  Supporters van de Week
 

Op sommige supporters kan je altijd rekenen!
Als Dave meedoet, zijn zijn zonen Dylan en Maciano (foto boven) ook meestal van de partij. Altijd leuk. Vooral omdat Maciano ontdekte dat Dennis dezelfde schoenen als Luciano's oma heeft.
Als Kjelt meedoet, is Evita (foto rechts) meestal langs de lijn te vinden. Kjelts sympathieke vriendin vond dat 's-Graveland het vandaag niet slecht gedaan had en complimenteerde de spelers na afloop voor hun inzet. Nog bedankt, Evita.

 
 
  De Toss
 

Aanvoerder Jurgen Koopmanschap: "Wat een gedoe weer. Gelukkig waren we met z'n elven. Jammer genoeg, wist niet iedereen nog dat ie zelf voor een tenue moest zorgen. Dat is kennelijk even wennen voor een paar jongens. Ik hoop dat Rick en Kjelt er de volgende keer wel aan denken."
"De Scheidsrechter van vandaag heeft een prima wedstrijd gefloten. Volgens mij is het een oud speler van Abcoude 6, maar dat kon je nergens aan merken. Hij floot gewoon goed. Het was trouwens ook een heel sportieve wedstrijd."
"De aanvoerder van Batavia was een aardige man en een goede voetballer. We zijn elkaar na de toss eigenlijk niet meer tegengekomen omdat we allebei in de verdediging spelen."

.