Thuis Vorig Volgend    

 

 
      

      

 

 
 
 
 
 
 
 
 

   9 maart
  

's-Graveland 5 is opnieuw een maatje te klein voor Batavia: 1-6

Twee keer eerder was Batavia dit seizoen de tegenstander van 's-Graveland 5, een keer voor de competitie en een keer voor de beker. Beide keren werden de duels in Lelystad uitgevochten. Beide duels werden verloren met respectievelijk 7-3 en 2-0. Wat dat betreft waren de bookmakers natuurlijk enigszins bevooroordeeld en werd de kans dat 's-Graveland 5 zou winnen vandaag niet bepaald hoog ingeschat. Hoewel de bal rond is en voetbal een rare sport is, was er geen verrassing. Batavia was de betere ploeg en voetbalde eenvoudig naar een 6-1 overwinning. 's-Graveland kon daar maar bar weinig tegenover stellen. Jammer, maar helaas.

's-Graveland 5 - Batavia'90 4: 1-6
Ruststand: 0-2
Doelpunt 's-Graveland: Alex Koot

   
 

Alex Koot (foto): "Zo zie je maar wat het uitmaakt als je op zaterdagavond een beetje rustig aan doet. Ik had vandaag oproepdienst en kon het dus gisteravond niet te bont maken in het uitgaansleven. Ik denk dat ik niet meer dan een pilsie of drie vier heb gedronken, en voor de rest een liter Spa Rood. Dat betekende dat ik voor de verandering eens fris aan wedstrijd begon. Nee, ik was niet teleurgesteld dat ik de eerste helft reserve stond. Wel dat ik moest vlaggen, want dat is niet bepaald mijn hobby."
"In de tweede helft ben ik er in gekomen en heb alles uit de kast gespeeld. De eerste vijf minuten dacht ik dat de wedstrijd nog wel zou kunnen kantelen in ons voordeel. We hadden windje mee en zo. Jammer genoeg is dat niet gebeurd. Batavia profiteerde van fouten in onze verdediging. Geef ze eens ongelijk. Persoonlijk ben ik blij dat ik zelf nog de spreekwoordelijke pleister heb aan kunnen brengen door een doelpunt tegen te scoren. Het was geen makkelijke positie, maar ik knalde toch maar op de goal. De keeper had behoorlijk moeite om mijn schot onder controle te houden. Om een lang verhaal kort te maken: de bal ging over de lijn. Voor mij het tweede doelpunt van het seizoen."

.
  
  
.

Giliam Hagen (rechts op de foto): "Het was lekker weer dus ik ben met de kinderen lekker komen kijken. Met mijn blessure gaat het alweer iets beter, hoewel mijn been nog wel een beetje dik is. Ik verwacht over een paar weken weer speelklaar te zijn."
Ïn de rust ben ik even naar de kleedkamer gelopen om de jongens moed in te spreken. En ik had ook wel zin in een kop thee. Jammer, maar het zat er vandaag gewoon niet in. Ik kan er ook niets meer of minder van maken."

 
 
.
 
.
 
  De Rust
    .
 
  Supporters van de Week
 

Olga (foto links), is dé supporter van Luc te Nuyl. Ze was de eerste helft aanwezig om de verrichtingen van Luc en zijn teamgenoten te beoordelen. DAt kan Olga heel goed want zij is speelster/trainster bij 't Gooi en wordt door de KNVB beschouwd al een van de grote talenten voor het trainersvak. Olga: "Inderdaad, ik sta de laatste tijd wel in de belangstelling. Ik ben gevraagd trainer te worden bij DOB een amateurclub van het niveau van 's-Graveland. De KNVB heeft me ook gevraagd om workshops te verzorgen voor colleges in Amerika. Allemaal leuk, maar voorlopig houd ik het even bij mijn bezigheden bij 't Gooi. Wat ik vandaag van het voetbal vond? Nou laat ik het zo zeggen, dat ik het beter vond dan de vorige keer dat ik ben wezen kijken. Ik heb Luc trouwens een dot van een kans zien missen. Daar zal ik hem nog wel even op aanspreken."

De vader van Daniël Boer (foto boven) kwam ook de eerste helft kijken. "Ik heb het idee dat Daniël de laatste tijd weer wat serieuzer met zijn sport bezig is. Volgens mij lag hij gisteren weer vroeg op bed, toch zeker voor een uur of vijf. Vandaag had 's-Graveland weinig in te brengen, ten minste in de eerste helft. Ik schat dat de tweede helft niet veel beter wordt. Ja, ik zeg het maar liever eerlijk zoals het is."

 
 
  De Toss
 

Aanvoerder Jurgen Koopmanschap: "Gelukkig hadden we genoeg mensen. Dat was alweer een hele zorg minder. Ik had nog wel wat afzeggingen op zaterdagavond verwacht van jongens die aan het 40-plus toernooi hadden meegedaan. Maar dat viel dus mee, gelukkig."
"Over het weer hoef ik denk ik weinig meer te zeggen. Een geluk dat we niet op het kunstgras speelden. Daar kwam door de warmte een bedenkelijke lucht vanaf."
Scheidsrechter Menno van den Brand heeft vandaag een prima wedstrijd gefloten. Het was voor hem een speciale dag omdat zijn jongste zoon Wessel jarig was en zijn oudste zoon Jochem vanddag inde basis van het eerste mocht starten. Leuk voor hem. Hij moest na de wedstrijd direct naar huis, maar heeft toch nog even de tijd genomen om even na te praten met ons. Prima!"
"De aanvoerder van Batavia, Ivan, is een aardige jongen en hele goede voetballer. Hij heeft in de tweede helft drie doelpunten gemaakt."

.